Új a terápiában

A szív és a keringési rendszer betegségei

A biorezonancia-terápia (BRT) és mindennapi bajaink


Ahhoz, hogy megértsük ezt az újkori "morbus hungaricus"-t, elsőként analóg szemlélettel vizsgáljuk meg, hogy mit szimbolizál a vér, a vérkeringés és a szív az emberek életében.

 

A vér az élet szimbóluma, az anyagi élet hordozója, az egyéni lét (az ego) kifejezője. Minden csepp vér az egész embert tartalmazza. A vérnyomás a vér folyékonysága és az annak határt szabó érfalak kölcsönhatása révén jön létre, és az emberi dinamikát fejezi ki.

 

Az alacsony vérnyomású egyén visszariad a nehézségektől, még csak kísérletet sem tesz legyőzésükre, megkíméli magát a konfliktusoktól. Ellenállást tapasztalva nyomban visszavonul, következésképp véráramlása is visszahúzódik. Akinek alacsony a vérnyomása, képtelen a konfliktusokkal való szembenézésre, állóképessége is ingatag, életéből hiányzik a dinamika, tulajdon problémájával sem néz szembe, így tehetetlenné válik.

 

Az előző pólus ellentéte a magas vérnyomás. A pulzusszám és a vérnyomás-növekedés nemcsak megnövekedett testi teljesítmény esetén lép fel, hanem akkor is, ha valaki konfliktushelyzetbe kerül. Ilyenkor szó szerint tartós (lelki) nyomás nehezedik rá, vérnyomása megemelkedik, állandóvá válik, a szervezet arra vár, hogy az állapot cselekvésbe forduljon át. Cselekvés hiányában a nyomás fennmarad, állandósul. A hipertóniás személy folyamatosan konfliktushelyzetben van, anélkül, hogy arra megoldást találna. A probléma fennáll, ám ő nem áll a probléma rendelkezésére.

 

A szív nem egyszerűen a test egyik centruma, hanem maga a centrum: a test közepén fekszik, egy kicsit balra, az érzelmek oldalán (ez a jobb agyféltekének felel meg). Éppen ott van tehát, ahová mutatunk, ha önmagunkra akarunk hivatkozni. Az érzések s még inkább a szeretet szoros kapcsolatban áll a szívvel, amint azt a számos nyelvi fordulat mutatja. A szív betegségei akkor lépnek fel, amikor egy ember nem megfelelően kezeli az érzéseit, érzelmeit, főleg a szeretetet, és inkább a fejére, a racionalitásra támaszkodik.

 

Nem akar szeretni, pedig nagyon nagy szüksége lenne az érzelmi élet gyakorlására. A szív a szeretet központja és jelképe az emberben, a betegség kiváltó okát is itt kell keresni.

 

Érszűkület alakul ki akkor, ha az ember nem enged szabad folyást a természetes életnek, amikor gondolkodásával, érzelmeivel beszűkíti saját lehetőségeit.

 

Ennek ellentéte az értágulat, amikor túlságosan lazán kezeli, teljesen elengedi a kapcsolatot a lehetőségeinek irányításával, de ez következik akkor is, ha belefáradt a görcsösségbe.

 

A nyirokrendszer betegségeinek hátterében a feldolgozatlan düh, harag, a meg nem értettség, a kisebbrendűségi érzés áll, ami meg nem élt uralkodói vágyaiból építkezik. Olyan feldolgozatlan kudarcok ezek, amelyek az önzéséből fakadnak. Az ilyenkor fellépő mandulagyulladások túlzott védekezést jelentenek a külső-belső ingerek, behatások ellen.

 

 

A gyógyuláshoz vezető út

A szív és a keringési rendszer betegségeinek gyógykezelésében kiemelt helyet kap a mentális és a pszichikai aspektus. Ez azonban egy kicsit nehézkes, mert a páciensek jelentős része csak az öt érzékszervének visszajelzéseiben bízik. Így azután a megfelelő orvosi kezelések mellett segítségül hívjuk a kvantumfizika elvei alapján működő korszerű kezelőkészülékeket.

 

A külső, gerjesztett elektromágneses (EM) teret alkalmazó készülékek (Lenyo Lux, Lenyo Mobil) jól használhatók az öngyógyítás eszközeként otthon is. A szervezetnek ezekkel a betegségekkel kapcsolatban az alábbi segítséget nyújtják:

 

• keringési betegségek esetén az arteriosclerosis terápiájának kiegészítésére, elősegítésére – az egyszeresen telítetlen zsírsavak megfelelő mennyiségű napi bevitele szintén nélkülözhetetlen,

 

• a nyirokkeringés szabályozása (normalizálása),

 

• szívműködés (a vegetatív idegrendszer által gerjesztett ritmuszavarok megelőzésére, a feszültségből eredő mellkasi vagy lapockák közti nyomás esetén),

 

• magas vérnyomás esetén (ideges, gondját magába fojtó vagy extrovertált típusú, másodlagos hipertóniában szenvedő betegeknek, kialakulófélben lévő magas vérnyomás megelőző kezelése, olyanoknak is, akik eredetileg alacsony vérnyomásra hajlamosak - mindkét kezelés az öngyógyító gyakorlatba jól beilleszthető),

 

• agresszió kezelése (elfojtott érzelmekből fakadó testi és lelki problémák megoldásához, hasznos segítség a lelki görcsök oldásában (pl. önvizsgálat alatt), indulatos viselkedéshez vezető elfojtott érzelmek elektromágneses engramjainak földolgozásához),

 

• a lazítás, relaxálás segítése (feszült idegállapot oldására, a test görcsös állapotának ellazítására, feldolgozatlan feszültségek, illetve stressz levezetésére).

 

A kezeléseket még hatékonyabbá tehetjük, ha a szervezet saját jelét erősítjük fel és vezetjük vissza gyógyító információként a Mobile Cell-Com készülék segítségével. Ezek a következők:

 

• a központi idegrendszer nyugtatása,

 

• érzelmi blokkok oldása,

 

• a szívmeridián kezelése (akut és krónikus esetben, szívaritmia, szívburok-rendellenességnél, a szív funkcionális működésének segítése),

 

• alacsony és magas vérnyomás kezelése,

 

• a nyirokrendszer működésének optimalizálása (meridián is),

 

• az erek kezelése (visszér, gyenge érfal)

 

Természetesen nem szabad megfeledkezni a komplex terápia további elemeiről: az életmód (stressz) és a táplálkozás korrekcióiról (telítetlen zsírsavak bevitele stb.), a megfelelő táplálékkiegészítők alkalmazásáról sem.

 

A fitoterápia eszközei közül még feltétlenül érdemes kiemelni a fokhagymát, különösen a keringési rizikófaktorok együttes jelentkezésében. A fokhagyma segít megelőzni a szívinfarktust előidéző vérrögök képződését. A ligetszépe Amerikában őshonos növény, de Európa egyes tájain, így nálunk is megtalálható. Az indiánok évszázadok óta ismerik, és nemcsak étolajnak, hanem gyógyításra is használják a magjából sajtolt zsíros olajat.

 

Végül egy gyógytea vérnyomás szabályozására Dr. Theiss szerint: galagonyalevél-virág 40 g, fagyöngy 30 g, pásztortáska 30 g. (x)

Varga Sándor
XII. évfolyam 8. szám

Címkék: biorezonancia-terápia

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.