Sztárvilág

Halle Berry - Mi lesz veled, Halle?

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


Két rossz házasság, egy Oscar és meghökkentő önbecsüléshiány. Pedig ő a világ Macskalánya. Kedvesebbre, szelídebbre, dorombolósabbra egy férfi sem vágyhat. Aztán?

 

Fogjunk kezet, s megmondom, ki vagy! Jane Fonda férfiasan, Nicole Kidman lágyan, Jennifer Lopez sehogy nem jattol. Halle Berry (37) sem, mert ahogy a kezéhez ér az enyém, belesimul a tenyerembe. Beszél. Mint a mosolya. Meg a tekintete. Míg Kidman hibátlanul kicsiszolt színpadi őzike, Berry riadtan rebben elő a vadonból.

 

Fehér blúzt visel, farmert, indián ékszereket és fényesre zselézett göndör hajat. Nem kérdem, hány kölcsöntincset adott hozzá a fodrász, de megszólalnom sem kell, mert a szememből látja, hogy szerintem nem ez az ő frizurája. Ha pszichológust kérdeznék, rögtön rávágná: az növeszti meg a haját (és az visel nagy karika fülbevalót), aki így akarja kompenzálni, hogy alacsonyan repül az önbizalma.

 

Első házasságát méltatni sem érdemes, annyi pofont kapott - csattanósat. Második házassága mégis sokkal jobban fájt, mert minden olyan szépen indult. Aztán egyszer csak a világ legszebb csokilányának meg kellett élnie, hogy csalják. Nem ám egyszer, nem is kétszer, folyamatosan. Nem értette, miért. Nem akarta érteni. Aztán mikor végre megértette, hogy hiába gyenge, erősnek látják, arra is rájött, hogy az ügyvédnek van igaza. Nem tartozik ő semmivel Eric Benet-nek, csak egy válással.

 

Hónapokig egyedül élt csodálatos házában. Szomorúan. Ebben az időszakban keserű mosollyal és nem kevés öniróniával tolta el magától a témát: Csak a pasikról ne faggass, mert én vagyok a legrosszabb tanácsadó.

 

Jelenetek a James Bond filmekből

 

Most az hírlik, Michael Ealyvel jár, aki hét évvel fiatalabb nála. Együtt játszottak egy most bemutatott kosztümös tévéfilmben - Michael természetesen Halle nagy szerelmét alakította, akit a lány tragikus körülmények között elveszít.

 

- Talán az a baj, Halle, hogy a fejedbe szállt az Oscar.

 

- Na ezt aztán jónak mondod! Még meg se melegedett az Oscarom a kandalló tetején, mikor másnap reggel elkezdtem latolgatni magamban, hogy most várjam meg, míg elkezdenek zúdulni a különféle szerepajánlatok, vagy menjek elébe. Mondom, nem várok én egy percet se! Fogtam a telefont, föltárcsáztam a legjobb barátnőmet, Oprah Winfreyt (tévés műsorvezető, producer - a szerk.), nehogy másnap esetleg belefusson az ügynökömbe, aki szépen lepöcköli egy jobb ajánlat kedvéért. És azt mondtam Oprahnak, édesem, beszéltünk arról a tévéfilmről, hát ezt akarom csinálni. Most rögtön, melegében!

 

- Egy tévéfilmet? Mikor a legszaftosabb nagy filmek között válogathattál volna?

 

- Oprah a legeslegjobb barátnőm! Ő volt az, aki lelkileg fölkészített az Oscarra, és aki rám szólt, hogy igenis írjam meg előre a beszédemet, amit persze kabalából nem akartam meg írni. És bizony ő volt az is, aki figyelmeztetett, hogy nem telik bele 24 óra, és ugyanaz a szakma, amelyik este még állva tapsolt, délelőtt már szanaszét cincál. Hogy mindenkit túlbeszéltem a színpadon, hogy egy szót se gondoltam komolyan abból, amit ott mondtam, és hogy tulajdonképpen süljön ki a szemem, hogy mit összehenteregtem a vásznon egy fehér pasival. Mintha az egész világ összes negatív energiája rángatott volna lefelé. Hál’ istennek, idén az év legrosszabb színésznőjének kiáltottak ki! Most legalább nincs honnan lezuhhani, ennél mélyebben nem poroszkálhatok.

