Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A rettegett koleszterin

» Részletek

Koleszterin - Mi az igazság?

Vajon minden esetben szükség van a koleszterinszint csökkentésére? Mennyiben függ a szintje az örökletes adottságoktól? Milyen laboreredmények fontosak valójában? Mennyire veszélyes a reggelire fogyasztott tojás? Cikkünk bemutatja a valódi kockázati tényezőket és a legújabb felismeréseket, valamint jó tanácsokat ad a koleszterinszint gyógyszer nélküli csökkentéséhez.      

» Részletek

Koleszterin: a legfontosabb az étrend

A megemelkedett vérzsírértékeket, főképp a magas koleszterinszintet komoly szív-érrendszeri kockázatnak tartjuk. Az érintetteknek többnyire koleszterinben szegény diétát javasolnak vérzsyírértékeik csökkentése érdekében. Az étkezéssel bevitt koleszterin azonban inkább másodlagos szerepet játszik, sokkal fontosabb az étrend általános összetétele. Már az ételek magasabb ballasztanyag-tartalma is nagyon sokat számíthat.

» Részletek

Koleszterinkérdés: sok vagy kevés?

A koleszterin minden állati szervezet számára nélkülözhetetlen vegyület, ezért a hiánya az élettel összeegyeztethetetlen. Ez az oka, hogy szinte minden sejt képes két szénatomos elemekből összerakni, szintetizálni ezt a négy gyűrűből és oldalláncból álló molekulát, a táplálékkal történő felvétele így nem nélkülözhetetlen. A koleszterin előállítása azonban rendkívül energiaigényes folyamat, többek között ezzel függhet össze, hogy a vegetáriánus étrenden élők között ...

» Részletek

Speciális margarinnal megfékezhető a koleszterin?

Több európai országban létezik egy élelmiszer, amely a koleszterinértéket, méghozzá a káros hatású LDL-koleszterin szintjét kb. 10%-kal képes csökkenteni. A terméket természetes növényi szterinekkel vagy sztanolokkal dúsították. Ez a termék jóval drágább, mint bármely más margarin. Sok fogyasztó a hatás érdekében hajlandó megfizetni érte a felárat - de fogalma sincs a termékről és hatásáról.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.