Sztárvilág

Katie Homes és Tom Cruise különös esete a boldogsággal

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy még sem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


Viharos románc, párizsi eljegyzés, közös kisbaba.

Átitatva szcientológiával.

Tündérmese?

Falanszter?

Hollywood!

 

Ki hibáztatja Nicole Kidmant, aki 1990-ben huszonéves fitos, naiv csinoska volt Ausztráliából és hollywoodi karriert akart csinálni? Mondott volna nemet Mr. Top Gunnak, a Beverly Hills-i csoda palotának, a magánrepülőnek, a partiknak, a korlátlan toaletteknek, a csodás ékszereknek, a fotósok hadának, a szerepajánlatoknak? Hogy tíz évvel (és két örökbe fogadott gyerekkel) később miért dőlt össze ez az álomvilág olyan váratlanul, a nyilvánosság számára azóta is rejtély. Cruise csak annyit mond, Nicole pontosan tudja. Kidman pedig, ha tudja is, hallgat.

 

Ki hibáztatja tehát Katie Holmest, aki 2005-ben huszonéves fitos, naiv csinoskaként landolt Los Angelesben az Ohio állambeli Toledóból, és hollywoodi karriert akar csinálni? Mondott volna nemet annak a Mr. Top Gunnak (ahogy az áprilisi szereplőválogatásnak álcázott menyasszonymustrára szintén meginvitált Jessica Alba, Scarlett Johansson és Kate Bosworth), aki azóta még jobban megacélozta magát a topon, még jobban meg sokszorozta a vagyonát, és románcra-házasságra-gyerekre kész? Mi az a csöpp kompromisszum, hogy egy kicsit, vagy talán inkább nagyon bele kell merülnie a szcientológiába ahhoz képest, amit a további gondtalan élet, a népszerűség és a sokkarátos briliáns gyűrű ígér? Talán egy csöppet zavaró, hogy még egy szekta lányt is adtak mellé, nehogy elveszítse a kijelölt utat, mosolyt és mondanivalót. De hogy tudja ez az apróság beárnyékolni a római vakációt, a párizsi luxusszállodát, a magán jachtot, a paradicsomi nyaralást, a címlapfotókat - s mindezt gyerekkori ideálja oldalán? Katie Holmesról mindent elmond, hogy öt évig tartó együttjárás után az Amerikai pitéből ismert Chris Klein gyűrűs menyasszonya volt, amikor azt nyilatkozta egy amerikai magazinnak: kislány korában arról ábrándozott, hogy egy szép napon Tom Cruise megkéri a kezét.

 

Hogy április előtt hány szóból állt Katie Holmes szókincse, senkit nem érdekelt. Április óta viszont újságírói rémálom. Két hónapja tartott a Cruise-szerelem, amikor június elején Katie-vel leültünk beszélgetni.

 

- Mit szeretsz legjobban Tomban?

 

- Hogy olyan édes. Fantasztikus. Tüneményes. Elbűvölő. Imádom.

 

- Meséld el egy napotokat.

 

- Motorozni szoktunk, kirándulunk, mozizunk, este meg olvasunk. Annyira jó vele!

 

- Katolikus nevelést kaptál. Most áttértél a szcientológiára.

 


Tom Cruise és Katie Holmes, akik már úgyis egy nagy család, a szcientológia tagjai, az esküvőjüket tervezik

 

- Igen, mert nagyon érdekes és nagyon sok igazság van benne. Én mindig színésznő akartam lenni, és ha az embert sokat fotózzák és sztár lesz belőle, az csak jó, nem igaz? Boldogság, boldogság, boldogság!

 

- És milyen lesz a menyasszonyi ruhád?

 

- Még meg se kérte a kezemet...!

 

Hát így. Mint egy mozi rajongó, akinek leszállt az isten. Csiklandósakat kacarászott és pirult. Negyven percig ragoztuk a témát. A szülei, akik állítólag kétségbe vannak esve, hogy a lányuk egy szektára cserélte katolikus hitét, nem kerülhettek szóba. Illetlenség lett volna rákérdezni és csacsiság is, mert úgyse jött volna rá válasz.

 

De Cruise ilyennek szereti. És nem is akárhogy. Még leghűségesebb imádói is gyanakodva húzták a szájukat, amikor a nyár folyamán egyik tévéshow-ból a másikba ugrált, lelkendezett, a térdét csapkodta és a világba kürtölte, hogy soha, de soha nem volt ilyen szerelmes. Én sem maradtam ki a szórásból.

 

- Mi fogott meg annyira Katie-ben, hogy így elragadtattad magad?

