Új a terápiában

A gyógyulás belülről jön

A szavak hasonló hatást képesek kiváltani, mint a gyógyszerek

  A leghatékonyabb gyógyszer ingyen van, és még mellékhatásai sincsenek. Ez testünk öngyógyító képessége.


   

  A 31éves Christian mindkét halántékán elektródák találhatók, amelyeket kábel köt össze a készülékkel. Christian feladata, hogy a monitoron látható vörös kört annyira összezsugorítsa, amennyire csak lehetséges – pusztán gondolatai erejével. Már egy ideje gyakorolja, és egész jól megy neki. Amikor a kör kisebb lesz, az azt jelenti, hogy a halántékán futó artériák  összeszűkülnek, kevesebb vér halad át rajtuk, és Christian fejfájása megszűnik. Ennek érdekében a páciens elképzeli, hogy pl. fogvacogtató hidegben, a hóban fekszik. Ennek hatására összeszűkülnek az artériái, ezt jelzi a monitoron a piros kör zsugorodása. A módszer neve idegi visszacsatolás (neurofeedback). Segítségével kontrollálható, illetve irányítható saját agyműködésünk. Aki szakképzett segítő segítségével elsajátítja a módszert, később műszaki segédeszköz nélkül is képes elérni a kívánt eredményt.

   

  Testünkben nap mint nap számtalan öngyógyító folyamat zajlik. A legtöbbről nincs tudomásunk, holott egyeseket teljesen természetesnek tartunk. Például, hogy immunrendszerünk leküzdi a kórokozó mikrobákat, ha megsérülünk, a vérlemezkék elzárják a sebet, többmilliárdnyi sejtünk rendszeresen megújul, sokféle enzim állandóan kijavítja a DNS-ünkben keletkezett károkat, a fájdalmas sérülések meggyógyulnak és törött csontjaink is összeforrnak.

   

  Azonban testünk akkor is közreműködik gyógyulásunkban, ha orvosra vagy természetgyógyászra bízzuk magunkat. Különösen figyelemre méltó az agysérülést szenvedett embereken megfigyelhető gyógyulás. Az egészséges idegsejtjeik átveszik az elpusztult sejtek funkcióit.

   

  Nagy feltűnést keltett Clemens Kuby dokumentumfilm- készítő esete, aki baleset következtében lebénult és kerekesszékbe került. Orvosai úgy vélték, gyógyíthatatlan az állapota. Kuby teljesen átértékelte magában az életet, és egyik nap, mindenki elképedésére, saját lábán hagyta el a kórházat.

   

   

  A cikk folytatását 2014. januári lapszámunkban olvashatják!

  -Kid-
  XX. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2021. január

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.