Új a terápiában

Bőrbetegségek

A biorezonancia-terápia (BRT) és mindennapi bajaink


Az ember legnagyobb szerve a bőr, amely többek között a másodlagos méregtelenítésért felelős. Rajta keresztül érintkezik közvetlenül a külvilággal, ez a határ - az ütközőzóna - a belső és a külső világ között. Betegségei rendkívül kellemetlenek fizikai szinten (viszketés, fájdalom) és lelki szinten (az arcot, dekoltázst és kart elcsúfító kelések, foltok stb.), tehát igyekeznénk minél előbb megszabadulni tőlük. Sajnos a külsőleg és belsőleg alkalmazott biokémiai eszközök - a gyógyszerek - nem hozzák meg az elvárt eredményt. Ennek oka az, hogy a bőr egészsége, mint minden más élő szervé, belül, sejtszinten dől el, ezért minden beavatkozásnak innen kell kiindulnia. Az ember manapság szájon keresztül soha nem látott méregáradatot visz be a szervezetébe (drasztikus fehérjetúlfogyasztás, a kikészített élelmiszerekben levő vegyszerek, mosogatószerek stb.), amelytől az igyekszik megszabadulni. Azonban a méregtelenítő és a kiválasztó szervek egy idő után képtelenné válnak a munka tökéletes elvégzésére, ezért segítségül hívják a szekunder méregtelenítő szerveket (tüdő, bőr), hogy megszabaduljanak az ártalmas anyagoktól. Ilyenkor jelennek meg azok a betegségek, amelyek oly sok kellemetlenséget és fájdalmat tudnak okozni. Ezek közül a legfontosabbak a következők: pikkelysömör (pszoriázis), pattanás, akné, furunkulus, neurodermitisz (ekcéma), övsömör, pigmenthiány (vitiligo), pigmentfoltok, orbánc, bőrgombák.

 

A különböző bőrbetegségek kiváltó okai között szerepel a stressz, az állandó idegeskedés, negatív érzelmek, szorongás és más pszichés problémák, az elégtelen minőségű, rossz ételtársítású táplálkozás, az ételallergia, az emésztési rendellenességek, mint például az alacsony gyomorsavszint és a hasnyálmirigy emésztőenzimeinek alacsony szintje. Kapcsolatba hozható a gombás fertőzésekkel, különösen olyan eseteknél, amikor a beteg antibiotikumot szedett. Kialakulása évek alatt történik, mégis a beteg azonnali megoldást akar.

 

A megoldás itt is, mint minden betegségnél komplex. Egyaránt szükséges hozzá a táplálkozás- és életmódváltás, a gyógynövénykészítmények és táplálékkiegészítők alkalmazása, a lelki okok megkeresése és a változtatás, illetve a biofizikai gyógyászat segédeszközei. Az életmód- és táplálkozásváltás hozza meg a gyors javulást, de ezt szükséges a bioenergetikai medicina áthangoló és stabilizáló módszereivel állandósítani.

 

A bőrbetegek étrendje minél több friss és minél kevesebb finomított ételt tartalmazzon. A vegyi anyagok, a klórozott csapvíz (és lehetőség szerint a fürdővíz), az állati eredetű termékek, a feldolgozott ételek, a kávé, a tea, az alkohol és a cukor minden formában kerülendők.

 

A tejtermékek, a húsok és a tojás rendívül allergén hatásúak, így egy négyhetes karantén, amely szigorúan mellőzi ezeket és az ilyen jellegű termékeket, ételeket, különösen ajánlott. Az állati termékekben is nagy mennyiségben előfordulnak különböző vegyi anyagok (antibiotikumok, szintetikus hormonok, nitrátok, nitritek és más, a bőrre káros méreganyagok). Rövid távon egy organikus, növényi alapú diéta a legcélravezetőbb. A gyógyteák közül a méregtelenítés elősegítésére javasolt a fitotékákban beszerezhető méregtelenítő teák, ill. a májvédő teák közül valamelyik, a használati utasításnak megfelelően max. 3 héten át, kúraszerűen!

 

Mivel az immunrendszer erősítése az elsődleges cél, ezért táplálékkiegészítő egyidejű alkalmazása eredményre vezethet. Olyanokat alkalmazzunk, amelyek természetes alapanyagokból készültek 45 C-fokot nem meghaladó szárítási eljárással, így nagymértékben hasznosítható marad a hatóanyagok döntő többsége. Első lépésben a vastagbél tisztítása fontos, hogy a kiürítendő salak- és méreganyagok szabadon távozhassanak a szervezetből, majd a máj, epe és vese működésének serkentése szükséges. Egyidejűleg a paraziták és a gombák kiűzését is meg kell kezdeni, majd a bélflórát regenerálni kell. Amikor az emésztés helyreállt, akkor aminosav és vitamin/ásványi só készítmények fogyasztása is javasolt.

 

A biorezonanciás eszközök közül a külső, gerjesztett elektromágneses (EM) teret alkalmazó készülékek (Lenyo Lux, Lenyo Mobil) jól használhatók az öngyógyítás eszközeként otthon is. A szervezetnek ezekkel a betegségekkel kapcsolatban az alábbi segítséget nyújtják:

 

• emésztésjavító, immunerősítő és a méregtelenítést segítő programok alkalmazása, a belső gombásodás kezelése, az ásványi anyagok beépülésének segítése,

• a bőr működését és anyagcseréjét meghatározó szervek stimulálása,

• az agresszió kezelése (elfojtott érzelmekből fakadó testi és lelki problémák),

• a lazítás, relaxálás segítése (a feszült idegállapot oldására, a test görcsös állapotának ellazítására, feldolgozatlan feszültségek, illetve stressz levezetésére),

• az elektroszmog káros hatásainak közömbösítése.

A kezelések hatékonyabbak, ha a szervezet saját jelét erősítjük fel és vezetjük vissza gyógyító információként a Mobile CellCom készülék segítségével. Ezek a következők:

• allergia kezelése természetes és ismeretlen antigénnel szemben,

• a központi idegrendszer kezelése,

• méregtelenítés, általános és speciális,

• az emésztőrendszer általános és a bőrműködést befolyásoló szerveinek harmonizálása és méregtelenítése,

• a kiválasztó szervekre ugyanez (ennél és az előzőnél a meridiánok is),

• a konkrét bőrbetegségnek megfelelő támogató programok alkalmazása.

Varga Sándor
XII. évfolyam 9. szám

Címkék: biorezonancia-terápia

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.