Sztárvilág

Lindsay Lohan - Szegény gazdagok...

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mitől vannak mégis egyensúlyban?


Legutolsó hírem Lindsay Lohanról, hogy leköszönt a sajtósa. A harmadik a sorban rövid idő alatt. Normális esetben a sztár mondja be az unalmast, de Lindsay nem normális eset. Valami zűr mindig történik vele és körülötte, amitől akkora vihar keletkezik, hogy elnyomja a lényeget: itt egy huszonéves lány, aki nem ám akármilyen színésznő, de nem hozott magával otthonról elég biztatást, szeretetet, útmutatást és elővigyázatosságot, hogy állja a sarat, ami a világhírrel jár. Ezért sodródik, lázad, lebeg, botlik, de amikor talajt fog, mindannyian odafigyelünk rá a moziban és a képernyőn.

 

Lindsay Lohan Hollywoodban nőtt fel, mint gyerekszínész. Nem csoda, hogy rajong Marilyn Monroe-ért, akiről mindent összeolvasott, és Elizabeth Taylorért, akit most egy tévéjátékban játszik. Pár hete beszélgettünk vele erről is, az életéről is.

 

– Hasonlítasz Liz Taylorra, de ez kevés lett volna ahhoz, hogy megkeressenek a szereppel.

 

– Nem kerestek meg. A sors iróniája, hogy az egyik producer, Nancy Bennett 13 éves korom óta ismer, mikor együtt dolgoztunk egy Disneyfilmben. Tudtam, hogy mire készül, és nem szálltam le róla, amíg rábólintott, hogy én játszom Lizt. Annyit könyörögtem neki, még azt is bedobtam, hogy ingyen is hajlandó vagyok. Azt hiszem, ez volt a legmeggyőzőbb érv.

 

– Nyilván az is közrejátszott, hogy sok minden kavarog körülötted és rólad.

 

– Nem hiszem, hogy ezek félreértések. Én vagyok a felelős, hogy olyan helyzetekbe hoztam magam, amitől kialakult körülöttem ez a légkör. De tanultam a hibáimból. Ha azt mondanám, hogy puszta félreértés, csak kibúvót keresnék. A mentségem csak az, hogy senki nem tökéletes.

 

– És amikor reggel arra ébredsz, hogy kinn a kertben már zümmögnek a kamerák és élesítik a vakukat a paparazzik, nem érzed úgy, hogy szeretnél valahol máshol valaki más lenni?

 

– Volt már az életemben olyan pont, amikor annyira nem hagytak nyugton és olyan magányos voltam, hogy nem tudtam vele mit kezdeni és senkire nem hallgattam. Nagyon makacs voltam. Annyira, mint Elizabeth a szerelmeivel meg a forgatásokon. Süket fülekre talált nála minden jó tanács. De ahogy neki, nekem is át kellett esnem ezen a korszakon. El kellett jutnom odáig, hogy én mondjam ki, kell-e ez nekem igazán, vagy csak a könnyebb utat keresem, de ha szeretem ezt a szakmát, akkor muszáj tudomásul vennem, hogy ezzel a felhajtással jár, és nagyon sajnálom, hogy sokan azt gondolják rólam, csak egy celeb vagyok. Szeretném bebizonyítani, hogy ennél sokkal többet tudok, és igazi színésznő vagyok.

 

– És most eszerint élsz?

 

– Igen. Alig fejeztem be a Liz életéről szóló filmet, elkezdtem forgatni egy másikat, aztán egy harmadikat, és egyik se volt luxusforgatás, sehol nem kényeztettek halálra, de egyik jobb munka volt, mint a másik. Mindenkit kértem, hadd lehessek minél többet ott a forgatáson, akkor is, ha nincs dolgom, mert akkor vagyok legboldogabb, mikor dolgozom. Volt idő, amikor nem így éreztem, és örülök, hogy visszajött a kedvem.

 

– Mitől jött meg a kedved?

 

– Attól, hogy körülnéztem, és láttam, hogy a nálam fiatalabbak hogy hajtanak. És arra gondoltam, hány szerepet szalasztottam el és mennyire hiányzik a munka.

 

– Elizabeth Taylor imádta és gyűjtötte az ékszereket. Ezt a szenvedélyét is osztod?

