Sztárvilág

Leonardo DiCaprio - Az oroszlán (Leo) - télen

Világsztárok harmóniában

  Szé­pek és gazda­gok. Gazda­gok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevall­ják? Leta­gadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


  Leonardo DiCaprio a Véres gyémánt c. filmben

   

  Miért ragaszkodik ennyire az öltönyhöz? Meg az ing-pulóverhez? Sokadszor ülünk  négyszemközt Leonardo DiCaprióval, de csak most esett le, hogy mekkora két lábon járó  ellentmondáshalmaz. Minden szavából árad a liberalizmus, és minden mozdulatából, hogy konzervatív. A magánéletéről szemérmesen hallgat. De a lesifotók sokasága árulkodik, hogy folyamatos felfedező körúton hajtja a fiatalabbnál fiatalabb szupermodelleket. Mióta Gisele Buendchen összetörte a szívét, stabil barátnője szinte nem is volt. Sejtelmesen jelzi, hogy „a családdal tölti az ünnepeket”, ami fordításban azt jelenti, hogy az édesanyjával, akinél lojálisabb, megbízhatóbb, szerethetőbb nőt nem szült anya. Leo szerint legalábbis.

   

  Összeszűkült szemmel, mélyet slukkol az elektromos cigarettából, és elneveti magát, Leonardo DiCaprio 39 éves. Kölyökképe még mindig titanicos, de két szemöldöke között már ott az „okos” barázda, és a szája szögletében is ott a szarkaláb. Ha nem fésülné hátra a haját, nem tűnne fel annyira riasztóan intelligens magas homloka. És hangos monológja sem lenne olyan kopogósan okos és kerek, amivel minden kérdés elől elhajol, ami Leóra vonatkozik.

   

  – Mit mond rólad, hogy az utóbbi három szereped mind ellenszenves fickó, akit csak a hatalom és a pénz érdekel?

   

  – Valószínűleg azt, hogy izgat a hatalom és a pénz. Elméleti síkon. Elég jól ismersz, tudod, hogy gyakorlatban abszolút nem izgatnak ezek a dolgok.Nincs se csicsás villám, se luxuskocsim, nem szórom a pénzt cuccokra, és a pénz őszintén szólva csak annyira érdekel, amennyire egy műgyűjtőt érdekelhet. Ez az egyetlen gyengém.

   

  A beszélgetés folytatását 2014. februári lapszámunkban olvashatják!

  Návai Anikó
  XX. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. november

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.