Összes cikk
<< 1   2   2 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Mondjunk búcsút a diétának!

Szerencsére elmúltak már azok az idők, amikor a cukorbajosoknak szigorú diétát kellett követniük, hogy kézben tarthassák a betegségüket. A diabéteszes betegek táplálkozásában ma a teljes kiőrlésű gabonából készült ennivalók ugyanúgy helyet kaphatnak, mint a sok zöldség és gyümölcs, a hidegen préselt növényi olajak és mérsékelt mennyiségben az állati eredetű termékek.

» Részletek

Póréhagyma

» Részletek

Sokoldalú likopin

A karotinoidok – közülük a legismertebb az elsősorban a sárgarépában nagy mennyiségben megtalálható béta-karotin – egészségmegőrző, betegségmegelőző hatásait régóta jól ismerjük. A szakirodalomban az utóbbi időben részletesen ismertettek egy olyan karotinoidot, amely igen erőteljes antioxidáns, vagyis szabadgyök-megkötő tulajdonságú. Ez a likopin, ami egyes zöldségek, gyümölcsök piros színéért felel.  

» Részletek

Szív- és cukorbetegség, szeretethiány

A szív életünk során óriási, fáradhatatlan motorként működik testünkben. Ez a különleges, öklömnyi izom a szervezetet behálózó ereken keresztül pumpálja a vért egészen a hajszálerekig. A vér előbb beáramlik a tüdőbe, hogy oxigént vegyen fel, majd visszatér a szívbe, hogy onnan eljusson szervezetünk minden egyes részébe. A kiegészítő orvoslásban a szívet tekintik a test egyensúlyközpontjának, melynek ellenőrzése alá a szeretet és a kapcsolatok tartoznak.

» Részletek

Tíz tipp cukorbetegeknek

» Részletek

Vitaminok szerepe a cukorbetegség kezelése során

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.