 

– Ez egy jó sztori. Elizabeth Taylorral közös sminkesünk volt, aki folyton kapacitált, hogy menjek fel Taylorhoz, szívesen látna vacsorára. Nem tudom, miért, talán mert féltem a találkozástól, sose mentem el. Végül küldött a sminkessel egy gyűrűt a Taylor-kollekcióból, meg egy tüneményes levelet, és ez a gyűrű a kedvencem. Az ápolónője, aki hét évig volt mellette, ott volt velem a forgatáson, tőle kaptam egy bundát, ami eredetileg Elizabethé volt, ezeket a relikviákat úgy őrzöm, mint a legnagyobb kincseket. Ami pedig az ékszert illeti, nem tud egy nő olyan fiatal lenni, hogy ne szeresse a szép dolgokat!

 

– Sok ékszered van?

 

– Hát, elég.

 

– Milyen tanácsot adnál magadnak, ha most volnál tizenéves?

 

– Hogy csak a lehető legjobb emberekkel vedd magad körül. Ez sokkal könnyebb Los Angelesben, mint New Yorkban. A forgatásokon a legkönnyebb, mert ott úgy élsz, mint egy család, csak utána nagyon nehéz, mikor vége, mert hirtelen ott maradsz egyedül, mint az ujjam, és nagyon nagyon magányosnak érzed magad és depressziós leszel tőle. Nekem az a nagy bajom, hogy amikor egyetemre kellett volna járnom, ahol együtt lehet lógni a többiekkel, itt voltam Los Angelesben egy szál magam, és bizony belekeveredtem egy rossz társaságba. Anyu meg a húgom rögtön látták, de nem hallgattam rájuk. És a saját káromon kellett megtanulnom, keserű tapasztalatok árán, amit megspórolhattam volna magamnak, ha nyitva van a fülem.

 

– Ha ilyen világosan látod, most már jobban odafigyelsz a jó tanácsra?

 

– Liz Taylortól tanultam, hogy szerelmesnek lenni szabad, és az se a világ vége, ha valaki összetöri a szívedet. Amit viszont abszolút nem engedhetsz meg magadnak, hogy elkéss a forgatásról, pedig Liz gyakran megtette. És nem szabad föladni magad, és amennyire csak lehet, próbálj meg visszaadni valamit annak a közösségnek, amelyiknek a karrieredet köszönheted.

 

   
Jelenetek a Liz és Dick c. filmből, Liz Taylor szerepében Lindsay Lohan
 

– Kevés hozzád hasonló sztár tudja megállni, hogy ne éljen vissza a helyzetével. Te hogy állsz ezzel?

 

– Nagyon nehéz, mert ahogy valaki eljut egy bizonyos szintre, egyre többen tolonganak körülötte, akik bármit megtennének, hogy a kedvében járjanak, és soha nem mondanak nemet neki. Itt kezdődik a melegágya annak, hogy egy celeb viszszaéljen a helyzetével. Ha ilyen emberekkel veszed magad körül, teljesen elszakadsz a realitástól, és soha nem fogsz megállni. Ezt már megtanultam.

 

– Folyamatosan azt halljuk-látjuk-olvassuk rólad, hogy hol egyik, hol másik hotelben laksz. Miért nincs lakásod?

 

– Van, de annyit utazom, hogy tulajdonképpen nem is tudom, minek van. Már egy éve ott lakom, de nem nagyon szeretem, mióta felfedezték a fotósok. El fogok költözni Los Angelesből, mert sokkal boldogabb és felszabadultabb vagyok valahol ott, ahol nem lihegnek körülöttem a paparazzik. New Yorkban valószínűleg sokkal jobban el lehet tűnni.

 

– Ha kitörölhetnéd azokat a dolgokat, amikre nem gondolsz vissza szívesen, és most tiszta lappal újra kezdhetnéd a pályát?

 

– Nem kérek belőle. Minden úgy volt jó, ahogy történt. Pici koromtól imádtam forgatni. Annyira, hogy sokszor szabályosan belebetegedtem, ha nem filmezhettem. És könyörögtem anyunak, vigyen be a városba. Nem cserélném el semmivel azokat az éveket. De azokat az élményeket, és ha úgy tetszik, rossz tapasztalatokat sem, amiken átmentem. Meg az embereket sem, akiket megismertem. Semmiért soha nem cserélném el!

 

Los Angeles, 2012. november

Návai Anikó
XVIII. évfolyam 12. szám

Címkék: Lindsay Lohan, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.