 

- Ne haragudj, én még mindig azon tátogok, hogy merték megkérdőjelezni az őszinteségedet. Én magam tanúsíthatom, hogy ha valaki, te aztán kíméletlenül őszinte vagy.

 

- Pontosan, mert idejekorán megtanultam a leckét. Abszolút tudatosan eldöntöttem, hogy ha már erre a pályára adom a fejemet, nem lesznek tabuk, semmiből nem fogok titkot csinálni. Biztos meg lehetett volna oldani hihetetlen energia és manipuláció árán, de egyrészt erre sajnáltam az energiát, másrészt meg most minek hazudozzak? Nincs titkolnivalóm. Már a kezdet kezdetén nyilvánosan kiadtam magam, hogy mennyire megszenvedtem az első válásomat, alig bírtam belőle fölkelni. És mégis, az összes bulvárlap nekem esett, hogy azért mégse mondtam ám eleget, biztos vannak szaftos részletek is... Pedig nincs mit ragozni. Ugyanolyan vagyok, mint bármelyik nő, akinek nem sikerültek a házasságai. Csak az a különbség, hogy engem nyilvánosan faggatnak róla, és azért nem fogom be a számat, mert hátha segítek másoknak, hogy lelkileg könnyebb legyen.

 

- De mint mondod, az újságíróknak még ez sem elég. Egyszer ruccansz ki tekézni, máris elkezdenek kombinálni.

 

- A tekézés a gyengém, ugyanis olyan jól megy, hogy teljesen kikapcsol. És akkor se fogom abbahagyni, ha emiatt bárkivel összehoznak, akivel aznap este éppen leugrottam egy tekeklubba. Vagy egy italra. Vagy egy vacsira. Kicsi a szakma, óhatatlan, hogy alkalmasint valamelyik filmes partneremmel elmegyek ide vagy oda. Pár hónapja is ez történt, azonnal összehoztak Michael Ealyvel, mikor látták, hogy tekézünk. Aminek az lett a következménye, hogy a nevelt lányom, aki momentán a lehető legérzékenyebb korban van, azonnal kétségbeesetten hívott meg e-mailezett, hogy mi közöm ehhez a pasihoz. De engem ez se rettent vissza attól, hogy úgy éljem az életemet, ahogy jólesik. Csak bánt, mert értelmetlen piszkálódás.

 

A tavalyi Golden Globe díjkiosztáson

 

- Tehát még neked se fenékig tejföl az élet. Mondd, hiszel abban, hogy egy nő mindent megkaphat, amire vágyik? És mi az a minden? Illetve mi az, amit nem kaphat meg soha?

 

- Huh, micsoda kérdés! Hadd írjam le gyorsan, mert ahogy kilépek innen, azonnal fölhívok valakit, akitől pont így akarom megkérdezni! Oké, megvan. Megkaphat-e egy nő mindent, amire vágyik? Csak azt remélem, mielőtt meghalok, úgy fogom érezni, hogy igen. Hogy minden benne volt, amit akartam. Momentán hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindent megkaptam, amire vágytam. De a legjobb úton vagyok afelé. Ma már biztos vagyok benne, hogy gyerek nélkül nem kerek a világ. Anyának lenni, átélni, hogy ez milyen, meg főleg az anya-gyerek kapcsolatot, ezt nagyon akarom és tudom, hogy ez még jön nekem. Az élet nem egyszerre szórja az öledbe a dolgokat, hanem adagokban. Adja a karriert, a szabadságot, az anyagiakat, szép sorjában. Aztán a többit. Csak élni kell tudni vele, hogy minden szépen beleférjen.

 

Kivéve a ruhatárat. Amit Halle Berry lapzártakor volt középiskolájának ajándékozott egy árverésre. Hogy a mostani gimisek könnyebben álmodozhassanak az életről, amibe minden belefér.

 

Hollywood, 2005. május

Návai Anikó
XI. évfolyam 6. szám

Címkék: Halle Berry, világsztárok

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.