Tesztek
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Mennyire egészségesek a vénái?


A vénák összesen 160 kilométer hosszú távon szállítják a vért a test  szöveteiből vissza a szívhez. A hálózat zavarai általában abban mutatkoznak meg, hogy a láb fájdalmas, nehéz vagy erősen ödémás lesz, a legrosszabb esetben pedig trombózis (vérrög) alakul ki a vénákban. Aki néhány egyszerű szabályt betart, sikeresen védekezhet a visszérbetegségek ellen vagy jelentősen csökkentheti fennálló panaszait. Töltse ki a tesztet, jelölje meg az önre legjellemzőbb válaszokat, majd a végén adja össze az elért pontokat!

Mennyire gondolkodik gyorsan és logikusan?


Hogy időt és energiát spóroljunk, legtöbb gondolatunk és reakciónk „kitaposott ösvényeket” követ, amelyeknek szinte alvajáróként alárendeljük magunkat. De tényleg logikusak ezek az útvonalak? Kihasználják és edzik annyira az agyunkat, hogy időskorunkban is szellemileg frissek maradjunk? Töltse ki a tesztet és jegyezze fel minden kérdéshez a válaszát, valamint az időt, amennyire szüksége volt ahhoz, hogy rájöjjön a megoldásra. A feladatok nem könnyűek, de a részmegoldások is pontokat érnek. Ne adja fel túl könnyen!

Mennyire jó a hallása?


Hibátlan hallásra van szükségünk, hogy másokkal kapcsolatba léphessünk, a külvilág ingereire megfelelően reagálhassunk. A gyerekeknek szükségük van rá szociális és nyelvi fejlődésükhöz. A lakosság nagyjából 7 százaléka azonban egyértelmű halláskárosodástól szenved. Az ön hallása mennyire jó? Töltse ki a tesztet, hogy megtudja! Jelölje meg az önre legjellemzőbb állításokat, majd a végén adja össze a pontokat.

Mennyire veszélyezteti önt a diabétesz?


A cukorbetegség a 21. század népbetegsége. Hogy ön mennyireveszélyeztetett, megtudhatja ebből a tesztből – természetesencsak abban az esetben, ha még nem alakult ki a betegség.A kérdések után arra vonatkozó tanácsokat is kaphat, mitkellene tennie, hogy elkerülje a magas kockázatot.

Mennyit tesz a siker érdekében?


Mindannyian vágyunk a sikerre. Van, aki a családjában, a gyermeknevelésben, van, aki a munkahelyén és van, aki más területen vágyik a sikerre. Életünk természetes és elengedhetetlen velejárója a siker. De nem mindegy, hogy elérése érdekében mennyit teszünk, mennyit áldozunk! Van, amikor sokkal többet szeretnénk és van, amikor túl nagy árat fizetünk érte! Az alábbi tesztből megtudhatja, hogy Ön mennyit tesz a siker érdekében!

Milyen a párkapcsolata?


"Minden harmadik házasság válással végződik!" - Ez a mondat lett pesszimista kultúránk jelmondata. De ha figyelembe vesszük a kapcsolatok és az emberi életek hosszát, azt látjuk, hogy még sosem éltek ilyen hosszan együtt párok, mint ma. Ezeknek a pároknak azonban csak egy töredéke boldog. Hát az ön kapcsolata? Töltse ki a tesztet - akár párjával együtt! Jelölje meg a leginkább jellemző válaszokat, majd a végén adja össze a pontokat.

Milyen állapotban van a háta?


Majdnem minden harmadik felnőtt gyakran kiújuló vagy állandó hátfájásban szenved. Általában nem a csigolyák vagy a porckorongok okozzák a panaszokat, hanem a hátizmok feszessége. Milyen állapotban   van az ön háta? Az alábbi teszthez tartozó mozgásgyakorlatokat végezze fizikai állapota és képességei szerint.

Milyen egészséges a bőre?


Bőrünk kb. 2 négyzetméter felületen fedi testünket, külső szarurétege megvéd a külvilágtól. Nagyobb részét ruházatunk fedi, kenünk rá kozmetikumokat – sokszor mégsemkapja meg tőlünk a kellő ápolást, törődést. Milyen egészséges a bőrünk? Itt a lehetőség, hogy teszteljük az alábbi kérdőív segítségével.

Milyen egészséges a mája?


A máj szervezetünk vegyi laboratóriuma. Zokszó nélkül dolgozik éjjel-nappal, és nem ismeri a fájdalmat. A májon keresztül halad minden, a táplálkozás során  felvett anyag, de ide jutnak a gyógyszerek, az alkohol, az ammóniák és minden egyéb mérgező anyag semlegesítés céljából. Ugyanakkor itt zajlik a fehérjék szintézise és az epesavak termelése is. Ha azonban kapacitása végleg kimerül,  krónikus betegségek egész láncolata indulhat meg. Végezze el tesztünket, tudja meg, hogyan áll mája egészsége.

Milyen egészségesek a fogai?


Amíg a gyerekek és fiatalok fogainak egészsége egyre javul, a felnőttek körében rosszabb a helyzet: a felnőtt lakosság csupán egy százaléka nem szenved a fogszuvasodástól. A legtöbben optimistán ítélik meg fogaik egészségét. Az ön szájában vajon mi a helyzet?

Aktuális lapszámunk:
2019. május

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.