Összes cikk
 1   2   3  >> 3 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

A napi szükséglet fedezése

» Részletek

Amigdalin, pangámsav

» Részletek

Arcunkra van írva

Különböző betegségekben, ásványianyag-hiányos állapotokban a bőrön sajátos elváltozások figyel­hetők meg. Különösen az arcon vehető észre a bőr rugalmasságának és színének megváltozása, az esetleges váladékok, kiütések és foltok jelenléte. Arcunk megmutatja, ha szervezetünk ásványianyag-háztartása nem kiegyensúlyozott, bizonyos ásványi anyagok anyagcseréje nem megfelelő.

» Részletek

Az osteoporosis járványa

Nagy feltűnést keltett és első hallásra szinte hihetetlennek tűnt az a statisztikai adat, miszerint 2010-ben Magyarországon a fekvőbeteg-ellátásban a legtöbbet – csaknem 13 milliárd forintot – a főleg természetszerűleg időskorban keletkező combcsonttörések műtéti ellátására, illetve kezelésére fizette ki az Egészségbiztosítási Alap!

» Részletek

Bioflavonoidok a vörösborban

» Részletek

dr. Lenkei Gábor - A vitaminguru

Nevezték már utolsó szalmaszálnak, vitamingurunak, remek üzletembernek, sőt csodabogárnak is. Lenkei Gábor olyan ember, aki senkit nem hagy közömbösen. Kiválasztott, vagy önjelölt megmentő? Ezt ki-ki döntse el maga. Tény azonban, hogy nagyon is érdemes figyelni arra, amit mond. A lényeg egyszerű és érthető: nem az a baj, amit tudunk, hanem az, amit nem.

» Részletek

Menstruáció előtti tünetcsoport (PMS)

» Részletek

Miért fontos a napfény?

 A kutatók és a média érdeklődésének homlokterébe rendszeresen bekerül egy- egy tápanyag, amelynek kulcsszerepet tulajdonítanak a civilizációs betegségek megelőzésében, illetve gyógyításában. Most a D-vitamin van soron. Meglepő, milyen nagy reményeket fűznek a kutatók a „ napfényvitaminhoz”.  

» Részletek

Nap és a bőr

Nap nélkül nincsen élet. Ez az igazság az utóbbi években feledésbe merült, mivel az újságcikkek túlnyomórészt a napfény káros hatásairól szóltak. Főleg a nők figyelmét hívták fel arra, hogy a naptól idő előtt öregedni kezd és ráncos lesz a bőrük. De az összefüggések ennél komplexebbek.

» Részletek

Ortomolekuláris medicina

Linus ­Pauling­ (1901–1994)­ amerikai­ Nobel-díjas­ vegyészprofesszor ­használta ­elsőként ­az ­ortomolekuláris medicina ­fogalmát, ­azt­ a­ felismerést, ­hogy­ az­ emberi­ szervezetben­ a ­vitaminok, ­ásványi­anyagok­ és nyomelemek ­optimális­ koncentrációja ­szükséges­ ahhoz,­ hogy ­testi,­ szellemi­ és ­lelki ­téren ­jó­közérzettel­ rendelkezzünk.­ Ez­ a ­terület­ még­ ma ­is ­megosztja­ a­ terapeutákat ­és ­a­ ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.