Összes cikk
 1   2  >> 2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A diabétesz 2. házi gyógyítása

Mottó: „Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért.” (Maurice Messegue)

» Részletek

Alacsony vércukorszint (hipoglikémia)

Sok embert érint a cukorbetegség, amelynek tünetei előbb-utóbb nyilvánvalóvá teszik vagy kikényszerítik a pontos diagnózist, az étrend beállítását, és ha szükséges, a gyógyszeres kezelést. A cukorháztartás másik, sűrűn előforduló zavara, az alacsony vércukorszint (hipoglikémia) azonban nem mindig azonosítható könnyen. Sokan – főleg gyermekek – évekig élhetnek vele együtt anélkül, hogy szüleik és orvosaik tisztában lennének az ingerlékenység, szorongás, fejfájás vagy depresszió ...

» Részletek

Cukorbetegség

A diabéteszes esetek több mint 90 százalékát főképp az életmóddal összefüggő időskori, ún. II. típusú cukorbetegség teszi ki. A túlsúly, a mozgásszegény életmód, a stressz és a kalóriadús ételek egyre több - többek között egyre több fiatal - ember vércukorszintjét billentik ki az egyensúlyából. Célzott módszerekkel megelőzhetjük e folyamatokat és szövődményeiket.

» Részletek

Cukorbetegség

Egyre többen betegszenek meg II. típusú diabéteszben. A latens, tehát még nem diagnosztizált esetek száma is óriási. Ám a megfelelő tudás birtokában ez a betegség is részben elveszíti ijesztő mivoltát.

» Részletek

Diabétesz a hagyományos kínai orvoslásban

A modern életmód, így a helytelen táplálkozás és a túl kevés mozgás ad magyarázatot arra, miért nő egyre inkább azoknak a száma, akiknek túl magas a vércukorszintjük. A kínai orvoslás módszereivel számos esetben sikerül az anyagcserehelyzetet oly módon javítani, hogy az inzulinszükséglet csökken és a dózis legalább mérsékelhető. Ezek az eljárások mindezen túlmenően a sürgetően szükséges életmód-változtatást is elősegítik.

» Részletek

Diabétesz I.

» Részletek

Diabétesz II.

Amikor valakivel közlik, hogy II. típusú cukorbetegségben szenved, először kétségbeesik. Hiszen ez azt jelenti, hogy jelentősen változtatni kell mindennapi szokásain. A diagnózis ugyanakkor esélyt is jelent: arra, hogy több testmozgással és egészséges táplálkozással, akár gyógyszer nélkül is karbantarthassaállapotát.  

» Részletek

Hipoglikémia - Nagy veszély cukorbaj esetén

A modern diabetológia a magas vércukorszintre összpontosít, mivel a célja elkerülni ennek az állapotnak a hosszú távú szövődményeit. Holott a vércukorszint-csökkentő tabletták vagy az inzulin által kiváltott túl alacsony vércukorszint legalább olyan veszélyes, mint a hosszú ideje fennálló diabétesz talaján kifejlődő szívinfarktus vagy szélütés. A legújabb tanulmányok szerint a szigorú gyógyszeres beállításnak több hátránya is van a mérsékelt eljárással szemben. Ennek a felismerésnek a ...

» Részletek

Hogyan működik a szétválasztásos diéta?

A szétválasztásos diéta a legnépszerűbb étrendek közé tartozik. Néhány évvel ezelőttig sok táplálkozástudományi szakértő a módszert butaságnak tartotta. Ma már másképp áll a helyzet, miután a diéta elvei tudományosan megmagyarázhatók és igazolhatók. A legmeggyőzőbb érvet pedig maga a sikeres fogyás szolgáltatja.

» Részletek

Korunk népbetegsége: a II. típusú cukorbetegség

Világszerte robbanásszerűen nő azok száma, akik diabéteszben szenvednek. Több mint 90 százalékuk a betegség ún. II-es típusában, amit korábban „időskori cukorbetegségnek” is neveztek, csakhogy mára a betegek egyre fiatalabbak.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.