Sztárvilág

Emma Thompson, a brit birodalom dámája

Világsztárok harmóniában

  Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy még sem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Még is mitől vannak egyensúlyban?


   

  Idén áprilisban lett 60 éves. Cambridge-ben végzett, és már az egyetemen írogatott. Minden hangszeren játszik: musicalben kezdte, drámában folytatta, jött a tévé, aztán a filmek, és Oscar-díjat is kapott. Viszonylag későn, 40 éves korában szülte a kislányát, és 2003-ban örökbe fogadott egy 16 éves ruandai fiút. Mióta a család lett a fontos, gyerekkönyveket kezdett írni, és ebben a műfajban is sikeres. 2018-ban a királynő a brit birodalom dámájává avatta. Londonban beszélgettünk.
  – Érdekes, hogy a pályádat írással kezdted...

   

  – Igen, mert 23 éves koromban a péntek esti standup műsorban dolgoztam, és arra én írtam a szövegemet. Pontosabban, átírtam, mert valami rettenetes szövegkönyveket kaptam.

   

  – Milyen emlékeid vannak kislánykorodból a tévézésről? Miket néztél?

   

  – Könnyű válaszolni rá: semmilyen emlékem nincs, mert nem volt tévénk. ’63-ban végre vettünk egy készüléket, azt is csak azért, mert apu imádta a zsarushow-kat. Szóval csak erre emlékszem, rémálmaim voltak tőle. Három csatorna jött be összesen. Ma már persze egész más a világ.

   

  – Az új filmed – a Late Night, amiben egy talk-show személyiséget játszol – arról is szól, hogy a nők kikövetelik maguknak, ami nekik jár. Ezzel hogy állsz?

   

  – Nem könnyű bemenni egy szakmába, ami évtizedekig férfiak és csak férfiak birtokában volt, és azt mondani, hogy elég abból, hogy egy bonbont adtok, adjátok ide nekem az egész dobozt. Ennek felmerülnie se kéne. Természetes, hogy jár nekünk az egész doboz bonbon. Már évtizedek óta jár.

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin júliusi lapszámában olvashatják!

   

  Návai Anikó
  XXIV. évfolyam 7. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2019. október

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.