Tesztek
<< 1   2   3   4   5   5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Stresszkezelés: ön mennyire bírja?


Teljesítményorientált életmódunk minél inkább igénybe veszi testünket és lelkünket, annál nagyobb szükségünk van arra, hogy kompenzáljuk a stresszt. Ön hogyan kezeli a stresszes helyzeteket és ezek kiváltó okát? Ikszelje be a megfelelő válaszokat, és számolja össze a pontjait.

Szénanátha - Ön is érintett?


A különböző klimatikus tényezők hatására és az egyre hosszabb pollenszezon miatt ma a lakosság egyötöde szenved pollenallergiában – más néven szénanáthában. Nem minden érintett van tisztában panaszainak eredetével: gyakran élelmiszer-intoleranciát, fertőzéshajlamot vagy stresszt feltételeznek mögötte. Ha felismerik, a probléma jelentősen enyhíthető, akár meg is szüntethető. Végezze ez az alábbi tesztet: ikszelje be a legtalálóbb válaszokat,  és számolja össze a pontokat!    

Szenved-e irritábilis bél szindrómában?


Hasfájás és görcsök, puffadás és hasmenés, néha pedig székrekedés – sokan szenvednek ilyen tünetektől, és panaszaik nemritkán azzal is kiegészülnek, hogy tartósan fennálló bántalmaik ellenére az orvos semmi okosat nem tud tanácsolni nekik. Ilyenkor gyakran állítják fel az „irritábilis bél” diagnózisát, jóllehet számtalan olyan ok van, amit előbb ki kellene zárni. A következő teszt azokat a tüneteket, panaszokat foglalja össze, amelyek erre a betegségre utalhatnak. Segítségével mindenki megállapíthatja, mi a valószínűsége annak, hogy valóban irritábilis bél szindrómában (IBS) szenved. Jelöljük be, melyik válasz igaz ...

Szenved-e ortorexiában?


Evészavar alatt általában az anorexiát és a bulimiát értjük. Azonban létezik olyan is, hogy valaki kényszeresen egészségesen étkezik, ennek a neve ortorexia. Az ugyan tény, hogy étkezési szokásainkkal lényegesen befolyásolhatjuk egészségi állapotunkat, de ha az egészséges étkezés kényszeres vonásokat ölt és az élvezet rovására megy, akkor inkább problémát jelent, mint megoldást. Jelölje meg a nézeteihez legközelebb álló kijelentéseket.  

Szívelégtelenség - Tesztelje magát


A szívelégtelenség az egyik leggyakoribb belgyógyászati megbetegedés. A legtöbb páciens 70 évesnél  idősebb. Azonban fiatalabb korban is kialakulhat, főképp magas vérnyomás vagy fertőző betegségek nyomán. Ha idejében felismerik, eredményesen kezelhető, és jelentősen javulnak a beteg kilátásai.

Tesztelje csontjai erősségét!


Életmódunk, hormonjaink, génjeink és sok egyéb tényező hatással van csontjaink egészségi áll apotára. A rettegett csontritkulás főképp az idősebb korosztályt fenyegeti, az egyéni él etvitel azonban jelentősen fokozhatja a csontritkulás kockázatát. Tesztelje csontjai áll apotát az alábbi kérdőívvel!

Tesztelje magát! Milyen egészségesen táplálkozik?


Mit eszik nap nap után? És főleg, mennyire nyugodt körülmények között, mennyire tudatosan és milyen mértékben teljes értékűen táplálkozik? A legtöbb ember nincs vele tisztában, mennyire egészségtelenül étkezik. Ételeik túl édesek, túl zsírosak, túl sósak, túl sok alkoholt, túl sok húst esznek. Tesztelje magát!

Típusfüggő táplálkozás - Önhöz mi illik?


A típushoz igazodó táplálkozást az India és Srí Lanka területén elterjedt ájurvédikus gyógyászat 5000 éve használja. Három testfelépítést különböztetnek meg, az úgynevezett doshákat: a vatát, a pittát és a kaphát.Ez a három erő hat a testünkre és mindenkiben megtalálható, azonban különbözően erősen. Minél többet tud valaki a saját do shájáról, annál könnyebben tehet jót a szervezetével, típusának megfelelően. Megjegyzés: Nem feltétlenül igaz egy emberre minden pont egy típusból, gyakoriak a kevert típusok.

Ügyel a zsiradékfogyasztására?


A zsírok a szervezet életfontosságú energiaszolgáltatói és építőkövei közé tartoznak. Éppen azért, mert az evolúció folyamán ugyanolyan pótolhatatlanok, mint amilyen ritkák voltak, szervezetünk egy sor szofisztikált eljárást fejlesztett ki megszerzésükre és tárolásukra. Az ember biológiailag felkészületlenül áll szemben azzal a helyzettel, hogy a táplálékokban található zsírokhoz manapság minden probléma nélkül hozzájuthatunk. Ezzel magyarázható az elhízás és az annak következményeként kialakuló ismert betegségek, a cukorbaj, a szív- és érrendszeri megbetegedések, a vastagbél- és ...

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.