Sztárvilág

Jennifer Lopez - Jenny a sarokról

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?  


Csak az a kérdés, melyikről: a kültelkiről, ahonnan származik, vagy a belvárosiból, ahol addig soppingol, míg összeesik? Ha nincs akkora szerencséje és nem ilyen elszánt, Jennifer Lopez ma gyerekszülésben megdicsőült latin családanya, aki a zöldséges és a tűzhely között a Szex és New York Manolóiról álmodozik, aztán megvesz egy műanyag szandált a kínai piacon. Ma már szinte mindegy, mennyire volt tehetséges és menynyire megszállott, amikor tizenévesen kikönyörögte a szüleitől, hogy engedjék táncra perdülni a bűnös Manhattanben. Lopez mára amerikai intézmény lett: énekesnő, táncosnő, filmszínésznő, divat- és parfümtervező, producer, az American Idol c. tehetségkutató verseny zsűrijének jeles tagja, vagyis világsztár. E cikk írásának órájában ő és férje, Marc Anthony limuzinban kocsikázik a burbanki magánreptér felé, ahonnan Washingtonba repül, hogy eleget tegyen az Obama házaspár meghívásának, és együtt nézzék az amerikai focibajnokság országos döntőjét. Az élet dolgairól Los Angelesben beszélgettünk.

 

- Kapcsolatok nélkül, szinte a semmiből kezdted a pályát. Mi volt a B terved?

 

- Nem volt. El se tudtam képzelni, hogy valami mást csináljak, és azt gondolom, aki színész, énekes vagy táncos akar lenni, mind így van vele. Vagy megszállottan hajtja, vagy jobb, ha bele se kezd. Tényleg nem volt egy csöpp kétségem sem, hogy elérem, amit akarok, s valószínűleg ezért sikerült. Imádom, amit csinálok, komoly pénzt keresek, mi kell még?

 

- A magánéletedről is így gondolkodsz?

 

- Az más. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy addig nem nyugszom, míg megtalálom az igazit. Hogy ez csak sokadik nekifutásra sikerült...? Ezt azért nem nevezném B tervnek. Mindig a szívem után mentem, sosem a fejem után.

 

- De az évek során mindig párás szemmel beszéltél arról, menynyire vágysz családra, gyerekekre...

 

 - Harmincöt körül tényleg feltettem magamnak a kérdést, mi lesz, belefér-e még az életembe, vagy ne legyek már ennyire telhetetlen, érjem be ennyivel, ez se semmi.

 

De úgy látszik, a szerelem is karmikus. Már majdnem beletörődtem, hogy a család és a szülés kimarad az életemből, amikor mégis megtörtént. Mondjam azt, hogy ezzel is szerencsém volt?

 

- Akkor legyünk egy kicsit kevésbé filozofikusak: az öltözködésed elég eklektikus. Mennyire tükrözi a személyiségedet?

 

- Kislány koromtól divatbolond vagyok, és mint mindenben, ebben is azt vallom, mindig a megérzéseidre hallgass. Te tudod legjobban, mi áll neked jól, mi az, amiben igazán jól érzed magad. Se stylist, se tervező ne diktáljon, mert fogalma sincs, mi az, amiben feszengsz, mi az, amiben virítasz. Lehet az a világ legszebb ruhája, ha nem öntötték rád, ne vedd fel. Te ismered a legjobban az alakodat, te tudod, mit akarsz kiemelni és eltakarni, és ebben nem ismerek tréfát. Akár egy hatalmas hollywoodi parti, akár csak egy interjú, azonnal kiszúrom, melyik ruha az, amiben úgy fogok kinézni, ahogy szeretnék. Kerülöm a feketét, szeretem a pasztellszíneket. Ugyanúgy hordok minit, mint húszéves koromban, és ugyanúgy fölveszek egy hosszú estélyit, mint amikor 18 voltam. Ha olyanom van, akkor rockernek öltözöm, máskor meg kosztümbe, elegánsan. Mindig a kedvemtől függ.

 

- Nagyon sokat dolgozol, pedig az ikrek mellett nem lehet könnyű. Soha nem pánikolsz, soha nem vagy türelmetlen?

