Új a terápiában

Az emésztőrendszeri betegségek kezelése

A biorezonancia-terápia (BRT) és mindennapi bajaink

Van olyan ember, aki már betöltötte a negyedik ikszet és még soha nem volt emésztési zavara, evés utáni rosszulléte, esetleg konkrét emésztőszervi betegsége? Nos, bizonyára van, de ma nem ez a jellemző. A gyógyszergyártók felső határ nélkül keresnek a savlekötő, emésztésjavító, puffadásgátló és még ki tudja, hogy miféle szerek előállításán és forgalmazásán. Nagyon sok embernél van állandóan ezekből, akárcsak a fejfájásra vagy idegességre használható nyugtató- (esetenként ajzó-) szerekből.


XXI. század emberének táplálkozására jellemzőek az ún. "időhiány" miatt fogyasztott félkész és készételek, valamint a gyorséttermek, utcai árusok által kínált - ízben ugyan csábító, ám élettani hatásában inkább ártalmas - ételek. Ráadásul jutalmazásképpen, élvezeti szerként, túl sokat fogyaszt belőlük. Ezekből teljesen hiányoznak az életfontosságú összetevők, ezért kialakul a testsúlynövekedés (elhízás) melletti hiánytáplálkozás. Miután ezt a táplálkozási módot csak tetézi a mértéktelen édesség és a természetellenes ("üdítő") italok fogyasztásával, kénytelen ellensúlyozni a hatásukat az államilag engedélyezett, ám igen káros drogokkal, a kávéval, teával, cigarettával. Így ma már egyre fiatalabb korban emésztési zavarokkal küzdenek az emberek.

 

Az emésztőrendszeri betegségek esetén is rendkívül hatékony segítség a biorezonancia-terápia. Miután a betegséget pontosan azonosítottuk (a L.I.F.E. System sejtszintű biorezonanciás állapotfelméréssel), terápiás tervet készítünk. A BRT-t mindig kiegészítjük az összes olyan természetgyógyászati módszerrel, amely a nem ártás elve mellett szelíd, ám hatásos beavatkozást ígér. A legtöbb emésztőrendszeri betegségnél rendkívül hatékony a böjtölés, amivel már önmagában komoly javulás érhető el. Mellette megkezdjük a létfontosságú szervek „talpra állítását”. Ezek közül kiemelt helyet foglal el a máj speciális méregtelenítése.

 

A Mobile CellCom sajátjel-terápiás készülékkel különböző szintű beavatkozások végezhetők el. Egy kezelésen belül, a betegségnek megfelelően, az alábbiak közül lehet választani:

 

• a máj munkájának támogatása, speciális májméregtelenítés,

 

• a sav/bázis egyensúly helyreállítása (amely szinte minden emésztési zavarban szenvedőnél eltolódott savas irányba),

 

• a szénhidrát-metabolizmus normalizálása (az állapotfelmérés szerint, ha szükséges),

 

• a méreganyagok kivezetése (méregtelenítés) a zsírszövetekből,

 

• a zsíremésztés támogatása (az állapotfelmérés szerint, ha szükséges),

 

• a bélrendszer munkájának optimalizálása (vékonybél, vastagbél), a meridiánok kezelésével is,

 

• bélflóra-korrekció (a felborult egyensúly visszaállítására),

 

• a veseműködés optimalizálása (a méregtelenítéssel együtt alkalmazandó),

 

• a gombás terheltség (főleg a candida) visszaszorítása,

 

• a hasnyálmirigy helyes működésének beállítása,

 

• a fehérje-anyagcsere beállítása (az állapotfelmérés szerint, ha szükséges),

 

• a gyomorpanaszok megszüntetése (meridiánprogram is),

 

• az epehólyag kezelése meridiánon keresztül.

 

Emellett nagyon javasolt a Lenyo Lux BRT készülék (gerjesztett külső elektromágneses tér) kombinált alkalmazása, amelynél a fenti meggondolások alapján lehet válogatni a rendelkezésre álló 96 programlehetőség közül.

 

A két módszer egymás melletti alkalmazása lényegesen növeli az eredményességet, hiszen a külső EM jelek közül a szervezet csak a számára szükséges frekvenciatartományokra reagál a "biológia ablakok" megnyitásával, míg a sajátjel-terápiánál kizárólag a beteg számára szükséges információk jutnak a szervezetbe. Ennél személyre szabottabb terápia jelenleg nem ismeretes.

 

A komplex kezelés mellett a betegség jellegéből adódó fitoterápiás támogatást is adunk, mint pl. valamelyik méregtelenítő teakeverék és a máj-, az epe- vagy vesetea alkalmazásával.

 

Természetesen a modern táplálékkiegészítők közül is sok alkalmazható párhuzamosan. Ezek összetételének ismeretében használhatjuk azokat, amelyek a BRT mellett a létfontosságú emésztőszervek működését megkönnyítik.

 

Az étrend megkerülhetetlen kérdése a terápiának. Mivel az emésztőszervi betegségek mögött rendkívül rossz táplálkozás áll, itt kell a legnagyobb változásokat bevezetni. A táplálkozás korrekciója nélkül nem lesz tartós a javulás. A kúra ideje alatt a legjobb a teljes értékű, növényi alapú étrend, amelyet a konkrét betegségnek megfelelően kell személyre szabottan kialakítani. A gyógyulás után is ez marad az életmód középpontjában. A helyes táplálkozás nem minden, de enélkül minden semmi!

 

Végül, de nem utolsósorban a beteggel meg kell értetni, hogy a lelki és szellemi világába nem tudta befogadni a külvilágból érkező információkat, emiatt betegedett meg. A betegségének megfelelő analógiákat figyelembe véve tudatosítani kell a kiváltó okokat, hogy a gyógyulás holisztikusan is befejeződhessen.

 

Figyelembe kell venni, hogy bár gyakran előfordulnak nagyon gyors javulások, de az emésztőrendszeri betegségek gyógyulása időigényes. A türelmetlenség és a következetlenség visszaesést, esetleg a gyógyulás elmaradását is eredményezheti. Nagyon sok múlik a páciens intelligenciáján és türelmén. (x)

Varga Sándor
XII. évfolyam 3. szám

Címkék: biorezonancia-terápia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.