Új a terápiában

Az immunrendszer mint az egyik leghatékonyabb rákellenes fegyver

Dohányzók és környezetük fokozottan veszélyeztetettek!

 


Minden valószínűség szerint az élőlények immunrendszere az egyik leghatékonyabb rákellenes fegyver. Erre bizonyíték a spontán tumorregressziók léte állatokban és emberekben egyaránt. 1999-ben rákkutató tudósok arra lettek figyelmesek, hogy egérkísérleteik során egy egér a sok közül (BALB/c) soha nem pusztult el rákban, még akkor sem, ha ismételten nagy mennyiségű ráksejteket fecskendeztek az állatba. Többszörös keresztezéssel több ezerre szaporították az értékes egeret, úgy, hogy az állatok megőrizték az eredeti egér rákellenes tulajdonságait. Az immunrendszer rákellenes mechanizmusának feltárásában új lehetőségek nyíltak a különleges egerek tanulmányozásával. Ezeknél az egereknél megfigyelték, hogy immunsejtek (leukociták egyik legnagyobb csoportja) vették körül a ráksejteket, amik elpusztították a ráksejteket, miután érintkeztek azokkal. A megmaradó tumorsejt "hulladékot" falósejtek bekebelezték és megemésztették. Idősebb kor elérése után a különleges egerek egy kis része elvesztette a daganat elleni rezisztenciáját. Ebből a kutatók arra következtetnek, hogy az idősebb embereknél tapasztalható sokkal gyakoribb rákmegbetegedések oka nem csak az lehet, hogy halmozódtak a genetikai károsodások a sejtekben, hanem az idősebb szervezet rákellenes immunsejtjeinek száma csökken és nem reagálnak úgy, mint fiatalabb korban. A kutatók később megállapították, hogy a leukociták elégségesek a tumorsejtek megsemmisítésére ezekben az egerekben, sőt, bizonyos immunsejtek (természetes ölősejtek, ill. falósejtek) egyenként is képesek megsemmisíteni a daganatos sejteket, egymástól függetlenül, ugyanolyan hatékonysággal.

 

Az immunrendszer hatékonysága a rákellenes küzdelemben nem új felfedezés. Erre alapozta dr. William Coley a XX. század első felében rendkívül hatékony terápiás módszerét. Két elpusztított baktériumfaj keverékéből létrehozott egy injekciót, amellyel mozgásba hozta a szervezet szunnyadó immunrendszerét, amely ily módon felvette a harcot az addig zavartalanul burjánzó ráksejtek ellen. Számos esetben tapasztaltak dr. Coley módszerével spontán regressziókat mai szemmel nézve is teljesen reménytelen, végső stádiumos betegeknél. Egy alapos tanulmány összehasonlította a mai modern terápiák (sugárterápiát kizárva) hatékonyságát dr. Coley módszerének eredményességével. Alapul vették a 10 éves túlélési időt. Döbbenetes eredmény: a modern módszerek statisztikailag nem hatékonyabbak dr. Coley eljárásánál az új rákellenes kezelések kifejlesztésére kiadott hatalmas összegek ellenére.

 

Patkónyelvgomba

 

A rákkal szemben immunitást élvező egereknél feltűnt a falósejtek és természetes ölősejtek rendkívüli szerepe a betegség leküzdésében. A természetes ölősejtekről (NK) több tanulmányban is kimutatták, hogy fontos szerepük van a szervezet tumorellenes védekezőképességének fenntartásában. Hiányuk a tumorok gyorsuló növekedéséhez vezethet. Új felfedezés, hogy a cigarettafüst elősegíti a tüdőtumoráttétek képződését, miközben elnyomja a természetes ölősejtek tumorellenes aktivitását. Ha a természetes ölősejteket aktiválták, akkor a cigarettafüst áttétképző hatása is megszűnt. Beigazolódott, hogy a cigarettafüst rákkeltő hatását - részben - az immunrendszer működésének elnyomása folytán fejti ki. A természetes ölősejtek aktivitásának hiányát sok helyütt az áttétképződés fokozódásával hozták összefüggésbe.

 

A természetben található leghatékonyabb immunerősítő gombaeredetű polysaccharidok képesek a természetes ölősejtek aktiválására és az áttétképződések gátlására. A Patkónyelv kivonat fogyasztásával számos spontán tumorregressziót is tapasztaltak még végső stádiumos betegek esetében is. A tumorsejtek képesek különböző anyagok kibocsátásával a falósejtek rákellenes hatását elnyomni, sőt, aktiválatlan falósejtek az áttétképződést is elősegíthetik. Ezért rendkívül fontos rákbetegeknél a falósejtek aktiválása, hogy azok a szervezet segítségére siessenek a rákellenes küzdelemben ahelyett, hogy aktiválatlanul az áttétképződést segítsék elő. A fent említett polysaccharidok képesek a falósejtek tumorellenes aktiválására is. A rákkal szemben ellenálló egér esetéből pedig láthattuk, hogy az említett immunsejtek (természetes ölősejtek és falósejtek) a létező leghatékonyabb tumorellenes fegyverré válhatnak, ha aktiválva vannak. Az említett polysaccharidok (pl. Patkónyelv) nem helyettesítik, hanem hatékonyan kiegészíthetik az onkológusok által javasolt kezeléseket (sebészeti beavatkozás, kemo- és sugárterápia). Dohányzóknál pedig csökkenthetik a tüdőrák kialakulásának valószínűségét. (x)

 

További infó: www.patkonyelv.huwww.apigenin.de

 

Varga Gábor, Dipl-Kfm
XIV. évfolyam 12. szám

Címkék: gyógygomba, immunrendszer, rák

Aktuális lapszámunk:
2020. november

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.