 

- Nekem sem jön mindig össze, amit akarok, és persze olyankor én is felszívom magam, de próbálom úgy kezelni, hogy nem lehet mindig minden tökéletes. Aki nem dolgozik, nem hibázik. De elkenődni ritkán szoktam, mert nem vagyok az a típus. Ha valami nem úgy alakul, ahogy elképzeltem, akkor azon töröm a fejem, hogy mi volt az oka és hogy tudnám a lehető legrövidebb idő alatt és legjobban visszafordítani. Másokra mutogatni mindig könnyebb, mint azt mondani, hogy nekem akkor is meg kell oldanom a problémát, ha nem én okoztam. Minden ember a saját sorsának kovácsa, és mindegy, ki tehet róla, ha befolyásolja az életedet, csak magadat hibáztathatod, ha sírdogálsz és nem csinálsz semmit. Nem igaz?

Férjével, Marc Anthonyval

 

- Első nekifutásra ikreket szültél, ráadásul egy kisfiút és egy kislányt, ami még nagyobb öröm. Mit gondolsz, könnyebb vagy nehezebb két gyerekkel, mint eggyel?

 

- Nem tudom, mennyivel könnyebb annak, akinek csak egy gyereke van, de azt igen, hogy a gyerekek számára sokkal könnyebb, hogy ketten vannak. Van kivel játszani, enni, pancsolni, és olyan édesek, ahogy fürdés után az egyik hívja a másikat, hogy gyere aludni. Mint szülő, csak annyiból nehéz, hogy nem tudok egyszerre puszit adni mind a kettőnek, és nagyon kell vigyáznom, hogy minden sütiből, fagyiból, csokiból, sőt még a spenótból is pontosan egyforma adagot kapjanak, nehogy azt érezze az egyik, hogy kivételezek a másikkal. De azért ez nem agysebészet, úgyhogy ritka kivétellel megoldom.

 

Az "Ilyen a formám"c. film jelenete, partnere Alex O'Loughlin

 

- Sokkal többet kell beleszorítanod egy napba, mint egy átlagos dolgozó nőnek és egy átlaganyukának. Már ennek a felét is megszenvedi egy átlagos házasság. Hogy tudod mindezt megoldani úgy, hogy még a férjedre is marad időd?

 

- Ahhoz képest, ahogy szingliként éltem, száznyolcvan fokot fordult az életem. Férjhez mentem, szültem, és nem is olyan régen költöztünk új házba. Lemezcéget váltottam, aktívan akarok filmezni, és tovább építeni a karrieremet. Miközben minden gyökeresen megváltozott körülöttem, és sokkal több felé kell figyelnem. A mostani életem nagyon hasonlít arra a váltásra, mikor alig húszévesen berobbantam a semmiből. Ez a váltás most jóval nehezebb, élesebb, bizonyos értelemben mégis könnyebb. Ugyanis húsz év tapasztalata van mögöttem, amivel akkor nem rendelkeztem, viszont ugyanakkora energiával vetem be magam a munkába, mint húsz évvel ezelőtt. Tehát könnyebb is, nehezebb is. Persze nagyon nehéz megoldani, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Amikor kezdtem, nem volt se férj, se gyerekek, de az ember csodákra képes, ha akar valamit, és én megoldom, hogy minden beleférjen.

 

- Még a romantika is?

 

- Egy kis munkával az is.

 

- Mert ha a szülők boldogok, a család is boldog.

 

- Ez így van. Mikor megvan a család, sokan elfelejtik, hogy a szerelemmel is törődni kell, mert ha a szerelemmel baj van, akkor hamar meginog a házasság, ha viszont működik, akkor minden sokkal könnyebb. De bele kell feccölni az időt is, az energiát is. Mindennap tenni kell valamit, még ha csak egy kicsit is. Egy mosolyt, egy nagy puszit, egy simogatást, egy jó kávét, és ne felejtsd el megkérdezni magadat, hogy te is megkaptad-e ugyanezt? Mert a szerelem nem egyirányú utca!

 

 Hollywood, 2011. február

Návai Anikó
XVII. évfolyam 3. szám

Címkék: Jennifer Lopez, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.