Új a terápiában

Az imagináció titokzatos ereje

A fantázia csillapította az édesség iránti vágyat

  Minden csak képzelet – de az eredmény megdöbbentő. Aki fejben célirányosan belső képeket kelt  életre, rendkívüli képességekre tehet szert, akár súlyos betegségekből is kigyógyulhat.


  A belső képek betegségeket gyógyítanak, éhséget csillapítanak és szellemi, fizikai csúcsteljesítményeket tesznek lehetővé

   

  A belső képek, amelyeket fantáziánk segítségével hozunk létre, igazi csodákra képesek – csillapíthatják az éhségérzetet, a sportolókat hozzásegíthetik a győzelemhez, sőt halálos betegségeket küzdhetünk le a segítségükkel. Csodálatos hatásaival már az ókorban is tisztában voltak. Epidauroszban már Kr. e. 400-ban létezett egy nagy gyógyítóközpont, amelyet Aszklépiosznak, az orvoslás istenének szenteltek. Ebben volt templom, kút, egy 160 szobás vendégház és egy óriási hálóterem. Lényegében pszichoszomatikus klinika volt. A betegek azért jöttek, hogy a terapeuták segítségével hipnózisba vagy transzba essenek, majd álomszerű képeket lássanak, amelyek segítettek betegségük gyógyításában.

   

  A II. világháborúban fogságba esett éhező katonák részletekbe menően felidézték kedves ételeiket. Szaftos sülteket, gombócokat, pikáns szószokat, ízletes köreteket, süteményeket. Sokáig beszéltek róluk és persze intenzíven elképzelték ezeket az ínycsiklandó étkeket, szinte érezték az ízüket és az illatukat. És egy idő után csillapodott kínzó éhségük. A kutatók aztán kísérleti úton megismételték az egészet. Pittsburghi (USA, Pennsylvania) pszichológusok egy csoport önkéntest arra kértek, hogy gondolatban egyenek meg 30 darab M&M’s csokidrazsét. Részletesen el kellett képzelniük a drazsékat, ahogy szétroppan a cukormáz, elolvad a szájukban a csokoládétöltelék. Utána mindannyiuk elé letettek egy tálban édességeket, amelyből szabadon kiszolgálhatták magukat.

   

  A cikk folytatását 2014. januári lapszámunkban olvashatják!

  -tommy-
  XX. évfolyam 1. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.