Új a terápiában

A sejtek energiája

Csodákra képes a B3-vitamin

  A testünk pontosan annyira idős, mint a sejtjeink, amelyek alkotják. A sejtek energiájára nem csak azért van szükség, hogy a legfontosabb testi funkciókat biztosítsa, hanem az is feladata, hogy védje a szervezetet az oxidatív stressztől, megakadályozza a DNS károsodását, hordozza a DNS és az RNS információit, valamint „bekapcsolja” a hosszú életért felelős fehérjéket. Ezért az öregedés kulcskérdése sejtjeink állapota.


   

  Az élethez szükségünk van sejtenergiára. A szervezet számára számos dolog nélkülözhetetlen ahhoz, hogy aktív és működőképes maradjon. A sejtenergia az, ami biztosítja a test összes funkcióját, mint például a szívverés, a tüdő kitágulása és összehúzódása, továbbá a gondolkodás képessége. A sejtenergia azonban nemcsak a legfontosabb testi funkcióink ellátásáról gondoskodik, hanem meg kell védenie a szervezetet az oxidatív stressztől, ki kell javítania az esetleges DNS-károsodást, meg kell őriznie a DNS és az RNS építőköveit, és „be kell kapcsolnia” az öregedést gátló molekulákat. Amikor a sejt energiája a szervezetbe áramlik, szeretnénk azt maximalizálni!

   

  A B3-vitamin olyan molekulákká alakul, amelyek a NAD+ enzimet alkotják, és feltöltik az egyes sejtjeinket értékes energiával. A B3 egyes alkotóelemei, mint például a nikotinamid, energiát biztosítanak ehhez a folyamathoz.

   

   

  A NAD+ termelődése

  Gondoljunk például egy gyártósorra. Az elején betesszük a nyersanyagot, a végén pedig lejön a  szalagról a késztermék. Kezdjük a bevitellel! Amikor a bevitt anyaghoz különböző módon hozzányúlnak vagy megváltoztatják az összeszerelés menetét, ezek a változások más végterméket vagy végkimenetet eredményeznek. A NAD+ előállítása során a bevitel a B3 sajátos formája, és a késztermék a NAD+ (ez biztosítja a szervezet számára a sejtenergiát).

   

   

   A cikk folytatását a Természetgyógyász Magazin januári lapszámában olvashatják!

  Zimber Szilvia
  XXIV. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.