Összes cikk
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Hisztaminintolerancia

Vannak olyan élelmiszerek, amelyeket nem tud megemészteni, és úgy érzi, bizonyos ennivalókra allergiás? Tapasztal olyan tüneteket, mint viszketés, hányinger, fejfájás vagy orrfolyás, miután például sajtot vagy füstölt halat fogyasztott? Akkor könnyen meglehet, hogy nem táplálékallergiában, hanem hisztaminintoleranciában szenved. 

» Részletek

Légzésterápia

A Buteyko-féle légzéstechnika egyszerű, ugyanakkor rendkívül hatásos önkezelő módszer azoknak, akiknek légzésével baj van. Különösen hasznos asztma, orrdugulás, légszomj, idült hörghurut vagy állandó megfázás esetében. De az állandó fáradtság, a fejfájás és a félelem leküzdésében is sokat segíthet.

» Részletek

Lehet, hogy allergia?

Ha egy-egy ennivaló (például eper) elfogyasztása után viszketés alakul ki a szájban vagy bőrkiütések jelentkeznek, könnyű felismerni a táplálékallergiát. Puffadás, hasfájás vagy hasmenés esetén azonban nehéz hozzárendelni a panaszokat a megfelelő élelmiszerhez, főként akkor, ha ez utóbbit naponta fogyasztjuk, mint például a tej- vagy gabonatermékeket. A megoldást az allergiateszt jelenti, ám kérdés, melyik a megfelelő teszt.

» Részletek

Magunk ellen fordított agresszió

A civilizált világban az utóbbi húsz évben egyetlen betegség sem terjedt olyan gyorsan, mint az allergia. A jelenség okát a nemzetközi hírű orvos, pszichoterapeuta, dr. Rüdiger Dahlke az önmagunk ellen fordított agresszióban látja.

» Részletek

Meggyógyultam az allergiámból (3)

» Részletek

Meggyógyultam az allergiámból (5)

Kedves Gyógyulni Vágyók! Úgy tűnik, most az édesanyákon a sor, hogy elmeséljék gyermekeik gyógyulásának történetét… hadd csatlakozzam én is, hátha sokuknak segíthetek vele!

» Részletek

Meggyógyultam az allergiámból (6)

Kedves gyógyulni vágyók! Hadd osszam meg most én Önökkel kisfiam gyógyulásának történetét! A mi történetünkben pont az az érdekes, hogy mi magunk is egy női magazin hasábjain olvastuk egy másik aggódó édesanyáról és gyógyult kislányáról. Szeretném a stafétabotot most én átadni valaki másnak, talán épp egy ugyanúgy gyermeke egészségéért aggódó anyukának, de bárkinek, aki feladta a reményt, hogy meggyógyulhat. A kisebbik fiam, Zsolt ma 15 éves, pici gyermekként is igen ...

» Részletek

Miért olyan egészséges a kecsketej?

A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot tartalmaznak. Migrén és stressz esetében is igen jótékony hatásúak. A kecsketej kiváló alternatívája a tehéntejnek a csecsemőtáplálásban, és remek rák elleni védelem is egyben. Ez csak néhány számos előnye közül. 

» Részletek

Pulzus- és karreflex

Az utóbbi időben meglepő eredményeket hoztak napvilágra a modern diagnosztikai eszközök a táplálék allergia területén. Gyerekkortól kezdve egyre gyakoribb a tej-, a tojás-, a búza-, a szója- és a földimogyoró-allergia. A lakosság több mint húsz százaléka szenved laktózintoleranciában, és a mi szélességi fokunkon az emberek 40 százaléka érzékeny a gyümölcscukorra.

» Részletek

Rotációs diéta allergiásoknak

A rej­tett táp­lá­lé­kal­ler­gia szá­mos olyan pa­nasz ki­vál­tó oka le­het, mint neu­ro­der­mi­tisz, gyo­mor- és bél­bán­tal­mak, reu­ma­ti­kus meg­be­te­ge­dé­sek, mi­grén, hogy csu­pán né­hány pél­dát em­lít­sünk. Saj­nos az ilyen tí­pu­sú al­ler­gi­ák, il­let­ve a táp­lá­lék­ban rej­tő­ző egyes al­ler­gé­nek sem a ha­gyo­má­nyos or­vos­lás el­já­rá­sai­val, ...

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.