Összes cikk
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Allergiás bőrbetegségek

Amikor az immunrendszer „félreprogramozódik”, és olyan anyagokra támad rá, amelyek normál esetben senkit nem betegítenek meg, allergiáról beszélünk. Cikkünk az allergiás bőrbetegségek kezeléshez ad tanácsokat.

» Részletek

Az allergia a jéghegy csúcsa - de gyógyítható

» Részletek

Az allergia kezelése

Azok, akik az elmúlt évben figyelemmel kísérték a Természetgyógyász Magazinban megjelent "Kvantummedicina" című cikksorozatot, már tudják, hogy a XXI. század első évtizedének egyik jelentős gyógyítási lehetősége a BRT. Mivel a betegségek a sejtekben elektromágneses (EM) információhiány (torzulás) következtében jönnek létre, ezért ugyanezen a módon helyre is lehet állítani őket. A komplex biofizikai gyógyászat eszközeként a leghatékonyabb a külső gerjesztett mágneses terek (Lenyo Lux mágneságy) és a ...

» Részletek

Egyetlen tipp az allergiásoknak: gyógyuljanak meg végérvényesen!

» Részletek

Fogpótlás az allergia hátterében

Aki életének delén túl van, és nem allergiás, azt gondolhatja, hogy „megúszta”. Az elgondolás téves, ezt mutatja a felnőttkorban jelentkező allergiás esetek egyre növekvő száma. A nyomkeresés gyakran a fogorvosi székben végződik: a tömések, koronák és implantátumok allergiát válthatnak ki.      

» Részletek

Fűben-fában allergia?!

Ki-ki döntse el, hogy melyik a helyes megközelítés. Magam is több mint 40 évig erősen allergiás voltam. Az orvostudomány számtalan praktikáját kipróbálták rajtam, de ha nem álltam volna én a küzdőtérre, ma is beteg lennék. Csakhogy mára nyoma sincs a volt állapotnak.

» Részletek

Gyermekeink allergiái

Három generációval ezelőtt az általános iskolákban négy-öt osztálynyi tanulóra jutott egy allergiás gyermek. Ma mintegy 13 százalékuknak neurodermatitisszel, 16 százalékuknak szénanáthával, körülbelül 10 százalékuknak pedig asztmával kell küszködnie. A statisztika mellett a napi orvosi gyakorlatban is tapasztalható, hogy az allergiás jellegű megbetegedések száma a gyermekek körében fokozatosan emelkedik, ráadásul az egyetemi orvoslás egyre kevésbé képes uralni ezt a helyzetet.

» Részletek

Gyógyszer nélkül allergiamentesen, egészségesen!

» Részletek

Ha allergiás a virágporra…

Az immunrendszer képes számtalan testidegen anyagot, többek között baktériumokat, vírusokat és gombákat azonosítani és ártalmatlanná tenni, valamint a szervezetből eltávolítani. Normális esetben a környezetből származó ártalmatlan anyagokra, mint például a virágporra (pollen) immunrendszerünk nem, vagy csak nagyon enyhe mértékben reagál. Az allergiás ember testében azonban heves immunreakcióra kerül sor e valójában ártalmatlan anyagok hatására.

» Részletek

Házipor-allergia

Amit általában házipor-allergiaként írnak le, az pontosabban megfogalmazva az orr és a hörgők nyálkahártyájának túlzott reakciója mikroszkopikus állatok, a házipor-atkák által kiválasztott anyagokra. Ezek az atkák minden normális háztartásban előfordulnak, és nem a hiányos higiénia következményei. Aki tehát ilyen allergiában szenved, az ezektől az apró lényektől úgysem tud megszabadulni, viszont lényegesen képes csökkenteni a terhelést és ezzel felvenni a harcot az allergiás hajlammal.

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.