Sztárvilág

Matthew McConaughey - Párosan szép az élet

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


Matthew McConaughey-t (41) még sosem láttam sötét öltönyben, fehér ingben és hátrafésült hajjal. Eddig minden beszélgetésünkre borostásan jött, izmos karján feszült a trikó, lábán a kitaposott bakancs vagy tornacipő, és persze szakadt farmer. Hogy mi történt? Megállapodott. Hosszú és nem akármilyen listát kóstolt végig, Patricia Arquette-től Ashley Juddon, Sandra Bullockon át egész Pénelopé Cruzig, mire rájött, hogy kolleginákkal nem érdemes kezdeni, és kikötött egy gyönyörű brazil modell, Camilla Alves mellett. Persze azért ő is ludas volt egy kicsit, hogy a szép és híres színésznők csak ideigóráig bírták nem akármilyen különc szokásait. Elsőre még csak-csak, de tartósan kicsit húzós lehet állandóan lakókocsiban élni, kempingekben aludni, és télen-nyáron nomádkodni. Márpedig ezt a kedves szokását Matthew egyik világsztárért sem adta fel, és addig keresett, míg megtalálta azt a nőt, aki olyan derűvel viseli, mintha erre született volna.

 

– Mitől ilyen elegáns?

 

– Ügyvédet játszom a Lincoln Lawyerben, vagy nem?! De azért nem tagadtam meg teljesen magam. Nézzen hátra, ott a fotelben a hátizsákom. Elég szakadt, hogy árulkodjon rólam, nem?

 

– De mintha ez is kellék lenne a filmből, melyben nem tagadja meg magát: az ügyvéd, akit játszik, egy Lincoln kocsiban rendezi be a mobilirodáját, telefonnal, számítógéppel, faxszal. Magáról mit mond el a kocsija?

 

– Három lakókocsim van, mind a hármat a saját ízlésem és szükségleteim szerint alakítottam át és rendeztem be, de nem fogja megtalálni a nyilvántartásban, mert egyik sincs a nevemen. 16 éves korom óta lakókocsiban élek. Ugyanúgy megvan mindenem, mintha egy házban élnék: víz, villany, számítógép, internet, tökéletes mobiliroda. Azzal a különbséggel, hogy oda megyek vele, ahova akarok.

 

– Beszéljünk egy kicsit Camilláról, aki azért nem mindennapi teremtés, hogy elviseli ezeket a körülményeket.

 

– Benne találtam meg a tökéletes nőt, életem szerelmét. Először csináltunk egy kisfiút, aztán egy kislányt, nem így terveztük, isten adta, és mi kell még? Szeretet, tisztelet, boldogság. Ha okosak voltak a szüleid, arra neveltek, hogy gyerek ide, gyerek oda, az elsődleges az, hogy a szülők szeressék egymást, mert ezzel tudnak példát mutatni a gyerekeiknek. Azt hiszem, Abraham Lincoln mondta, hogy egy apa akkor mutat jó példát a fiának, ha tiszteli és szereti a gyereke anyját. Rengeteg házasság megy tönkre attól, hogy a szülők ezerrel csak a gyerekekre koncentrálnak, és tökéletesen leszoknak egymásról. A kisfiam már most látja, hogyan kell bánni a nőkkel. Imádom Camillát.

 

 

– Sosem panaszkodik, hogy ez a nomád élet két gyerekkel mégsem az igazi?

 

– Sőt! Boldog, mert a gyerekeknek kimondottan hasznos, hogy ennyit utazunk, legalább világot látnak. Nyáron persze könnyebb, mert télen azért elég tetemes mennyiségű cuccot kell bepakolni a lakókocsiba. De mióta megvannak a srácok, sokat nem változott az életem, csak annyit, hogy egy kicsit többet kell rákészülni, nem lehet annyira rögtönözni, mint régen. A család velem jön a forgatásokra is, bejárjuk az országot. Nekem a legjobb, hogy velem vannak, mert nap mint nap tanulok valamit a gyerekeimtől.

 

– Mint mindig, most is remek fizikai formában van. Jógázik, ha jól tudom?

