Új a terápiában

Az allergia kezelése

A biorezonancia-terápia (BRT) és mindennapi bajaink

Azok, akik az elmúlt évben figyelemmel kísérték a Természetgyógyász Magazinban megjelent "Kvantummedicina" című cikksorozatot, már tudják, hogy a XXI. század első évtizedének egyik jelentős gyógyítási lehetősége a BRT. Mivel a betegségek a sejtekben elektromágneses (EM) információhiány (torzulás) következtében jönnek létre, ezért ugyanezen a módon helyre is lehet állítani őket. A komplex biofizikai gyógyászat eszközeként a leghatékonyabb a külső gerjesztett mágneses terek (Lenyo Lux mágneságy) és a belső saját jelek (Mobile Cell-Com) egyidejű alkalmazása.


Allergia! Ez a szó úgy söpört végig a világon az elmúlt 30 évben, mint hajdanán a pestis. Kicsik és nagyok egyaránt rettegve figyelik az időjárás-jelentést, hogy mikor melyik pollennek érkezett el az ideje. A modern medicina tehetetlenül áll a futótűzként terjedő betegséggel szemben, mivel a megközelítés kizárólag materialista szinten (tüneti kezelés biokémiai eszközökkel) történik, figyelmen kívül hagyva az analógiás jelentéstartalmat. A külvilág úgy átalakult, hogy ez már nem embernek való! Sem a belélegzett levegő, sem az ivóvíz, sem a táplálék nem az (főleg, amit a tömegtermelés módosított - és melyiket nem?), és akkor még nem beszéltünk a környezetet drámaian szennyező ipar és a közlekedés hatásairól és a gyógyszerekről. Az egészet egyszerűen elutasítjuk, mert már minden műanyag! Az ember elszakadt természetes közegétől, és ebben nem volt képes követni a szervezete. Túlzott mértékben képez ellenanyagokat (antitesteket) az allergiát kiváltó anyagok ellen.

 

Alapvetően a legtöbb allergia táplálkozási eredetű, ezen belül a módosított (nem természetes) fehérjék túlzott fogyasztásának a következménye. Az allergiás ember szervezete feleslegesen nagy energiát fordít az allergiás reakciók kompenzálására.

 

Az allergia eredményes komplex kezelése a biorezonancia módszerével lehetséges.

 

Mint minden betegség esetében az a jó megoldás, hogy egyszerre kell a terhelést csökkenteni és a szervezet adaptációs képességét segíteni. Ezért az allergia kezelése a pontos diagnózis ismeretében a következőképpen hatékony:

 

• karantént kell elrendelni a bázisallergénekre, azaz a beteg min. 3 hétig nem ehet semmi olyat, amiben ezek szerepelnek. Bizonyos esetekben, pl. foglalkozás során nagyon hosszú ideig elszenvedett ártalom esetén a karantén 3-4 hónapot is igénybe vehet,

 

• a szervezetet méregteleníteni kell, gyümölcsnapok, rövid böjtök közbeiktatásával,

 

• külső (exogén) biorezonancia-terápia (mágneságy) heti egyszeri alkalmazása; méregtelenítés kötőszövetből, az emésztőrendszer szerveinek támogatása (vékony-, vastagbél, lép, hasnyálmirigy), a kiválasztószervek regenerálása (máj, vese, bőr, tüdő), a neuroendokrin rendszer munkájának elősegítése, vese-, hólyag meridiánkezelések a víz elem miatt,

 

• a rossz táplálkozás miatt kialakult hiánypótlás; fitonutriensek (táplálékkiegészítők) és telítetlen zsírsavakat tartalmazó készítmények alkalmazása,

 

• keringésjavítás, főképpen rendszeres testmozgással,

 

• pszichoterápia (a háttérben megbújó okok felderítése és feldolgozásának megkezdése).

 

Mivel a szervezet huzamosabb ideje kompenzációs kényszerben volt, ezért az elsődleges feladat a gyógyuláshoz szükséges energia megszerzése. A karantén ideje alatt a szervezet "lélegzethez" jut, az immunrendszer megerősödik, ezért ha valaki ez alatt az idő alatt még is fogyaszt a "kedvenc allergénjéből", akkor könnyen igazi allergiás reakciót tapasztalhat meg, hiszen most nincs elfoglalva a szervezete a kompenzációval, és kellő erővel tud fellépni.

 

A karantén után következik az allergia engramjának kioltása, ami anyagspecifikus, tehát magával az allergénnel dolgozunk. A lényeg: figyelmeztetjük a szervezetet a feladatára, hogy mi az, amit meg kell oldania. Ezt mindig saját jelterápiával végezzük!

 

Egy kezelésen belül, egy anyagra végezzük a kioltást, naponta maximum három különböző anyagra. Ezeket a kezeléseket 2-3 alkalommal ismételjük meg, ha lehet, egymást követő napokon, de legfeljebb egy héten belül.

 

Az engram kioltása után következik az étrend átalakítása a természetes rendnek megfelelően, majd a bélflóra helyreállítása, visszatelepítése táplálékkiegészítők segítségével.

 

Ha a panaszok továbbra is fennállnak, akkor sor kerülhet a másodlagos allergénekre való kezelésre, amelyek közül elsősorban a kultúraspecifikus allergéneket kezeljük. Ha komolyabb opportunista felülfertőződés is történt és idültté vált (pl. a gombák kihasználják, hogy a belekben megváltozott a rend, ezért gyorsan megtelepszenek, elszaporodnak), akkor a kezelés hosszabb időt vehet igénybe a spórák életképessége miatt.

 

Egyéb zavaró tényezők is előfordulhatnak, mint pl. a fogamzásgátló szerek alkalmazása miatt kialakult egyensúlyvesztés. Ilyenkor a hormonrendszer munkájának visszaállítása az elsőrendű feladat.

 

Nem mindegy az allergia kioltás időpontja sem.A hatékony beavatkozás mindig az allergiaszezonon kívül történik, mert olyankor a szervezet nincs annyira igénybe véve a kompenzációs mechanizmus alkalmazása miatt. A szezonallergia gyógyítása szezonon kívül eredményes, ami nem jelenti azt, hogy a szezonban nem hoz lényeges enyhülést, vagy akár teljes tünetmentességet. A kezelést mindenképpen érdemes a késő őszi-téli-tavaszi időszakban megismételni, hogy maradandó változást lehessen vele elérni. (x)

Varga Sándor
XII. évfolyam 2. szám

Címkék: allergia, biorezonancia-terápia

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.