Sztárvilág

Lindsay Lohan - Tizenkilenc vagy egy híján húsz?

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


Tegnap szőke, ma barna, holnap vörös. Ugyanilyen tempóban dob le és szed föl 10 kilót. Anorexiás. Bulémiás. Rossz nyelvek szerint kábítószerezik. Énekel, filmezik, zenét szerez, klipet rendez. Nappal vásárol, mintha fán teremne a dollár. Éjjel bizarr diszkóbalhék hősnője. Közben kőkemény tanú a szülei válóperében. És még kiskorú.

 

Lindsay Lohan felcsaphat katonának, szülhet, férjhez mehet és szavazhat az amerikai elnökre viszont nem ihat, nem vehet cigarettát és nem ülhet be a kaszinóba. Mióta az eszét tudja, eltartja a húgát, az öccsét és az anyukáját. Jodie Foster volt utoljára ilyen babaszínész, aki még írni-olvasni se tudott, de már egy család sorsa nyomta a vállát (és a pénztárcáját). Lindsay 3 évesen szerződött le a Ford ügynökséghez, tizedik születésnapját ünnepelte, amikor megkapta első főszerepét egy tévésorozatban, és 12 évesen játszott először filmben. Azóta röpül vele a szekér, csak a rúdját nehéz markolni.

 

2006 májusában a Beverly Hills-i luxus szálloda parkolójának azáleabokra mögül leleplező pillanatfelvételt kínál az élet. Begördül egy limuzin, vállfák és sminktáskák erdejében lepik el a haszonlesők, hogy kisegítsék a fáradtan pislogó Lindsay Lohant, aki bicegve indul el a bejárat felé. Minden lépés nyilall, látszik, ahogy lenyeli egy kényszermosollyal. De itt még a parkolófiúknak is van kamerás mobiljuk.

 

"Mi történt a lábaddal?", kérdem fél órával később, amikor előkerül a sminkből, ahol bézsre varázsolták a fekete karikákat a szeme körül.

 

- Áldja meg az isten Jimmy Choot! Meg azt is, aki a fürdőszobámat tervezte és elfelejtette a fürdőszobaszőnyeget. A kibicsaklott bokámat a nagyszerű cipőtervező tűsarkújának köszönhetem, és mintha nem lett volna elég egy baleset, tegnap, ahogy kiléptem a zuhanyból, megcsúsztam és ráestem a másik bokámra, amitől elrepedt a lábujjam. Mától éljenek a papucscipők! – s ezzel nyakába lendíti sápadt ezüst-arany kesztyű bőrtopánkás lábát, hadd lássa a világ.

 

Aztán belepislog a noteszembe és rosszallóan megjegyzi: - A ruhám színe nem csak úgy kék, hanem tengerkék. Mint a Földközi. Azzarro-dizájn. A kígyókarkötőm pedig Kaviar and Kind. A Sunset Plazán kapni. Jobb, ha leírod, mert szerencsét hoz.

 

Témánál vagyunk. Lohan új filmje Just My Luck - egy szupersikeres New York-i menedzserlányról szól, aki burokban született. Egészen addig nem tud mellényúlni, amíg el nem csókolja a szerencséjét. Onnantól viszont csak veszít.

 

Lindsay Lohan a JUST MY LUCK című filmben partnerével, Chris Pine-nal

 

- Kezdjük a szerencsével.

 

- Ami a személyes mázlim járulékos elemeit illeti, köztudott, hogy mindent megosztok a családdal. Ami pedig a mázliról alkotott véleményemet illeti, minden napot úgy kezdek, mintha a legszerencsésebb napom volna. Ha soha nem vagy hajlandó bal lábbal kelni, mindig napsütésben látod a világot.

 

- Elég érett filozófia egy húszévestől...

 

- Te csak ne öregíts! Még csak tizenkilenc vagyok. Egészen július másodikáig.

 

– Nem ez a kérdés, hanem hogy mennyinek érzed magad.

 

– Tizenkilencnél biztos többnek. De egy csöppet sem keserűen mondom! Pici koromtól felnőttek között forgok, amióta az eszemet tudom, én vagyok a családfenntartó, sokkal több felelősség nyomja a vállamat, mint a korombelieknek, tehát jóval idősebbnek érzem magam, mint ahány vagyok. Az anyai ösztöneim is sokkal fejlettebbek. Fogalmazzunk úgy, hogy volt már egy pár életem. De semmi gond. Úgy veszem, hogy az embernek folyamatosan nő be a feje lágya.

