Új a terápiában

A színek tengerében élünk

Nem véletlenül használtam ezt a kifejezést. Ugyanis nincs élettelen anyag, ha nem sűrűségétől és szerkezetétől függetlenül minden tárgy egyedi rezgéseket bocsát ki, vagyis "hullámzik".


A XVII. században Newton felfedezte, hogy a fehér fény prizmával hét színre bontható. A XX. század elején Max Planck megállapította, hogy a fény apró részecskékből, kvantumokból áll. Albert Einstein pedig bebizonyította, hogy a fény kettős jellegű, vagyis megjelenhet részecske és hullám alakjában is. A fényhullámok, vagyis rezgések nagyon aprók, de ezen belül is az ibolya színnek kisebb, a vörösnek nagyobb a hullámhossza. Tehát a tárgyak már említett egyéni rezgései - melyek mérhetők - meghatározzák színüket is. Másrészt azt is állíthatjuk, hogy a színek voltaképpen a fény különböző formái, minőségei.

 

A téli fényszegény időszak okozta depresszió és egyéb betegségek nemcsak különböző vitaminhiányok jelei, hanem főképpen az energiahiányé. Ez fokozottan jelentkezik az idült betegségben szenvedőknél, a lábadozóknál, az időseknél, de leginkább a stressznek kitett, fokozott hajszában élőknél.

 

Ebből az következik, hogy a terápiában az energiabevitelre kell törekednünk, lehetőleg szelíd gyógymódokkal. Rendelőnkben ezért fektetünk nagy hangsúlyt regenerációs kúrák alkalmával a 24, különleges gyógynövény csíralé bevitelén túl a különböző fény- és hangrezgések alkalmazására. A kettőt azért érdemes kombinálni, mert a csírák telítődnek leginkább fényenergiával. Svédországban most új, különleges csírakivonatot tartalmazó kapszula is megjelent a piacon, ami főként az endokrin mirigyek működését stimulálja, de a sejtmembrán-sérülésekre is kifejti jótékony hatását. Azaz kemoterápiás kezelések után segíti az egészséges sejtek szaporodását.

 

Természetesen a legjobb hatást akkor érjük el, ha a páciensek különféle technikák, illetve a fénymeditáció segítségével a fényenergia tudatos befogására is felkészülnek. Ebben az esetben a tél már nem a véget nem érő betegségek időszaka, hanem örömök forrása is lehet.

Pőcze-Deák
XII. évfolyam 2. szám

Címkék: fényterápia, színek, színterápia

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.