Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Étvágytalanság

» Részletek

Étvágytalanság ellen keserű anyagok

A jó étvágy általában véve a jó egészség jele. Nem véletlenül, ugyanis az étvágytalanság hátterében számos testi, lelki tényező, például stressz, bánat állhat. Ha ez az állapot sokáig tart, feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Étvágytalanság különösen gyakori gyomor-bél rendszeri betegségekben. Ilyenkor a keserű gyógynövények jelenthetnek segítséget, szintetikus gyógyszerekre nincs szükség.

» Részletek

Étvágytalanság és farkaséhség 2. rész

» Részletek

Hogyan hízzunk egészségesen?

A köznyelv csak paszulykaró vagy ropikukac néven emlegeti azokat, akik túlságosan soványak. Látszólag annyit esznek, amennyit akarnak, mégsem híznak meg. Sokan irigylik őket emiatt, de a túlzott soványság problémát is jelenthet.

» Részletek

Mit jelent az étvágytalanság?

Az étvágy kiváltója az éhségérzet. E mögött két tényező áll: a vércukorszint csökkenése, illetve a szokás hatalma. Ha csökken a vércukorszint, a szervezet a tartalék cukor – mely glikogén formájában a májban és az izomzatban tárolódik – lebontásából megszünteti a hiányt. Ez a korrekció annál gyorsabb, minél  gyakrabban veszi igénybe az anyagcserénk. Ha lassú, kialakul bennünk az éhségérzet. Ha azonnal nem tudunk magunkhoz venni táplálékot, egy idő után ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.