Összes cikk
 1   1 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Cöliákia - Az ezerarcú betegség

Sokan nem is tudják, hogy betegek és az életüket kockáztatják – állítják amerikai orvosok. Tény, hogy a gabonában található glutén nevű fehérje igen változatos panaszok forrása lehet. Egyelőre azonban nem sikerült minden, a témával kapcsolatban felmerülő kérdést megválaszolni.

» Részletek

Eragrostis Teff

» Részletek

Glutén-intolerancia

Minden kétszázadik ember cöliákiás, azaz szélsőségesen érzékeny a gabonafehérjét (glutén) tartalmazó élelmiszerekre. Az utóbbi időben egyre több vita folyik arról, vajon nem ennél jóval többen érintettek-e. Dr. Axle Bolland egy német szanatórium orvos-vezetője, 25 éve foglalkozik e témával. A gabonamentes diétákkal szerzett tapasztalatai, valamint egy nagy, 700 ember bevonásával végzett klinikai kísérlet eredménye arra engedték következtetni, hogy a civilizált lakosság 80%-a valamilyen mértékben érzékeny a ...

» Részletek

Glutén-intolerancia (cöliákia)

» Részletek

Ha a gabonák beteggé tesznek

Friss zsemlék, magos teljes kiőrlésű termékek és rafinált tésztaételek - egyesek számára elképzelhetetlen nélkülük a napi étlap, mások számára rendkívül veszélyes élvezet: az arra hajlamos embereknél a vékonybél nyálkahártyáját súlyosan károsítja a glutén, a gabonafehérje.

» Részletek

Lisztérzékenység - Mi lappang az allergiák hátterében?

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.