 

- És látod, ahelyett, hogy ezt értékelnék, mégis folyamatosan kikezdenek a sajtóban.

 

- Én meg azt gondolom, hogy nincs miért bocsánatot kérnem. A negatívumokkal nem tudok mit kezdeni, mert semmi jó nem jön ki belőle, csak rossz karma. A korombeli lányok nyugodtan vegyenek rólam példát, nem árt nekik. Egyébként pedig nem hiszem, hogy olyan érdekes téma lennék, akin érdemes annyit csámcsogni, amennyit a bulvárlapok.

 

– Pedig nehéz periódusban vagy. Most érsz kamaszból nővé. Gyerekszínészből felnőtt színésznővé.

 

– Nem akkora truváj ám ez az átmenet, amekkorának látszik. Tanulás és alkalmazkodás kérdése az egész. Főleg ha vannak példaképeid a szakmában. Például Ann-Margret, a vörös hajú szexcica. Grace Kelly, a monacói hercegnő, aki elrepül, olyan elegáns. És Elizabeth Taylor, a filmvászon tigrise.

 

- Érdekes. Az első vörös, a második szőke, a harmadik fekete hajú.

 

- És persze Meryl Streep. Vele most dolgoztam egy countrywesternről szóló filmben. Énekeltünk is.

 

- Igaz, hogy alaposan letolt, mert elkéstél?

 

- Késni emberi dolog. Egyébként nem késtem. Illetve nem annyit. Különben is, Meryl nem letolós típus. Viszont az igaz, hogy alaposan kikérdezett, mert a Vogue Magazine főszerkesztőjének szerepére készült a következő filmjében, és gőze se volt a divatról.

 

- Na akkor jóhoz fordult.

 

- Nem tagadom. Nem is tudom, hány szekrényem van telis-tele ruhákkal. Imádom a szép cuccokat és állandóan változtatom a stílusomat, mert még mindig keresem, hogy mi áll nekem legjobban. Még azt is töredelmesen bevallom, hogy az egész ebédlőmet átalakítottam gardróbszobává, annyira nem fértek el a cipőim és a ruháim. A vásárlás egyébként rettenetesen megnyugtat...

 

- Mitől kell megnyugodnod?

 

- Mikor forgatok, két-három hónapig össze vagyok zárva a stábbal, és semmi másra nincs időm, csak a munkára. Aztán mikor vége, úgy érzem magam, mint a partra vetett hal. Egyedül. Kimerülnek a kreatív energiáim, légszomjam van, nem tudok magammal mit kezdeni. Különben se szeretek egyedül lenni. Testvérek között nőttem föl, nem szoktam meg a magányt. És nem tudok megmaradni egy helyben. Bevágom magam a kocsiba, vagy nekiülök írni, még a fotózásra is rákaptam. De legeslegjobban akkor érzem magam, ha sokan vesznek körül, akikben megbízom. Mindig jönnek újak, de ettől valahogy fázom. Azok legyenek körülöttem, akiket ismerek. 

 

Lindsay Lohan a JUST MY LUCK című filmben partnerével, Chris Pine-nal

 

- Akkor most úgy fogalmazom újra a kérdést, hogy mi leszel, ha nagy leszel?

 

- Színésznő, aki Meryl Streep-pel játszik! Hogy mi szeretnék lenni? Millió választ tudok adni rá. Hogy karambolok hősnője és férfifaló tinédzser nem, az biztos. Utazni szeretnék, jótékonysági alapítványokkal dolgozni, jó filmeket csinálni.

 

- És megtalálni azt a fiút, akinek varázslatos a csókja.

 

- Ha most a tinilányok is idefigyelnek, azt tanácsolom, ne hamarkodják el a dolgot. Nyolcadikban biztos nem jön el a herceg a fehér paripán. Ráér még az a csók. Érdemes kivárni, hogy meg legyen a varázsa.

 

- Mintha 39 lennél, nem 19. És mint ha elvarázsolt volna már valaki azzal a csókkal.

 

- Nyugodj meg, 19 vagyok. És elvarázsolni nem tud senki. Csak én tudom elvarázsolni magamat.

 

 Hollywood, 2006. május

Návai Anikó
XII. évfolyam 6. szám

Címkék: Lindsay Johan, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.