Új a terápiában

A deutérium csökkentése a gyógyulás egyik alappillére

Exkluzív interjú dr. Boros G. Lászlóval, a Kalifornia Egyetem (UCLA) professzorával

  Alkotói szabadságát mindig Magyarországon tölti, de a híres Kalifornia Egyetemen (UCLA) tanít és kutat. Hivatalból folyamatos kapcsolatot tart a világ legrangosabb egyetemeinek oktatóival és tudósaival, mégis képes közösen kialakított szakmai véleményüket, tudásukat úgy megosztani laikusokkal is, hogy megértsék. Gondolatai eretneknek tűnnek a gyógyszereken alapuló orvosláshoz szokott fülnek, ő azonban úgy véli, sokan alapvető biokémiai ismeretek nélkül gyógyítanak. A természetgyógyászatban bízik, mert a természet mindig jobb megelőzési lehetőségeket és megoldásokat kínál annak, aki érti a működését. A Los Angelesben élő és dolgozó Boros G. László egyetemi tanár exkluzív interjút adott a Természetgyógyász Magazinnak.


   

  – A természetgyógyászatot, az alternatív módszereket Magyarországon még mindig nehezen fogadják el az orvosok. Mi az ön véleménye, hol helyezkedik el a természetgyógyászat az orvoslásban?

   

  – Én szívesebben beszélek integratív terápiákról. Az egészségügy akkor lehet eredményes, ha alkalmazza a modern tudományos kutatások eredményeit, és ötvözi azokat a megfigyelésen és tapasztalaton alapuló terápiákkal, a népi gyógyászattal. A személyre szabott, iparilag fabrikált, genomikai célpontokra fejlesztett hatóanyagok „gyógyászata” mind szakmailag2, mind gazdaságilag3,4 már megbukott. Ennek eredményeképpen a gyógyszeripar 12 legnagyobb cégének kutatási és fejlesztési költségekre vetített bevételei 10,1%-ról 3,2%-ra, azaz majdnem 70%-kal estek napjainkra. Ameddig a megfigyeléseken, adatokon alapuló integratív terápiák közül például a deutérium-anyagcserével kapcsolatos alapvető ismeretek nem vonulnak be a gyógyászatba és a közgondolkodásba, addig a népbetegségek nem kezelhetők eredményesen.

   

   

  – A deutériumcsökkentésről egy magyar embernek csak a víz jut eszébe. Hogyan lehet deutériumot csökkenteni?

   

  – A szervezet is deutériumcsökkentett vizet termel. Mit jelent ez? A biológiai oxidáció során az élő szervezet vizet állít elő a táplálék hidrogénjéből és a levegő oxigénjéből. Ebből egy emberi szervezet nyugalmi állapotban három litert, fokozott fizikai igénybevétel esetén akár a többszörösét, akár nyolc litert megtermel. Azért nem látjuk ezt a vizet, mert a sejt visszaforgatja a saját anyagcseréjébe, ezért is hívjuk metabolikus víznek. Ez deutériumcsökkentett víz. Ha az ember természetes eredetű táplálékot fogyaszt, főleg zsírokat, akkor a szervezete megtermeli a szükséges deutériumcsökkentett vizet.

   

   

  – Főleg zsírokat? De eddig azt hallottuk, hogy a zsír káros, hizlal!

   

  – Ez egy szakmai nonszensz, ennek biokémiai értelme nincs! A cukoripar megvette a politikusokat. A zsírra fognak olyan népegészségügyi tendenciákat, amikhez semmi köze. Sőt, ha engem kérdez, a természetes zsírok a legegészségesebbek, az a legjobban elégethető, azokból termeli a szervezet a legtöbb energiát, és mellette deutériumcsökkentett, a sejtjeink számára fontos vizet. 

   

   

  A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin áprilisi lapszámában olvashatják!

  Zimber Szilvia
  XXIV. évfolyam 4. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2018. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.