Új a terápiában

Bio-frekvenciaterápia

Amikor az elektromos áram és a rezgések gyógyítanak


Minden egyes sejtünk úgy működik, mint egy kis elem vagy akkumulátor. A sejtmembránok (más néven sejtfalak) mentén, bizonyos ionok ki- és bejuttatásával elektromos feszültség jön létre. Ha stressz hatása alatt állunk, szó szerint feszültség alatt áll szervezetünk. Minden izomtevékenység ún. akciós potenciálok révén zajlik. Itt is ionok mozdulnak el, elektromágneses tér gerjesztődik, és a szövetek fotonokat bocsátanak ki.

 

Az elektromos és mágneses mezők, valamint a fotonkibocsátás a szervezetben egymástól elválaszthatatlan jelenségek. Ez azt jelenti, hogy a testben zajló biokémiai folyamatok nagyobb részéért energetikai folyamatok felelősek, tehát szabályzó funkciójuk van. Éppen ezért különféle rezgésekkel befolyásolhatjuk szervezetünk működéseit: minden elektromos terápia egyúttal mágneses terápia, és minden mágneses terápia egyben elektromos kezelés is.

 

Egész testünk, idegrostjaink, minden sejtünk elektromos árammal működik. Éppen ezért kívülről bevitt elektromos árammal gyógyhatást gyakorolhatunk szervezetünkre. Aki pl. kezdődő hűléses betegség esetén megfelelő frekvenciákkal kezeli magát, kivédheti a súlyosabb influenzás betegségeket. A képen egy zapper látható

 

Björn Nordenström, a híres stockholmi Karolinska Kórház kutatója volt az első, aki bebizonyította, hogy az emberi testben elektromos keringésrendszer létezik. A jelenséget vaszkuláris-intersticiális nyugalmi áramnak (VICC) nevezte el (vaszkuláris = az érrendszerrel kapcsolatos, intersticiális = a sejtek közötti állománnyal kapcsolatos). A VICC fontos szerepet játszik a kapillárisok és a szövetek közötti anyagcsere-folyamatokban. Ez a jelenség magyarázza egyúttal az akupunktúra hatását is. A legapróbb sérülésnek is helyi immunstimuláns hatása van. A beteg testrész masszírozása szintén gyógyhatású elektromos áramot indukál.

 

Nordenström gyenge egyenáramot vezetett vékony, rákos daganatokba szúrt tűkbe, amely elpusztította a kóros sejteket. A módszert operálhatatlan tüdőmetasztázisok, méhrákok és emlődaganatok kezelésében is eredményesen alkalmazták. Nordenström dr. Pekar és a kínai prof. dr. Yu Ling Xin mellett a Kínában nagy sikerrel alkalmazott elektromos rákterápia megalapítója. Pekingben idáig több mint 10 000 különféle tumort kezeltek az eljárással. A sikerkvóta 65-85%-os. A daganatok sebészi eltávolítása után is sikerrel csökkenthető a tumor kiújulása az elektromos kezeléssel. A terápiával ugyanis kioltható a daganat elektromos mezője, aminek létét dr. Pekar igazolta. (Európában az elektromos terápia még nem terjedt el, így nálunk sem foglalkoznak vele.) Az előrehaladott rákos megbetegedések esetében jólképzett, tapasztalt terapeutára van szükség, mert a nagy kiterjedésű rákos szövet hirtelen meginduló pusztulása, széthullása rendkívüli mértékben megterhelheti az egész szervezetet.

 

  

Elektromos keringési rendszer irányítja minden életfolyamatunkat. Ezzel magyarázható az akupunktúra és a masszázs hatásossága, amelyek aktiválják ezt a bioelektromos rendszert

 

Az elektromos terápiák szempontjából célzott, frekvenciafüggő és nem specifikus (általános) hatást különböztetünk meg. Az elektromos áram általános hatásának lényege, hogy megváltozik a sejtmembránok áteresztőképessége és elektromos alappotenciálja, sőt az áram hatására elektrolízis is felléphet.

 

1990-ben Steven Kaalie orvos és William Lyman patológus (Einstein College of Medicine, New York), bebizonyították, hogy az 50-100 mikroamperes gyengeáram módosítja a HIV protein burkolatát, megakadályozván, hogy a kórokozó hozzákapcsolódjon a sejtek receptoraihoz. Így a vírus képtelen egy, a reprodukciójához elengedhetetlen enzim előállítására. Hasonló hatás érhető el az Epstein-Barr-vírus, valamint a fertőző májgyulladás és a herpesz vírusával is. Az eljárást amerikai szabadalom védi.

 

Az áramerősségek hatása

Az Arndt-Schulz-féle szabály szerint a megfelelően gyenge ingerek erősítik, míg az erős és tartós ingerek gyengítik a biológiai rendszereket. Ezt a szabályt a gyakorlat többször bizonyította, így van ez az elektromos ingerekkel is. A megfelelő, rövid ideig alkalmazott ingerek a szervezett aktiválják, stimulálják, ugyanakkor a túl sok (mennyiségben és időben) mindig túlterheléshez vezet. Cheng és kutatócsoportja megállapította, hogy 10–600 mikroamperes gyengeárammal a sejtszintű energiatermelés az ötszörösére növelhető. Ez egyúttal a sejt-anyagcsere és a proteinszintézis akár 73%-os fokozódását okozhatja. Ha azonban 1 milliampernél nagyobb áramerősségnél a sejtekben drasztikusan csökken az energiatermelés.

