Sztárvilág

Kate Hudson - Két lábbal a földön

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


Kate Hudson (26) azt az okkersárga cowboy-csizmát (Barbara Bui) és középkék selyemruhát (Juicy Couture) viseli, amiben le szokott ugrani a malibui Whole Foods Marketbe zöldségért meg tejért. Sminkje is alig, szőke haja friss-csillogóan hullámzik a vállán. Egyetlen ékszere a huszonévesek utánozhatatlan mosolya volna, ha nem forgatná a középső ujján David Yurman böhöm nagy onix-gyűrűjét és a hozzá való karpereceket.

 

- De van még egy gyűrűd, ha jól látom...

 

- Most ez az igazi kedvencem. Christől (Chris Robinson, zenész, a férje – a szerk.) kaptam, a közepén gyémántból egy R betű, a karika meg arany. Igazi antik. A XVIII. századból.

 

- Hat éve vagytok házasok...

 

- Bizony, már több mint fél évtizede!

 

- ...és gond egy szál se...

 

- Hallottad, hogy mondtam? Nálunk állandó viharok vannak, csak mindig úgy, hogy jó nagyot robban, aztán kész. Egyszer Chris földhöz vágott egy széket. Csak néztem rá, mint borjú az új kapura, hogy ezt nem hiszem el. Ő meg nem értette, hogy mitől vagyok ilyen nyugodt. Nem emeltem én föl a hangom, csak azt mondtam: figyelj, ezt a tíz vadiúj széket pont most vettem. Tehát holnap az lesz az első dolgod, hogy elmész az ABC Carpethez és veszel egy tucat széket. Másnap reggel szó nélkül elment és megvette. Több ezer dollárjába került ugyan, de nem is tört el több széket azóta.

 

- Vagyis a jó házasság titka a jó nagy veszekedés?

 

– Jó veszekedés nélkül nincs szenvedély, szenvedély nélkül pedig dögunalom a házasság. A gyerek semmire nem megoldás, ha az a szikra hiányzik. Meg különben is, senki nem ígérte, hogy a házasság könnyű. A papír nem is érdekes. Semmilyen kapcsolat nem könnyű. Akár a férjem, akár a barátom, gyerekkel vagy a nélkül, nem könnyű. Az anyu meg az apu a megmondhatója. De hogy ezer százalékig megéri, az is tuti.

 

- Csakhogy az anyukád (Goldie Hawn - a szerk.) meg az apukád (Kurt Russell, Kate nevelőapja - a szerk.) valamiért mégsem házasodott össze.

 

- Anyu kétszer volt férjnél, Kurt egyszer volt nős. Kipróbálták, milyen. Voltak már fülig szerelmesek egymás előtt. Volt életük. Sőt, volt gyerekük is. Aztán találkoztak, egymásba habarodtak és elég régen élnek együtt jól, hogy belátták, nem kell hozzá házasság.

 

- Te viszont férjhez mentél. Ráadásul pappal, csinnadrattával...

 

- És akkor még add hozzá, hogy az amerikai rituálé szerint, mikor hátradobtam a csokromat, pont az anyu ölében landolt, és a babona szerint, ha férjes asszony kapja el a csokrot, az rosszat jelent. Szóval eldobtam, anyu elkapta, a legjobb barátnője meg felvisított, hogy lökd odébb, Goldie! Mire az anyu rámeresztette a nagy kék szemeit: de én nem vagyok férjnél! És persze továbblökte a legjobb barátnőm ölébe, de akkor is, ami történt, megtörtént. Szóval, ki tudja? Lehet, hogy az anyu meg az apu egyszer csak meglep minket. De az is lehet, hogy kivárják, amíg jól megöregszenek. Az lenne a legszebb! Engem egy indián pap esketett, Olivert egy mexikói. Ebből is láthatod, hogy nem kimondottan vagyunk hagyományosak. A házasság vallási alapokon nyugszik, és a mi családunk nem kifejezetten vallásos. Jogi kötelezettségek ide vagy oda, mi a házasság intézményéről is elég sajátosan gondolkodunk.

 

- És ha annyira összekaptok, hogy nem tudjátok magatok megoldani? Terápiára mentek?

