Új a terápiában

Az allergia, a "techokrata" világ vészcsengője


 

Szervezetünk az allergiával üzen: ez a világ bizonytalan, barátságtalan, biztonságtalan! Mostanában volt olvasható egy jó "kör"-e-mail az interneten, mely szerint: újabban több az ételünk, de kevesebb a táplálékunk, nagyobbak a házaink, de kevesebb az otthon, több a pénzünk, de kevesebb az érték… és kevesebb a szeretet.

 

Hát csoda-e, ha a lelkünk nem érzi biztonságban magát ebben a "csudajó" új világban, ahol a valódi közösség helyett az egyéni érdek, a pénz az "úr a házban"? Hogy jön ez ide? Úgy, ahogy ezt Rüdiger Dahlke már megfogalmazta: a lélek nyelve a betegség, avagy a "A betegség, mint szimbólum"! A lélek felfogható információ- és rezgéshalmazként is. Ha a lelket valami megzavarja, azt a test nyelvén tudja elmondani, betegség formájában. Ezért is mondják: "A betegség a megsértődött lélek jajkiáltása." Az allergia is "jajkiáltás" felénk, amelyben lassan a lakosság fele szenved immár, hogy a diszharmonikus világban a lelkünk is diszharmonikussá vált. Ebben a diszharmonikus világban megváltozott az értékrendszer, az ember elfordult a természettől, egy pénz- és profitorientált művilágot alkotott: sok vegyszerrel, újabban mesterséges rezgésekkel. Az EU hivatalosan ugyancsak ötezer, valójában azonban harmincezer vegyszerről jelentette ki, hogy nincsen bevizsgálva egészségre káros hatásuk. Agyonvegyszerezzük a környezetünket, amit jópofa "sport kihívásként", "röhögve" fogadnak el a mikrobák, baktériumok, gombák, hiszen az "ami nem öl meg, az csak erősít" alapelven ez csak még ellenállóbbá, masszívabbá teszi őket, és így könnyű dolguk lesz a saját magunk által legyengített immunrendszerünk megtámadásában. És végső soron, mi magunk, vagyis az ember tör "isteni babérokra", és cselekszik úgy, mintha ő maga alkotta volna meg a természetet.

 

Ez hatalmas tévedés, és eddig a történelem során beigazolódott, ha egy kultúra elvetette a sulykot, az mindig visszaütött. Nem akarok vészharangot kongatni, de egyre világosabb számomra, hogy az allergia, mint a kor népbetegsége maga szolgál vészcsengőül, jelezve: "Ember, állj meg, mert a vesztedbe rohansz! Ha továbbra is kizsigereled a földet, elfordulsz a természettől, istenednek a pénzt választod, netán magadat hiszed istennek, de nem hiszel másban, csak a technokratizmusban, akkor valóban képes leszel »nagy dolgokra« is, pl. hogy kipusztítsd ezt a Földet!"

 

Az allergia gyógyításához össztársadalmi összefogásra van szükség. Úgy néz ki, erre már sikerült a figyelmet felhívni. Európa nagyjai már Amerikában kopogtatnak a kiotói egyezmény aláírásáért. Egyénileg pedig fontos az egyensúly visszaállításához gondot fordítani a lelki fejlődésünkre, és meg kell szüntetni azt a szakadékot, amely az ember szellemi és lelki fejlődése, makró- és mikrokörnyezete között ma tátong. Ezt az utat, ha nem sikerül egyedül, szakember segítségével kell megtenni. Legyen az pszichoterapeuta, kineziológus, Bach-virágterapeuta, homeopata, spirituális gyógyító stb. Táplálkozzunk, ne csak együnk! Vitamin- és nyomelemhiánnyal nincs egészség. Csak gyógyszerrel, csak műtéttel, csak természetgyógyászattal nem lehet gyógyulni, gyógyítani. Csak holisztikusan! Az allergia mint diagnózis sohasem lesz gyógyítható, de az allergiás beteg igen. Ehhez a Voll-módszer, ha helyesen végzik, és megfelelő szakképzettséggel rendelkező orvoscsapat áll mögötte, elengedhetetlen. Ezzel a betegség okai kitesztelhetők, hogy azok mikrobeális, kémiai, sugár-, avagy lelki hátterűek-e, sőt a gyógyulást hozó homeopátiás-izopátiás szerek is. És végül: higgyünk a saját gyógyulásunkban! Mert ez mára már megcáfolhatatlan ténnyé vált: az allergia gyógyítható! Kedves reményvesztettek, allergiások, gyógyulni vágyók! Amikor nagyon elkeseredem, eszembe jut egy mondás: "Ne panaszkodj, hogy sötét van, inkább gyújts lámpát!" Ugyanezt szeretném most üzenetként továbbadni: Gyújtsunk lámpát közösen! Sok szeretettel,

Dr. Kecskés Gabriella-Szőke Orsolya
XII. évfolyam 1. szám

Címkék: Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.