Sztárvilág

Gerard Butler - Sok szoknya, egy nadrág

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


 

A pletykák szerint Gerard Butler hol Jennifer Anistonnal jár, hol Cameron Diaz után fut, közben minden szoknya után megfordul. "Bevallom én nyíltan, hogy szeretem a nőket", kacsint, "mert így legalább nincs félreértés". És bármilyen elkedvetlenítő, igaza van, mert legalább őszinte. Persze ő is sokkal jobban szeret nyerni, mint veszteni, de az alakoskodást semmilyen formában nem tolerálja, sem a magánéletében, sem a szakmaiban. Próbálta. Ügyvédnek tanult, hogy megnyugtassa a szüleit, a kedvükért még az egyetem nagy reménysége is lett, de hamar rájött, ők is jobban járnak, ha inkább saját magát nyugtatja meg. Visszatért tehát ahhoz, ami gyerekkorában legjobban izgatta, a mozihoz. Nem szabályos szépfiú, nem is izmos titán, de ellenállhatatlanul és különlegesen vonzó, mert a szeme nem hazudik, és ez Hollywoodban ritka kincs. Legújabb filmje - az Ugly Truth (Csúfos igazság) című romantikus vígjáték, melyben cinikus-csajozós tévés celebet játszik - kapcsán a Beverly Hills-i Four Seasons Hotelben beszélgettünk volna, ha nem kerget a szomszédos étterem teraszára egy váratlan bombariadó. De ettől egyikünk se vesztette el a kedvét és a humorát, sőt.

 

- Sikeres ügyvédként se kerestél volna sokkal rosszabbul, de gondolom, nem a pénz miatt lettél színész.

 

- Nem az a fontos, mennyit keres az ember, hanem az, hogy mire költi.

 

- Ez olyan jogászosan hangzott, mintha te kötnéd a szerződéseidet is.

 

- Mi tagadás, értek a joghoz, de nincs Hollywoodban még egy színész, aki kevésbé szól bele a saját üzleti ügyeibe, mint én. Csak az apró betűset szoktam megnézni, hogy ne legyen gubanc. De szerződéseket nyálazni nem szeretnék, mert ugyanazt a reakciót váltja ki belőlem, amit előző életemben: hascsikarást, fejfájást és pánikrohamot.

 

- Mennyire vagy tudatában a saját szexepilednek?

 

- Ha rád írják a szerepet, könnyű használni. De hadd ne legyen bűntudatom! Igenis tisztában vagyok a vonzerőmmel, és nem röstellem bevetni, ha úgy alakul. Ha már ilyennek születtem, a francba...! Juj, ezt hadd szívjam vissza, mielőtt leírod, mert megint úgy járok, mint a múltkor, mikor kicsúszott a számon valami, és a stúdió elzavart illemtanórára.

 

- Mi történt?

 

- Amikor a Tomb Raider sajtókampányát csináltuk, elhülyéskedtem egy riporterrel, hogy Oscar-díj ide vagy oda, jócskán le kellett tekernem magam, hogy lesüllyedjek Angelina Jolie színvonalára. Sajnos az újságírónak nem volt humora, szó szerint megírta, és majdnem infarktust kaptam, mikor megláttam. Angelina persze legyintett, mert neki viszont van humora és elég jól ismer, de a stúdió begurult, hogy mostantól vigyázzak a nyelvemre. Akkor megfogadtam, azért se vigyázok, mert a humor a lelke mindennek.

 

- A kapcsolatoknak is?

 

- Az én tapasztalatom szerint igen, de ne felejtsd el, hogy Skóciában nőttem fel, ahol senki nem kap szívgörcsöt egy durva vicctől. Csak az amerikaiak olyan finnyásak, hogy sose tudod, mikor léped át azt a bizonyos bűvös határt, amikor egy nő vagy halálra sértődik, vagy még jobban beléd zúg.

 

Jelenet a Csúfos igazság c. filmből (Gerard Butler partnere Katherine Heigl)

 

- Ilyen furcsák lennénk mi nők?

 

- Nem a nők furcsák, hanem az elvárásaik. Igaz a mondás, hogy a nők szíve a dzsigolókra dobban, nem a hercegekre. A tökéletes férfi minden nőnek az, akit meg kell váltani, mert vagy alkoholista, vagy depressziós, vagy félreértett zseni. Persze egy nő se vallja be, hogy ez a szíve vágya, mert ha megkérdezed, mind azt fogja mondani, hogy a tökéletes férfi figyelmes, kedves, odaadó, hibátlan és őszintén szeret, vagyis röviden és tömören: unalmas. De a szívük mélyén nem ez kell nekik.