 

- Nem tehetem meg, hogy másokhoz hasonlítsam, de ha egy kicsit is ismernéd Katie-t, rájönnél, hogy milyen őszinte, természetes, édes lány. Kicsordul a könnye, úgy tud nevetni, saját magát se kíméli, olyan humora van, de soha, soha nem kajánkodik mások baján, sőt. Nagyon is odafigyel az emberekre. És ez látszik az arcán. Jó családból származik, szeret mindenféléket csinálni, érdeklik az élet dolgai. Okos. Tehetséges. Méltóság teljes. Tartása van. És mindenben benne van, ami engem érdekel.

 

 

- A legtöbb sztár arra törekszik, hogy szép csöndben élhesse a magánéletét, lerázza az újságírókat és elkerülje a szerelmi életére vonatkozó választ...

 

- Én nem! Nem tudom, de nem is akarom! Szeretek örömhírt hallani és szeretem megosztani a magamét. Velem valami egészen különös dolog történt! Életem bennem éreztem ilyet, és nem tudom visszafogni magam. Ha kérdeznek, hanem, kiöntöm magamból. Ez egy csodálatos dolog. Annyi keserűség van a világon, miért baj, ha az ember szerelmes és lelkesedik? Boldog vagyok! És világgá kürtölöm, hogy ez a lány lesz a feleségem!

 

- Pedig látod, vissza ütött ez a határtalan lelkesedés, mert Londonban a premiereden valaki rád fogott egy vízipisztolyt.

 

- Ezzel együtt életem egyik legjobban sikerült premierje volt. Mindig kerültem a cikizőket, mert a cikizés nekem nem jópofa. Én nagyon keményen dolgozom. És szcientológus vagyok. Minden, amit csinálok, arról szól, hogy mások életét könnyebbé, szebbé, elviselhetőbbé tegyem. A gyerekeimet, a családomat, a munkatársaimat is beleértve mindenki tudja, hogy arra törekszem, hogy a környezetem minél boldogabb legyen. Ez a vízipisztolyos incidens szóra sem érdemes, annyira eltörpül a nap többi eseménye mellett. Autogramokat osztogattam, kezet ráztam a rajongókkal, interjúkat adtam és jól éreztem magam. Nincs mit beszélni róla, ahogy a terroristákról sem érdemes. Mert mit akarnak a terroristák? Jó nagyot ütni. Gonoszkodni. Pont az ellenkezőjét annak, amit én akarok.

 

Végül is, ha valakinek ő az esete, Tom Cruise-zal látszólag semmi baj. Mindig pozitív. A világ legudvariasabb, legfigyelmesebb, legközvetlenebb filmsztárja. Amíg nem provokálja az ember. Mert akkor bekeményít, és majdnem kiadja magát. Néha úgy, hogy fel se tűnik.

 

- Ennek a hirtelen jött nagy-nagy szerelemnek hatalmas sajtója volt és van, és sokan azt mondják rá, ez az egész kicsit gyanús.

 


Cruise éppen tanít. A szcientológia megszállott híve

 

- Az emberi butaság korlátlan, és őszintén szólva nem számít, hogy ki mit gondol. Annyi mindent összeirkáltak már rólam, de végül is mi az, ami megmarad? A filmjeim. Azok meg magukért beszélnek. Aki sikeres, arról mindig fecsegnek. Boldog vagyok és kész.

 

- Egy csöppet se bánt, hogy tamáskodnak az emberek?

 

- Én már semmin sem lepődöm meg, tehát nincs mi bántson. Nem érdekel, hogy mit gondolnak, az sem érdekel, mit csinálnak. Semmi közöm hozzá. Az érdekel, hogy én mit csinálok. Úgy élem az életemet, ahogy akarom. Az viszont kizárólag az én dolgom.

 

Amibe az is beletartozik, hogy a szcientológus Cruise vehemensen érvel a pszichiátria ellen, szikrákat vet a düh a szemében, ha szóba kerülnek az altatók és nyugtatók, és törölte a szótárából a depressziót. Rossz nyelvek szerint a szcientológiai egyház nyomására cserélte le évtizedes imázsépítő mesterét és sajtófőnökét a húgára, akinek minimális pr-gyakorlata volt, viszont - szcientológus. Mint az anyukája és a Kidmannel közös két gyereke, Isabella és Conner, továbbá mindenki más, aki Cruise-zal és Cruise- nak dolgozik. Illetve aki Cruise-t és a többi szcientológia hívő sztárt, Travoltát, Lisa Marie Presleyt, Juliette Lewist, Kirstie Allie-t védi.

 

S most már Katie Holmest is, akinek remélhetőleg nem lesz szülés utáni depressziója, amikor világra jön az első biológiai Cruise-bébi. Vagy ha lesz is, majd nem beszélnek róla. Vagy igen. Az örök boldogság nyelvén.

 

Hollywood, 2005. október

Návai Anikó
XI. évfolyam 11. szám

Címkék: Katie Holmes, sztárvilág, Tom Cruise

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.