Új a terápiában

A BEMER segíthet a keringési és vérellátási zavarokban


 

Az erek megbetegedései rendszerint hosszú  idő alatt alakulnak ki. Némelyik alig okoz tünetet, más érbetegségek enyhe kényelmetlenséget okoznak, amelyek súlyos következményekkel járhatnak, ha nem kezelik. Leggyakoribb a végtagok keringésének az elégtelensége, amelynek legkorábbi tüneteként a beteg azt veszi észre, hogy a lába és a lábszára hideg, előfordulhat zsibbadás és bizsergés is. A tüneteket és az érelváltozások előrehaladását mérsékelni lehet testmozgással és az életmód megváltoztatásával. Az orvos rendszerint mérsékelt testmozgást, pl. sétát vagy kerékpározást javasol. A betegnek nem szabad dohányoznia és koffeint fogyasztania, mert ezek érösszehúzódást okozva súlyosbíthatják a keringési zavart. Az alsó végtagot melegen kell tartani zoknival, harisnyával, amely megelőzi a láb és a lábszár ereinek további összehúzódását, ugyanis a láb és lábszár rossz keringése miatt a sérülések nem gyógyulnak rendesen. Egyszerű banális sérülés, vágás vagy cipő okozta lábfeltörés elfertőződhet és kifekélyesedhet, ami ezután nem vagy csak nehezen gyógyul.

 

Minden nyolcadik cukorbeteg találkozik a cukorbeteg láb problémájával. Bár az esetek többségénél a betegség kialakulása után 8-10 évvel kezd igazán veszélybe kerülni a láb, ennél sokkal előbb érdemes odafigyelni a megelőzésre, hogy ne kerüljön Ön is a műtőasztalra. A cukorbetegség jelentősen gyorsítja az érelmeszesedés folyamatát, ezért a szövődmények között szerepel a szívkoszorúér és az agyi erek megbetegedése, a szemfenék ereinek szűkülése, a magas vérnyomás, cukorbeteg láb (keringési zavar az alsó végtagokban), idegrendszeri károsodások, szürke hályog, veseproblémák, potenciazavar.

 

A legtöbb szövődmény annak köszönhető, hogy a beteg erek nem tudják már teljes mértékben ellátni a feladataikat. Az ennek kapcsán károsodó idegrendszerünk elváltozásai már rengeteg szervünknél okozhatnak problémát, mivel az idegpályák teljes testünket behálózzák, és szervezetünk működését alapvetően szabályozzák. Első hallásra furcsának tűnhet, hogy még a merevedési problémák és a lábon levő fekélyek, valamint a szürke hályog is erre vezethető vissza a legtöbb cukorbetegnél.

 

Ha idegbántalmai vannak a lábán, akkor a tapasztalt fájdalom lehet égő, szúró, zsibbadó jellegű, sokszor olyan apró ingerek válthatják ki, mint a takaró érintése. Sokan hajlamosak bemagyarázni maguknak, hogy nincs komoly gond, mert a fájdalomérzés járás közben nem fokozódik, sőt néha még enyhül is. A láb ezekben az esetekben meleg tapintású és vérbőnek tűnik. Ha nem az idegbántalmak, hanem a keringészavar okozza a cukorbeteg láb problémáit, akkor a hűvös tapintás és a járáskor érzett fájdalom a jellemző. Mindkét esetben komoly a gond.

 

Az idegbántalmak miatt a láb lehet érzékeny és fájó, másrészt a tapintás-, a hő- és a fájdalomérzet károsodása következtében gyakran észre sem veszi a beteg a lábat érő kisebbnagyobb sérüléseket.

 

 

A kórházakból, klinikákról, magánrendelőkből jól ismert a BEMER készülék, hiszen több mint 11 éve bizonyítja orvosoknak és betegeknek, hogy számíthatnak keringésjavító, fájdalomcsökkentő hatására. A BEMER készülék használatát hivatalos szakorvosi továbbképzés már tananyagként tartja számon. Köztudott tény, hogy a keringési zavar, érszűkület okozta lábszárfekély, járási fájdalom, alvás közben jelentkező végtagi fájdalom kezelésében a BEMER terápiának jelentős szerepe van. A keringési zavar fülzúgást is okozhat, de mozgásszervi elváltozások kezelésében is hamar megtapasztalhatjuk a BEMER terápia jótékony hatását.

 

Megfelelő mikrokeringés nélkül szervezetünkben semmilyen regenerációs, gyógyulási vagy helyreállási folyamat nem lehetséges, a jó testi és szellemi képességeknek is ez az alapja, a BEMER ebben tud segíteni!

 

Hogyan és hol vehető igénybe a BEMER terápia?

Már 11 éve segítünk a nehezen mozgó betegeknek és családtagjaiknak. Az érdeklődők az ország bármely területéről kérhetik telefonon, hogy akár a beteg otthonában mutassuk be a készülék használatát, biztosítsuk a kipróbálás lehetőségét. Ha a BEMER terápiáról többet szeretne tudni, kérje ingyenes tájékoztató anyagunkat, illetve ha egy bővebb ismertető előadást szívesen meghallgatna, jelezze felénk!

 

A BEMER készülék használata nagyon egyszerű, ezért idős betegek is könnyen és gyorsan megtanulják. A szakszerű használatot a magyar nyelvű használati utasításon kívül országos szakorvosi hálózat és telefonos segítségnyújtás is biztosítja. A készülékre a gyártó 3 év teljes körű jótállást biztosít, részletre, illetve magán-egészségpénztári kifizetéssel is megvásárolható.

 

 

2001 óta több ezer elégedett magánfelhasználó, kórházak, rendelőintézetek, wellness-központok gyógyászatai, magánrendelők igazolják, hogy a BEMER valóban működik. A BEMER terápia egy olyan fizikai hatóanyag, amely széleskörűen, mellékhatásmentesen alkalmazható a megelőzésben és a gyógyításban, amit nemcsak a több mint egy évtizedes tapasztalat, hanem a tudományos vizsgálatok is teljes mértékben alátámasztanak.

 

Próbálja ki Ön is a BEMER terápiát, hogy a betegségek és szövődmények kialakulását megelőzze, illetve hogy újra, mielőbbi egészségesebb életet tudjon élni. (X) 

Dr. Horváth Ilona BEMER Medicintechnika Kft.
XVIII. évfolyam 5. szám

Címkék: bemer, keringés, vér

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.