 

- Ami férfiszemszögből azt jelenti, hogy a hódítás komoly tudomány.

 

- Pontosan. Itt ez a figura, akit az Ugly Truthban játszom. Látszólag pokróc, cinikus és bekeríthetetlen, de ha lefejted róla a mázt, kiderül, hogy mekkora szíve van. Kicsit, vagy talán nem is kicsit, én is ilyen vagyok. Első blikkre soviniszta nőfaló, aki minden szoknya után megfordul, de ha egy nő nem riad meg tőlem, hamar rájön, hogy ez csak a látszat. És ez nemcsak az én sajátosságom, a legtöbb férfi ilyen. Ha ezzel nincs tisztában egy nő, kezdje elölről az életét.

 

- De azt azért nem tagadod, hogy a legtöbb férfinak fontosabb a külcsín, mint a belbecs?

 

- Ez hülyeség. A férfiak pont fordítva vannak bekötve, mint a nők: a külsőre buknak, de a belsővel lehet megtartani őket. Nincs azzal semmi baj, hogy a férfiak szeretik a szép csomagolást, és elolvadnak, ha egy jó nő visszaszemez. De minden férfi tudja, hogy futóhomokra nem érdemes tartós kapcsolatot építeni. És a tartós szerelem nem azon múlik, hogy ki milyen szexi. Az én radarom például arra indul be, ha egy nő meri vállalni magát. Külsőleg is, a megnyilvánulásaiban is. Ha rám érez. Ha gyengéd. Még azt is ki merem mondani: ha érzem, hogy szeret. És ha a kellő pillanatban ugyanúgy be tudja fogni a száját, mint én, mert tulajdonképpen gőzöm sincs, hogy mi kell a jó, tartós szerelemhez.

 

Jelenet a Csúfos igazság c. filmből (Gerard Butler partnere Katherine Heigl)

 

- Hogy lehet, hogy a reputációd egészen mást állít?

 

- Mert aki a mi szakmánkban nem nős, arra azonnal ráhúzzák, hogy a világ legnagyobb nőcsábásza, és sajnos a médiát nem tudom megállítani. Megértem, a lapot azzal lehet eladni, hogy összehoznak Jennifer Anistonnal meg Cameron Diazzal, de isten látja lelkem, ez egytől egyig kacsa. Súlyos erőfeszítéssel sikerült két, viszonylag hosszú kapcsolatomat titokban tartani, tehát ezért nem bánom, hogy a média mit hord rólam osszevissza. Az egyik szerelem két, a másik három évig tartott, de ennél tovább meg soha nem jutottam.

 

- Két komoly lezárt kapcsolattal a hátad mögött és negyvenéves létedre még mindig nőtlenül tehát az a véleményed, hogy a nőket nem lehet kiismerni?

 

- Se ők minket, se mi őket, de pont ez benne a gyönyörű. És amíg világ a világ, így lesz, mert mindenki mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit, tehát soha nem jutunk dűlőre. Halálra gyötörjük a másikat, hogy annál édesebb legyen a békülés. Ha nem így volna, akkor viszont halálra unnánk egymást, nem igaz? Ami pedig a nősülést illeti, én legalább be merem vallani, amit a legtöbb férfi nem, hogy gyenge vagyok, még részben is félek átengedni a kontrollt egy nőnek, tehát rettegek a házasságtól.

 

- Emlékszel még a legfélresikerültebb, illetve a legjobb randevúdra?

 

- A legrosszabb randim egy félreértéssel végződött. Befejeztük a vacsorát, a lány kiment a mosdóba, gondoltam egyet, én is, és a ruhatárnál valahogy elkerültük egymást. Még fölhívni se tudtam, mert a telefonszámát nem kértem el. A legjobb randim pedig a Brooklyn Bridge-hez kötődik, ahol fél éjszakát sétáltam, ugrándoztam és táncoltam egy lánnyal. Egy másikkal...

 Hollywood, 2009. július

Návai Anikó
XV. évfolyam 9. szám

Címkék: Gerard Butler, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.