 

- Az én férjemet hatökrös szekérrel se tudnám elrángatni egy tanácsadásra! Nálunk a családi kupaktanács ül ilyenkor össze és jó alaposan kitárgyaljuk a dolgot, mert ez az a fórum, ahol mindenki megmondja az őszintét. Az egyik ilyen incidensnél Chris felhívta az anyut, aki abszolút tárgyilagosan megmondta neki a magáét. Én viszont imádom a terápiát. Duma, duma, duma... Be nem áll a szám. Nézd, mindenki másképp csinálja, egy a lényeg. Ha nem ismered magadat, és ha nem látod magad kívülről a legeslegfontosabb kapcsolatodban, akkor baj van. Ha mi ketten összekapunk, van kihez fordulnunk, hogy kijózanítson. Ne adj' isten bármi történik kettőnk között, az a lényeg, hogy a tisztelet megmaradjon. Tisztelem a férjemet, imádom, hogy olyan tehetséges, és az én gyerekem úgy fog felnőni, hogy az anyu csak a legszebbeket mondja, érzi és gondolja az apuról.

 

- Lakva ismeri meg egymást az ember. És minél tovább, annál jobban összecsiszolódik.

 

- Pontosan. Még nem voltunk házasok, mikor a Le Divorce-t forgattam Párizsban, Chris meg egy lemezen dolgozott, úgyhogy a zenekar is velünk lakott. Én hajnali fél hatkor keltem, ők meg pont akkor ájultak el, és csak kerülgettem a nappaliban a millió sörösüveget meg hamutartót. De nem zavart. Azóta se zavar. Most feszengjünk, ha átjönnek a haverjai? És te csak ne félts. Ha valaki nálam túlhúzza a húrt, megmondom szépen a szemébe, hogy mars haza.

 

- Mintha neked nem lenne hibád...

 

- Jaj dehogynem, kérdezd csak meg az anyut! Szabadszájú vagyok és iszonyúan konok. Már kicsinek is ilyen voltam. Fejjel a falnak. Úszni se tudtam még kétéves koromban, mikor odakiabáltam az anyunak, nézd meg, milyen jól tudok úszni! És már benne is voltam a medencében. Pont úgy, mint most a kisfiam.

 

- Mikor jön a második gyerek?

 

- Második? Legalább négyet szeretnék. Csak most nem lehet, mert tele vagyok munkával. Bár be kell valljam, kicsit sokat gyakoroljuk a dolgot ahhoz, hogy azt mondjam, nem lehet. Ryder már nagyfiú, két és fél, és ahogy az apu mondta, élvezd minden percét, amig kicsi, mert észre se veszed, már repül is kifelé a fészekből...

 

Jelenet az Én, a nő és plusz egy fő c. filmből

 

- Ki a szigorúbb Ryderral, te vagy Chris?

 

- Én, én, én! Tegnap is megyek haza, egész nap hajtottam, Ryder meg randalírozik föl-alá a házban és a kutya se figyel oda. Hát mindenhez én kellek? Na mars a szobádba! Nem kell, hogy leírjam, milyen paradicsomi körülmények között nőttem föl Los Angelesben, de a szüleim sose kényeztettek halálra. Mindenért meg kellett dolgoznom. Chris dettó. Ryderből se szeretnénk undok kis majmot csinálni. Ha fejbe vág egy másik gyereket a vízipisztollyal, akkor nem kapja vissza a vízipisztolyt, és kész.

 

- Pénz, hírnév, siker... mi a titka, hogy nem rontott meg téged?

 

- Nincs titkom és nem is akarom, hogy legyen. Mert minél több falat emelsz magad köré, annál gyanakvóbbá teszed az embereket. És én nem akarok akváriumban élni. Sokkal több tiszteletet vált ki az ember azzal, ha nyitott lapokkal játszik és semmi takargatnivalója nincs.

 

Nem érdekel a felhajtás. Nem mintha nem lenne jó dolog, ha kavarnak körülötted, de engem mindig sokkol. Már attól rám jön a nevetés, ha rám állnak a fotósok. Mert még mindig nem esett le nekem a tantusz, hogy mitől vagyok én olyan érdekes. Tehát jobb, ha nem is törődöm velük, csak megyek a dolgomra tovább.

 

- Várd ki, amíg Pestre jössz!

 

- Tudom, nyomja is a lelkiismeretemet rendesen. Mert hát félig mégiscsak magyar vagyok...

 

- És mikor számíthatunk rád?

 

- Sajnos belátható időn belül nem. Tele vagyok melóval és ez a világ sok pontjára elvisz, csak Pestre nem. De ami késik, nem múlik. Ígérem.

 

Hollywood, 2006. július

Návai Anikó
XII. évfolyam 8. szám

Címkék: Kate Hudson, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.