Új a terápiában

A napallergiáról

Hát már a nap is…?!


   

  Már nemcsak a parlagfű lett ádáz ellenségünkké kikiáltva, no meg még sok ezer természetes és mesterséges anyag, amelyre az európai lakosság már negyede-harmada túlérzékenységi reakcióval válaszol. Az élet igazolja a statisztikákat, miszerint kétféle ember van, az egyik, aki már allergiás, a másik, aki allergiás lesz!

   

  Nem elgondolkodtató, hogy már a napra is „allergiásak” vagyunk? A napra, amely nemcsak a naprendszerünk központja, de nekünk, embereknek, mint biológiai lényeknek, földi halandóknak éltető ereje!

   

  Nap nélkül nincs élet a Földön! Elsősorban energetikailag, fizikailag nélkülözhetetlen számunkra, és minden élettani funkciónkhoz szükségeltetik: keringés, csontképződés, hormonháztartás, melaninképződés (= barna bőr)! A hivatalos tanács az allergiások számára, hogy kerüljék az allergéneket. A Nap-allergia esetében-mielőtt új galaxist keresnének-Kedves Napallergiások, gondolkodjunk el!

   

  Nem lehet, hogy nem az allergénekben (=az allergiát kiváltó tényezőkben ) kell keresni az ellenséget?

   

  Nem lehet, hogy az allergén csak az utolsó csepp a poharunkban? …A jéghegy csúcsa?...

   

  De bizony! A Nap-allergia nem a szervezetben kiváltott phototoxikus reakció ( égés, ionizáló sugázás stb…), hanem olyan allergiás reakció, amikor is a Nap hatására a bőrünkön csalánkiütés, ekcéma-szerű elváltozás keletkezik.

   

  Mindez rávilágít arra az egyszerű tényre, hogyha az allergiás hajlamunk megvan, akkor bármely allergén, így akár a Nap is kiválthatja az allergiás reakciót bennünk! A Nap, amely éltető erőnk kellene, hogy legyen! Tehát akkor minden elől el kellene bújnunk, ami életszerű? Nem jó ez így! Vegyük észre, hogy nem lehet tovább visszakozni, nem lehet az allergéneket kerülni, mert hát a létezésünket csak nem kerülhetjük ki!

   

  Az eredendő bűnös alapjában véve nem is a nap, és nem is a tudj’ isten hány allergén, hiszen mindez csak az utolsó csepp a pohárban!

   

  Ezért értelmetlennek tartom, ha „allergiák”-ról beszélünk. Az allergia (egyes számban!) egy betegség, egy diagnózis, amely légúti, emésztőszervi, bőrtünetek képében jelentkezik. A különböző allergiát okozó anyagok a szervezetben ugyanazt vagy hasonló mechanizmust váltanak ki. „Allergiák”-ról beszélni arra jó csak, hogy megijedjünk a sok „rémisztő betegség” hallatán! A betegbiztosító által finanszírozott betegségügy szerint az allergia nem gyógyítható. Milyen igazuk van! Az allergia mint diagnózis valóban nem gyógyítható! Szerencsére az allergiás beteg viszont igenis gyógyítható, sőt, meggyógyul, ha akar! És az élet élni akar, nemde?

   

  Kedves „még allergiás”, ez esetben napallergiás betegek! Ne törődjenek bele a rosszba, abba, hogy még a napot is kerülniük kell! És ha akarnak, meggyógyulhatnak! 17 év tapasztalata alapján mondom: azért is higgyék el, hisz a nap korábban is az égen ragyogott. Nem a nap az ádáz! Az Önök szervezetében változott meg valami, ezért meg kell keresni az okokat!

   

  Elsődlegesen bizonyosan lelkileg-szellemileg túlterheltek. Minden ember elsődlegesen a maga orvosa, az orvos ebben csak hozzá tud segíteni. „Natura sanet, medicus curat!” – tudják! (A természet gyógyít, az orvos segít.)

   

  Az allergiás beteg lelke Rüdiger Dahlke szerint azt üzeni: „Ez a világ számomra barátságtalan, biztonságtalan és bizonytalan!”

   

  Aki tud, változtasson életmódján! Az allergia civilizációs betegség.

   

  A lelki-szellemi túlterheltségen túl óvakodni kell a vegyszerektől! Táplálkozni, és nem műételeken „élvezkedni”: kevesebb „drogériát” magunkra rakni (sajnos, tudom, a természetes hajlakk ragad csak igazán, de legalább természetes, úgyhogy valamit valamiért!).

   

  Gondolják végig, a naptejek, a magas faktorszámúak csak az igazi vegyszerek, a már amúgy is vegyszerek által terhelt allergiások számára hosszú távon nem biztos, hogy ezek használata a megoldás. Egyszer-egyszer rendben van, de sokkal jobb megoldás a lenge, fehér öltözet.

   

  A tartós gyógyszerszedésről nem is beszélve! Amikor nemhogy a környezetünket, de direkt önmagunkat vegyszerezzük, belülről és tartósan. Csodálatosak a gyógyszerek, de csak átmenetileg! 80-100 ezerre tehető az ember által előállított mesterséges vegyszereknek a száma – plusz az elektroszmog! Azt is meg kell nézni, hogy milyen mikrobát tartunk el, melyek azok, amelyek „útitársainkká”, „potyautasainkká” szegődtek! Ha ilyen szemlélettel az okokat, az összefüggéseket keressük és találjuk meg, akkor az allergiás beteg is meggyógyulhat!

   

  A Voll-módszerrel, mely a szervezet energetikai és informatikai vizsgálata, rá lehet mutatni a szervezetet terhelő vegyszerekre, nehézfémekre, mikrobákra, sugárterhelésre, de még a lelki problémákra is! Ez a módszer az, amely szakavatott kezekben (ha nem csak allergént és candidát tesztelnek) az okokon és a diagnosztikán túl a homeo- és izopátiás szerek kimérésével a terápiát is megadja. Természetesen mivel nincs két egyforma ember, nincs két egyforma allergiás beteg sem, egyéb szakorvosi ellátásra (nőgyógyászati, fogászati, gégészeti stb.) is szükség lehet. A Voll-módszert alkalmazó Medic Poliklinikán a holisztikus szemlélet jegyében nem külön szakok vannak, hanem a hagyományos medicina, és a keleti, energetikai-biofizikai szemlélet jegyében egymásra épülnek a különböző szakorvosi rendelések, hiszen itt nem a betegséget kezeljük „futószalagon”, hanem magát a beteget teljes egész-ként gyógyítjuk meg!

   

  Így talán nem kell más naprendszert keresni a napallergiásoknak sem, sem tartósan gyógyszereken, a különböző faktorszámú napozókrémeken élniük. Jó egészséget, allergiamentes egészséges napozást, szép nyarat és pihenést mindenkinek! (x)

  Dr. Kecskés Gabriella
  XIII. évfolyam 7. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.