 

 

Mikroárammal a rettegett HIV létalapja is elvonható. Az áram hatására nem képesek egy, a létezésükhöz nélkülözhetetlen enzimet előállítani

 

Az ún. TENS-készülékek (transzkután elektromos idegi stimuláció) általában nagy áramerősségekkel dolgoznak. Ennek megfelelően nagyon hatékonyan csillapítják a fájdalmakat, rövid ideig akár helyi érzéstelenítő hatásuk van. A jelenség egyetlen hátránya, hogy a kezelt terület sejtjeinek működése és energiatermelése fékeződik. A készülékek tartós használata hozzászokást, esetleg sejtkárosodást eredményezhet. A TENS-készülékek lényegében "elektromos fájdalomcsillapító tabletták". A szintén elterjedt elektromos izomstimulátorokat ugyancsak fenntartással kell fogadnunk, mert ezek is túl nagy áramerősséggel működnek.

 

Az interferencia-kezeléseket szintén fájdalmak csillapítására alkalmazzák, és ezt a betegek általában kevésbé érzik kellemetlennek, mint a TENS-kezeléseket. Mellékhatásai azonban utóbbihoz hasonlíthatók. A Knopp-féle közepes intenzitású frekvenciakezelés speciális frekvencia modulációkat alkalmaz, és jó eredményeket lehet vele elérni a fájdalomcsillapításban - ez kisebb áramerősséget jelent, de még mindig nem mikroáram.

 

A mikroáram-terápiába sorolhatók a Rife- és Clark-féle frekvenciakezelések és a galvanoterápia is, ami egyenáramot alkalmaz. Utóbbit prof. Sauerbruch, a híres német sebész is rendszeresen alkalmazta, hogy a műtétek utáni fertőzéseket megelőzze, és gyorsítsa a sebgyógyulást. A mikroáramú kezelések sikere a megzavart sejtpotenciálok normalizálásával magyarázható. A krónikus szöveti irritációk, de a gyulladások és a sérülések is a sejtmembrán zavarait idézik elő, ami életfontosságú sejtanyagcsere-folyamatokat akadályoz meg. Ennek hatására zavart szenved az oxigén-anyagcsere, aminek következtében a sejt és környezete elsavasodik. Emiatt jutnak a fájdalomérzékelő idegsejtek (nocireceptorok) ingerületi állapotba.

 

 

A fájdalom testünk vészcsengője. A mikroáramok hatására normalizálható a sejtek anyagcseréje, aminek következtében csillapodnak a panaszok

 

A biológiai szempontból elfogadható erősségű mikroáram a zavart sejtanyagcsere harmonizálódásához vezet. Ez a magyarázata annak, hogy miért van fájdalomcsillapító hatása a mikroáramnak is, bár a hatás nem olyan gyorsan jelentkezik, mint az érzéstelenítő TENS-kezelés esetében.

 

A mikroárammal végzett kezelések bizonyított hatásai:

 

• Az immunrendszer erősítése

• Antibakteriális, antivirális hatás

• A T-limfociták aktiválása

• A fibroblasztok aktivitásának fokozása (kötőszövetek termelődése)

• A DNS-szintézis javítása

• Az inzulintermelés fokozása

• A kalciumfelvétel javítása

• A gyógyulási fázis akár 50%-os gyorsítása

 

 

Az elektromágneses hullámok és jelek élettani hatásai

A specifikus, gyenge áramerősséggel végzett bio-frekvenciakezelések nagyon hatékonyak. Viszonylag gyenge áramerősség is jelentős hatást gyakorol a fogadóra (sejt, kórokozó), ha a megfelelő alap frekvenciát alkalmazzuk. Az egyes frekvenciák célzott hatását számos kísérletben igazolták. E kezelésekkel serkenthető a szervezet öngyógyító képessége, csökkenthető a kórokozók száma a vérben és testszöveteinkben.

 

 

Fénydiódákkal is közölhetünk frekvenciákat a beteg szervezetével. A baktériumok és vírusok különösen hatékonyan elpusztíthatók ezüst kolloidoldatokkal, amelyeket desztillált vízben, elektrolízis útján lehet előállítani A bio-frekvencia terápiát kiegészítendő ajánlatos naponta legalább 2 liter tiszta víz megivása

 

Egyelőre nem sikerült tisztázni, hogy a kezelés közvetlenül a kórokozókra vagy a testi sejtekre hat-e, esetleg az immunrendszert riadóztatja-e, vagy mindeme hatások kombinációjáról van-e szó. A homeopátia működési elve valószínűleg nagyon fontos szerepet játszik a frekvenciákkal történő kezelésekben is.