 

– Többféle jógát csinálok, mindenből egy kicsit. Elsősorban nem azért, hogy a fizikumomat gatyában tartsam, hanem azért, mert ettől érzem jól magam. A sport levezeti a stresszt, és ha jól megizzasztod magad, másképp látod a világot. Van egy alapítványom, ahol gyerekekkel dolgozom. Nem azért, hogy szupermodellt csináljak belőlük, hanem azért, hogy valami célt adjak nekik. A legtöbb amerikai srác vagy rossz társaságba keveredik, vagy otthon gubbaszt a tévé előtt és tömi a fejét. Volt egy nagyon kövér kislány, akivel három hónapos programot csináltam végig. Kiválasztott magának egy négy számmal kisebb ruhát, és kitűzte azt a célt, hogy havonta begombol egy gombot. A harmadik hónap végén tökéletesen rásimult a ruha.

 

– Sok celebnek van honlapja, amit a sajtósa tölt fel információkkal. De a magáét nem engedi ki a kezéből, minden blogot saját kezűleg ír. Miért?

 

– Nagyon szimpla oka van: meguntam a sok zöldséget, amit rólam, rólunk összehordanak. Felesleges találgatni, hogy terhes-e Camilla, megmondom én. Ha tőlem jön az információ, legalább hiteles. Fotókat is felteszek, híreket is, sokszor napló formájában. A honlapom egyébként nem egyirányú utca, be lehet rá küldeni sztorikat, és a legjobb sztorit díjazzuk.

 

 

– Mennyire lelkes ezért a technológiáért?

 

– Épp a napokban olvastam egy cikket, hogy a Twitter mennyire roncsolja az emberi kapcsolatokat. A technológiával óvatos duhaj vagyok. A telefonomon nincs üzenetrögzítőm. Ha olyanom van, felveszem, ha nem, akkor hívj máskor. Nem kell, hogy mindig megtaláljanak. Szeretem a Blackberryt, használom az SMS-t. Praktikus eszköz mind a kettő, mert sokat vagyok úton, és megkönnyíti az életemet. De a Twitterrel hadilábon állok. Soha nem szakítanék a Twitteren, pláne nem azért, hogy kikürtöljem, mostantól megint szingli vagyok. És nem muszáj mindig mindent tudnunk egymásról. Ki lehet várni, míg találkozunk, nem igaz?

 

– Van néhány híres exe. Van, akivel megmaradt a köszönőviszony?

 

– Egyik se dühös rám, de ez valószínűleg inkább az ő érdemük. Az egyik volt barátnőm még az esküvőjére is meghívott. A mai napig dumálunk, pedig már srácai is vannak. Hogy mit tanultam a régi barátnőimtől? Legtöbbjük férjes asszony, boldog házasságban él, tehát azt, hogy nekik is jót tettem, hogy nem maradtam velük.

 

– És arra már rájött, hogy mit esznek annyira magán a nők?

 

– Azt hiszem, a humoromat. Viccen kívül. Élvezem a nők társaságát, kihozzák belőlem a humoromat. De nem ez a cél? Nem azért van két ember együtt, hogy jókedvű legyen? Egy nő se veszi komolyan, ha egy férfi már az első randin megkéri a kezét, legalább várja ki a másodikat. Soha nem mentem bele úgy egy kapcsolatba, hogy ez lesz vagy az lesz. Aki saját magát tiszteli, az másokat is képes – és legyen kellő humora. Ez kell a nőknek szerintem.

 

Jelenetek a "Lincoln Lawyer" című filmből

 

– És még mindig az a filozófiája, hogy a házasság olyan, mint a langyos hamburger?

 

– A házasságnak nagy ereje tud lenni, ezt néhány barátomon látom. Hiszek benne, de egyelőre nem igazán értem, hogy nekem mire lenne jó, és Camilla osztja a véleményemet. Egyelőre csak egy előnyét látom, hogy a házasság a jogi megkötések miatt nehezebbé teszi a szakítást, és ismerek embereket, akik csak ezért maradtak együtt, különben már rég szétmentek volna. Ez kicsit elbizonytalanít, és azt mondatja velem, hogy a házasság tényleg olyan, mint a langyos hamburger, a gyengék tápláléka. Ugyanakkor meg nem tagadom, hogy szép dolog, csak egyelőre semmi szükségem rá.

 

– És Camilla mit szól ehhez?

 

– Neki se sürgős. Így vagyunk jól. Nem téma, hogy „mikor húzod már az ujjamra azt a gyűrűt?!”

 

Hollywood, 2011. március

Návai Anikó
XVII. évfolyam 4. szám

Címkék: Matthew McConaughey, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.