Sztárvilág

Tom Hanks: Kétszeres Oscar-díjas és feddhetetlen

  Szépek és gazdagok. Gazdagok és sikeresek. Lehet, hogy mégsem Világsztárok harmóniában minden az övék? Amit nem kapnak meg, mennyire hiányzik? Bevallják? Letagadják? Mégis mitől vannak egyensúlyban?

   


   

  Kétszeres Oscar-díjas, boldog házas, a keze szinte minden sikeres hollywoodi produkcióban benne van, az Amerikai Filmakadémia igazgatótanácsának tagja, a filmszakma legjobban megbecsült művésze, feddhetetlen ember, okos, szellemes, tehetséges... Mi kell még? Tom Hanks idén lesz 62 éves, és – a véleményére mindenki kíváncsi.

   

  ‒ Kezdhetjük egy nehéz kérdéssel?

  ‒ Miért ne?

   

  ‒ Most, amikor Hollywood lángra lobbantotta a világot a szexuális zaklatási ügyekkel, volt-e valaha ilyen élményed?

  ‒ Nekem?

   

  ‒ Az ember sose tudhatja...

  ‒ Úgy érted, hogy belefutottam-e egy meleg producerbe vagy rendezőbe? Hát nem. 1970-ben egyszer fordult elő a metrón, hogy valaki megkérdezte, mire volnék hajlandó, hogy megkapjak egy melót. Ezen kívül soha senki. És nőktől sem kaptam ilyen ajánlatot. Ezért vagyok ennyire nőpárti.

   

  ‒ Emlékszel még a legjobb női főnöködre?

  ‒ Mrs. Fitzgerald, aki a Shakespeare-szemináriumot vezette. Ő megváltoztatta az életemet. Lehetett volna Mr. Fitzgerald, de a felesége volt. Talán egyéni mázlim, hogy sose tulajdonítottam nagy jelentőséget annak, hogy nő a főnököm, mert meg kell mondjam, a rendezőktől lefelé egészen a sminkesig csupa olyan nővel dolgoztam, akitől csak tanultam, és nem is keveset. Mindegyik tudott nemet mondani, és mindegyik pontosan tudta, mit akar, és végig is vitte az akaratát. Az biztos, hogy többet dolgoztam férfiakkal, mint nőkkel, mert hogy a nők egyre több szót és feladatot kapnak. Kapjanak!

   

  ‒ Akkor filozofáljunk egy kicsit... Mi az, amit muszáj kipróbálnod, ami nélkül nem akarsz meghalni?

   

   

    A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

  Návai Anikó
  XXIV. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.