 

 

A dr. Hulda Clark-féle frekvenciaterápia és zapperterápia

Dr. Hulda Clark, akinek könyvei világszerte óriási feltűnést keltettek, kutatásai eredményeképpen kifejlesztett egy elektronikus terápiás eszközt, az ún. zappert (ejtsd zepper). A feltaláló szerint a készülék olyan frekvenciákat bocsát ki, amelyek elpusztítják a testünkben élősködő parazitákat, vírusokat és baktériumokat, legalábbis legtöbbjüket. A krónikus, de az akut (hűlések, láz és mindenfajta gyulladás) betegségek e készülékkel hatékonyan gyógyíthatók, a kezelés stimulálja az immunrendszert is. A kezelés során hasznosnak bizonyult, ha a beteg a kezelést megelőző 15 percben ezüstkolloid oldatot ivott. Az ezüstkolloid ugyanis erős baktérium-, vírus- és gombaölő tulajdonságú. A jól konstruált zapper lényegében egy egyszerű, elemmel vagy akkumulátorral táplált frekvenciagenerátor, amely mikroampernyi áramerősségű elektromos áramot bocsát ki. A megfelelő frekvenciájú áram kézi elektródákon keresztül jut a szervezetbe.

 

 

Elektromos árammal a kígyóméreg is semlegesíthető

 

Dr. Clark újítása a célzott zapperterápia, a biorezonancia-kezelések olcsóbb változata. További érdekes lehetőség: a gyógyhatású frekvenciák átvitelét elektromos áram helyett fénydiódák segítségével juttatni az emberi szervezetbe. Ez különösen hasznos lehet az elektromos áramra túlérzékenyeknél.

 

Fontos megjegyzések a frekvencia terápiákkal kapcsolatban

A zapperrel végzett tartós kezelés az állandó ingerlés (elektroszmog) és a hozzászokás lehetősége miatt nem ajánlatos. A max. három hetes kúra azonban krónikus betegségek esetén jelentős javulást eredményezhet. Eleinte a panaszok és tünetek átmeneti fellángolása, esetleg fejfájás, erős fáradtság jelentkezhet, mivel a szervezetet eláraszthatják a toxikus bomlástermékek. Ezek a kellemetlenségek néhány napon belül megszűnnek.

 

A káros anyagok eltávolítása érdekében ajánlatos naponta legalább 2 liter vizet inni. Ezt kiegészíthetjük bázikus kémhatású citrátok (porok, tabletták) szedésével, amelyek támogatják a vese szűrőfunkcióját. Ha a levertség, fáradtság és egyéb, fehérje mérgezés okozta tünetek, panaszok 4 nap múlva sem szűnnének meg, a kúrát meg kell szakítani, a szervezetet pedig alaposan méregteleníteni kell. Aki erős nehézfémmérgezésben szenved (pl. amalgámtömések), a zapperelést követően rosszul érezheti magát. Őket a kezelések előtt méregteleníteni kell. Nehézfémterhelés esetén alapszabály: zapperterápia előtt kb. 30 g chlorella szedése ajánlott sok vízzel. A szívritmus-szabályozót viselőknek nem ajánlatos a frekvenciakezelések elvégzése. Terhesekkel kapcsolatban nincsenek megfelelő tapasztalatok. A magas vérnyomásban szenvedők akkor jeleznek panaszt, ha naponta hosszabb ideig végzik rajtuk a kezeléseket, amit alapvetően kerülni kell. Napi 45-60 percnél hosszabb kezelés nem ajánlatos.

 

Dr. Clark syncrometer nevű biorezonanciás vizsgáló műszerével és egy saját fejlesztésű frekvencia generátorral végzett munkája során felfedezte, hogy a paraziták elpusztíthatók, ha saját rezgéseikkel kezelik őket

 

Súlyos betegségek esetén tartózkodjunk a kísérletezéstől és az önkezeléstől. Ezzel kapcsolatban megjegyzendő, hogy léteznek a piacon speciális, rák, asztma, szklerózis multiplex kezelésére szolgáló programokat kínáló készülékek is. Ha ilyen komoly betegséget szeretnénk elektromos frekvenciaterápiával kezelni, ajánlatos a kezelés előtt tapasztalt terapeuta véleményét kikérni.

 

A zapper minimális elektroszmog-terhelést jelent, mivel alacsony feszültségű akkumulátor táplálja és kis áramerősséget bocsát ki. Az elektromos áramra túlérzékeny személyek első alkalommal kellemetlennek érezhetik a kezelést. Ez ilyen ember nem képes tv-t nézni, a mobiltelefont vagy a vezeték nélküli telefont pedig már 10 méter távolságból megérzik.

 

A mikroáramú kezelés indikációi

– Fájdalomcsillapítás

– Ízületek és gerincoszlop kezelése

– Izomrándulások, görcsös izomzat kezelése

– Migrén, depresszió és álmatlanság kezelése

– Bőrbetegségek, bőrgombásodások és allergiák kezelése

– A kollagénrostok erősítése, ránckezelés

– Hegkezelés

– Nyirokkeringés serkentése

– Méreganyagok és nehézfémek kivezetése

– Műtétek és sérülések utókezelése

- vörös -
XII. évfolyam 1. szám

Címkék: bio-frekvenciaterápia, hátfájás

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.