Sztárvilág

Sandra Bullock - Sandra hazugságok nélkül

Világsztárok harmóniában

Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?


 

"Lehet, hogy előző életemben nagyon sok pénzt kerestem és nagyon sikeres voltam - szögezi le Sandra Bullock (46) -, de azóta érzem magam jól a bőrömben, mióta megtaláltam a párom." Kortársnői közül szinte csak neki sikerült kialakítania normális magánéletet, amit nem kis részben annak köszönhet, hogy a férje csak félig-meddig szakmabeli. Jesse James motorokat épít, két lábbal jár a földön, három gyereket hozott a házasságba, és nem kellett kikötnie, hogy a közös otthon nem Hollywoodban, hanem Los Angeles egyik déli kertvárosában van.

 

- Igaz, hogy a nyári erdőtűz a ti házatokat is porig rombolta?

 

- Ki kell ábrándítsalak: kacsa. Annyi igaz belőle, hogy pár éve a nevelt fiam kicsit eljátszott egy gyertyával, és majdnem felgyújtotta a házat. Szerencsére elkaptam, és eloltottam a tüzet, mielőtt nagyobb baj történt volna. Azzal kevered össze, hogy terveztem egy házat, amit le kellett bontanunk. Képzeld, én magam dózeroltam le! Most ott a nagy-nagy zöld mező, mert úgy döntöttünk, hogy kibővítjük a vendégházat akkorára, amekkora elég nekünk. Nem muszáj hatalmas zárt telken irdatlan nagy palotában lakni, nem igaz?

 

- Az is hírlik, hogy jóban vagy a szomszédokkal.

 

- Neveltetés kérdése, hogy kislánykorom óta minden szomszéddal nagyon jó a viszonyom. Arra tanítottak, hogy első a család - megjegyzem, ezt se vallják manapság sokan -, aztán jön a szűkebb közösség, akik között élsz. Ne keress mögötte számítást, mert nincs. Nem akarok Miss Népszerű lenni a szomszédaim körében, nem azért csinálom, hogy vállon veregessenek. Magától jön, így tartom természetesnek.

 

- Olyan időket élünk, amikor sokan visszahúzódnak az anyagi, munkahelyi gondok miatt. Téged mennyire érintenek ezek a problémák?

 

- Sajnos a közvetlen környezetemben sokan vannak, akik mindenüket elvesztették. Tudom, az én számból nagyon furán hangzik, hogy teljesen átérzem a sorsukat, és kellő bűntudattal is mondom ki, mert nekem mindenem megvan, sőt sokkal több is, mint amennyi kell. Mit tudok tenni? Adok. Két marokkal. A tágabb értelemben vett családomnak és a barátaimnak is, mert a magam módján így viszonozhatom a szeretetüket és a gondoskodásukat. Sokszor persze nagyon nehéz, mert sokan inkább szépítik a helyzetüket, csak ne kelljen kérni, illetve elfogadni.

 

- Ilyenkor mit tudsz csinálni?

 

- Megpróbálok tiszta vizet önteni a pohárba, mert utálom a riszálást és a hazugságokat. Pedig nagy füllentő művésznő voltam kiskoromban. De valahányszor rajta kapott az anyu, mindig azt sulykolta, hogy kislányom, ez az egy, ami tilos! És ez úgy belém ivódott, hogy egy életre megutáltam a hazudozást, amiből ebben a városban és ebben a szakmában rendesen kijut az embernek. Nem mondom, hogy könnyű, de sokkal tisztességesebb, ha valaki nyersen kimondja, amit érez és gondol, mert akkor legalább tudod, hányadán állsz vele.

 

Anikó és Sandra
 

- Negyvenen túli kortársnőid sírnak, hogy nincs elég szerep, te pedig messze nem filmezel annyit, amennyit régen. Elment a kedved, vagy megjött máshoz?

 

- Tudathasadásos vagyok, de a szó jó értelmében, mert ezer dolog érdekel és ezerfelé szakadok. Ne nevess ki, ennek is a dackorszakban van a gyökere. Annak idején minél többször mondogatta a mamám meg a papám, hogy na, ezt biztos nem tudod megcsinálni, annál nagyobb elánnal ugrottam neki. Ezért nincs nekem lehetetlen. Nem szenvedek feltűnési viszketegségben, de nem akarom, hogy beskatulyázzanak mint színésznőt, mert annál sokkal több dolog izgat a világból. Megszállottan érdekel az építészet, és volt egy időszakom, amikor sorra vettem a régi házakat, hogy restauráljam. Botcsinálta építész vagyok, de ha mondjuk 300 évvel ezelőtt éltem volna, biztos ez lett volna a főfoglalkozásom. Most beérem azzal, hogy kibogarászom, milyen lehetett az az épület annak idején, és megpróbálom hitelesen helyreállítani.

 

- Nem is értem, hogy akkor miért lettél színésznő?

 

- Mert magától jött. Anyám is, apám is művészlélek volt, előadó és tanár, ebben nőttem föl, és nem sóvárogtam érte, hanem csak belecsöppentem. De amennyire szeretem, annyira utálom is, mert tudom, hogy soha nem leszek képes tökéleteset nyújtani, és ez minden alkalommal frusztrál. Tehát ha megkérdezik, mi a foglalkozásom, mindig rávágom, hogy színésznő, de rögtön azt is hozzáteszem, hogy emellett éttermet vezetek, házakat újítok fel és még millió másban benne van a kezem. Ha holnap közlik, hogy kiöregedtem, nincs több szerep, a pillám se rebben, mert annyi más területe van az életnek, ahol kiélhetem a kreatív ötleteimet. Kiválóan meglennék smink és fodrász nélkül, arról nem is beszélve, mekkora ajándék lenne, hogy a kutyát se érdekli a magánéletem. Tehát csinálom, amíg csinálom. Vicces, hogy szakmai pályafutásom zenitjén, amikor kapva kellene kapnom minden lehetőségen, ott sorakoznak a forgatókönyvek egy nagy kupacban az íróasztalomon, és megfogadtam, hogy a közelébe se megyek januárig. A család szent, és egy percet sem vagyok hajlandó feláldozni az ünnepekig a karrieremért. Megvár az jövőre is.

 

Sandra Bullock a The Blind Side című filmben
 

- Valamit kihagytál.

 

- És mi lenne az?

 

- Hogy nemcsak imádod az állatokat, és folyton cipeled haza a kóbor kutyákat és macskákat, hanem biztonsági övet is terveztél nekik a kocsidba.

 

- Igaz, ami igaz, nyugodtan nyithatnánk otthon egy állatkertet... A biztonsági övről meg csak annyit, hogy van egy kétlábú és egy háromlábú csivavánk, és folyton lepottyannak az ülésről, mikor fékezek. Féltem, ha esetleg belém jönnek, összetörik magukat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az ötlet tényleg tőlem ered, de az övet nem én terveztem, hanem egy autós szakember.

 

- És ha már az ünnepeket említetted: olyan lesz nálatok a karácsony, amilyen kislánykorodban volt Nürnbergben?

 

- Miért lenne más? Nekem a karácsony nem 25-én van, hanem 24-én este. Európai vacsorát főzök, ahogy kell, meggyújtom a gyertyákat és kibontom az ajándékaimat. A gyerekek amerikaiak, nekik elvileg másnap reggel jön a Jézuska, de kicsit se bánják a karácsonyestét. Főleg, ha ajándékokról van szó!

 

Hollywood, 2009. november

Návai Anikó
XV. évfolyam 12. szám

Címkék: Sandra Bullock, sztárvilág

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.