Új a terápiában

Az ön bőre az egészsége tükre


 

Mindannyian hajlamosak vagyunk a külsőségek, a látvány alapján ítélni, ítélkezni, a lényegest nem észrevenni. Mai „civilizált” világunkban, ahol a pénz=idő diktál, igazán mindent gyorsan teszünk: gyorsan eszünk, alszunk, pihenünk, szeretünk, szépülünk, gyógyulunk, természetesen így mindent felületesen. „Nincs idő, menni kell…” A beteg az orvostól azt várja, hogy lehetőleg tegnapelőttre gyógyítsa meg, az orvos a betegtől, hogy tegnapelőttre gyógyuljon meg. Pedig „nem az a bolond, ki megbámul egy csillagot…”, mert az Élet, s benne önmaga az Ember csoda!

 

Bőrünkre vetítve – túl kell látnunk a pattanásokon! Azt is látnunk, tudnunk kell, hogy ez az a szervünk, mely el is választ a környezetünktől, meg össze is köt vele. E sokszerepű „szervünk” nemcsak fenntartja homeosztázisunkat (azaz belsőnk állandó hőmérsékletét, energetikai egyensúlyát, állandó ionkoncentrációját stb.), nemcsak véd a betolakodó mikroorganizmusokkal szemben (immunfunkció), de egyben ablak-tükör a külvilágra, a külvilágnak.

 

Azt mondják, hogy 30 éven túl az életmód kiül az arcra. Így igaz, a bőrön, „a külcsínen” megmutatkozik a „belbecs”, az „egész egészségünk” is. Aki tejben-vajban füröszti önmagát, azaz kellően kialussza magát (a bőr anyagcseréje ilyenkor felgyorsul, ekkor regenerálódik), egészségesen táplálkozik (sok zöldséget, gyümölcsöt, folyadékot stb. fogyaszt), rendszeresen mozog, friss levegőt szív, lelki harmóniában él, ép az immunrendszere (góc-, méreg- és salakmentes a szervezete), annak valóban szép a bőre, mint Kleopátráé volt.

 

Valójában a mai „felgyorsult életünkben” éppen nem tejben-vajban fürdetjük testünket, lelkünket, de sajnos sok stresszben, vegyszerben, elektroszmogban, szennyezett levegőben, mesterséges technokrata világnézetben, környezetben is. Ezt sem a szervezetünk, sem a leginkább érintett bőrünk nem üdvözli, sőt tiltakozik. Lelkileg indirekt módon, testileg direkt módon. Allergiás lesz az eladdig „természetes” környezetére, és kontakt dermatitisszel, atópiás dermatitisszel, ekcémával, Reincke-, Quincke-ödémával válaszol. A bőrgyógyászok is tudják, hogy a bajok a mélyben gyökereznek, hogy a herpeszes hólyagocskák megjelenése az immunrendszer gyengeségéről árulkodik, hogy több pihenést, több vitamint, ásványi anyagot kér a szervezetünk.

 

Az aknét sem csak a gennykeltő baktériumot okozzák, hanem hormonális háttere is van, esetleg egyéb vastagbélben éldegélő mikrobák is elősegítik kialakulásukat. Ma már tudjuk, hogy a szemölcsökért a HPV-t, a humán papillomavírust tehetjük felelőssé. Az urticariában, azaz a csalánkiütésben sokszor a gyomorfekélyt is okozó helikobakter is szerepet játszik, úgymint a tejcukor-intoleranciában a Candida albicans.

 

Ha egy betegség genetikailag determinált, mint amilyen a psoriasis (pikkelysömör) vagy az allergia, a genotípusból (az öröklött hajlamból) nem mindig lesz fenotípus (megjelenő tünet), egyéb tényezők is szükségesek. Ezért az ilyen betegségben szenvedőknek alaposan ki kell vizsgáltatni magukat, meg kell keresni, hogy mi terheli az immunrendszerüket, van-e gócos foguk, krónikus arcüreggyulladásuk, vagy netán a megváltozott vastagbélflórájuk a főbűnös. Sokszor a szintén genetikai eredetű psoriasisos betegek is gyógyszer- és tünetmentessé tehetők, azaz meggyógyíthatóak, ha kikerülnek szájukból a kitesztelten nem szövetbarát fogászati anyagok, ha méregtelenítjük, góctalanítjuk őket, szervezetükben felszabadítjuk a kialakult energetikai blokkokat.

 

Mindezt holisztikusan kell tenni, miszerint minden mindennel összefügg a szervezetben, de a világmindenségben is, ugyanakkor egyénre szabottan, mert minden ember önálló individuum, egyszeri és megismételhetetlen! A bőrelváltozásokra különösen érvényes, hogy hosszú távon ne elégedjünk meg a csak tüneti kezelésekkel, kencékkel!

 

A Voll-módszer szervesen kiegészíti az rtg-, a labor-, az ultrahang- stb. vizsgálatokat, tökéletesíti a felderítő munkát. Ezzel a szervezet energetikáját, informatikáját vizsgáló módszerrel nemcsak a bajok nyitja, de a szükséges, személyre szabott, gyógyulást hozó homeopátiás, izopátiás szerek, a következmény nélkül fogyasztható ételek, a baj nélkül használható kozmetikai cikkek, az alkalmazható fogászati anyagok egyénre szabottan kitesztelhetők. Mindemellett egyéb szakorvosi ellátásra is szükség lehet, pl. a lelki bajok, blokkok oldására kineziológus, pszichoterapeuta, netán pszichiáter beavatkozására, olykor csak Bach-virágterápiára. A Voll-módszer segítségével, mely a betegségek okaira keresi és találja meg a választ, tehát a szervezet mélyén, az adott gócot megtalálva és megszüntetve tudunk „rendet teremteni”, és ezáltal gyógyulást hozni nemcsak bőrproblémáinkra, hanem szervezetünk, azaz testünk-lelkünk egészében! Tudvalevő: „A szépség nem csupán egy csinos arc, a szépség belülről fakad.” Hosszú távon ne elégedjünk meg a tüneti kencékkel, hanem olykor-olykor bőrünk tükrében nézzünk a szervezetünk mélyére…

 

Ugyan enyhe telünk volt, mégis érdemes tavasszal és kora nyáron némi méregtelenítéssel kezdeni, és aztán élvezni a tavaszi-nyári időszakot ebben a nem tökéletes, de mégis csodálatos világban! (x)

 

Jó egészséget, sok szeretettel:

Dr. Kecskés Gabriella
XIII. évfolyam 5. szám

Címkék: Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.