Összes cikk
<< 1   2   3   4   5  >> 5 oldal van összesen.

Ugrás a következő oldalra:

Segítenek a gombák

A maitake, coriolus, reishi vagy agaricus nevű gombákat Ázsiában évszázadok óta fogyasztják gyógyászati céllal. Időközben a nyugati tudomány is igazolta különleges gyógyhatásukat és egészségmegőrző tulajdonságaikat.  

» Részletek

Szénanátha

Az allergiás megbetegedések – köztük a szénanátha – nem tartoznak a könnyen kezelhető bajok közé. A panaszok végleges felszámolása csak ritkán sikerül. 

» Részletek

Szénanátha

Idén sokan már januárban, két hónappal a szokásos időszak előtt érezték orrukban a bizsergést, csiklandozást. A tavaszias téli hónapok hatására a mogyoró barkája már az év kezdetén megjelent, és elkezdte ontani a polleneket. Ugyanez volt a helyzet az égerfával.

» Részletek

Szénanátha, allergia

Az augusztus sajnos sokak számára nem csak a felhőtlen pihenést, a nyaralás örömeit jelenti. Ez a hónap valóságos mumusa azoknak, akik éppen az ilyenkor virágzó parlagfű pollenjére allergiásak. Ha tehetik, parlagfűmentes területre vagy külföldre, olyan országba utaznak, ahol már sikerült érvényt szerezni a gyomnövény kiirtására vagy visszaszorítására hozott jogszabályoknak. Akinek ez nem áll módjában, az ilyenkor hetekig tartó kellemetlenségekre készülhet fel.  

» Részletek

Szénanáthából az asztmába - és mindkettőből a gyógyulásba

» Részletek

Szénanátháról holisztikus szemmel

» Részletek

Téves allergiadiagnózis

So­kat ol­vas­ha­tunk ma­nap­ság az al­ler­gi­ás ese­tek számá­nak drasz­ti­kus nö­ve­ke­dé­sé­ről. En­nek egyik oka min­den­kép­pen az, hogy a pá­cien­sek és az or­vo­sok is ér­zé­ke­nyeb­bek let­tek a té­má­ra. Lai­ku­sok és sza­kem­be­rek kö­zött egy­aránt meg­fi­gyel­he­tő ten­den­cia, hogy bőr­visz­ke­tés, nát­ha vagy in­ger­lé­keny bél szind­ró­ma ese­tén azon­nal al­ler­giára ...

» Részletek

Van remény!

» Részletek

Van remény! - Asztmások, allergiások, figyelem

» Részletek

Van remény! - 2005. augusztus

» Részletek

Aktuális lapszámunk:
2019. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.