Új a terápiában

C-peptid, a természetes gyógyítás aduásza

Beszélgetés Varga Gáborral, a gyógygomba és C-peptid készítmények kifejlesztőjével

  Varga Gábor már a gyógygombákkal is nagy vihart kavart, most pedig egy új felfedezése, a C-peptid készítmény került viták középpontjába. Eredetileg autista kisfia miatt ásta bele magát az emberi szervezet működésének tudományába – azért nem írunk orvostudományt, mert a betegségek forrását másfelől közelíti meg, így a megoldások is rendhagyók. A C-peptid kozmetikai készítmény, de akik alkalmazzák, azok tudják, hogy sokkal több annál. Mint ahogy Varga Gábor sem orvos, mégis sokat tud arról a hihetetlenül bonyolult laboratóriumról, ami az emberi szervezet.


   

  – 2013-ban beszélgettünk utoljára, akkor meséltél arról, hogyan találtad meg a gyógyító gombákat, miután legidősebb fiad autistaként született. Hogy van a két nagyfiad, hogyan alakult a családi életed?

   

  – Jól vannak, köszönöm, Németországban élnek az édesanyjukkal és a nevelőapjukkal. Azóta született még két fiam, 3 és 5 évesek, ők velem élnek. A nagyfiamnak van egy genetikai betegsége, amit intranazális inzulinnal kezeltünk, ennek a jótékony hatását azóta klinikai kísérletekkel is igazolták, végeztek placebokontrollált kettős vak kísérleteket, amik igazolták elméletem helyességét. Az intranazális inzulin a szociális és kognitív fejlődésben is segít az egyik legsúlyosabb autizmus esetén, ami a fiamnak is van, a 22q13 kromoszóma-rendellenességben.

   

  Azóta bizonyítást nyert, hogy egy fehérje túlzott aktivitása okozza a fő sérülést, ami a sejt vázszerkezetét feldarabolja, és összeomlanak a sejtek az agyban. Ez az egyik fő oka a betegségnek, és valószínűleg az autizmus jelentős részénél a sejtvázszerkezet szabályozásának a sérülése van a háttérben. Most itt van a megoldás, de mindenki úgy csinál, mintha nem lenne: a C-peptid szabályozza a sejt vázszerkezetét, szabályozza és stabilizálja a cofilin működését, és ezzel a Phelan–McDermid- szindrómában szenvedő gyerekek, mint a fiam, jobb állapotba hozhatók. Magyarországon a fiamon kívül még három gyereknél segített. A C-peptid stabilizálja az agy működését.

   

  A Phelan–McDermid-szindrómában elhalnak az agysejtek és a nyúlványaik összezsugorodnak, toxikus anyag, nitrotirozin halmozódik fel az agyban, akárcsak a traumatikus agysérülteknél, sztrókosoknál. Ezt csökkenti a C-peptid. Hatásmechanizmusa tehát a sejtszerkezet szabályozása, a nitrotirozin csökkentése, és van egy harmadik: a vagus ideget vagy bolygóideget, ezáltal a paraszimpatikus idegrendszert aktiválja.

   

  Ez pedig – mondjuk ki bátran – mindent gyógyít. Ugyanez a hatásmechanizmusa egyébként az összes természetes gyógymódnak: a jóga, a meditáció, nagyon sok gyógynövény, a vegán diéta, a relaxációs technikák, a masszázs, mind a paraszimpatikus idegrendszer aktiválása révén fejti ki gyógyító hatását. A C-peptid központilag, közvetlenül az agyban aktiválja azt, olyan hatékonyan és gyorsan, amire példa még idáig nem volt. Ráadásul mérhető módon: a szívfrekvencia-variabilitás (HRV) növelésével.

   

  Ha valaki az orrába fújja a C-peptidet, tíz perc múlva felmegy a HRV-értéke, ez akár okosórával is mérhető. Egyúttal aktiválja a kolinergikus gyulladásgátló pályát, így például nem hal meg tüdőgyulladásban az influenzás, mert ez szabályozza a gyulladást. A kolinergikus gyulladásgátló pálya aktivitása életben tart kritikus állapotban is azáltal, hogy csökkenti a gyulladást.

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin áprilisi lapszámában olvashatják!

  Zimber Szilvia
  XXVI. évfolyam 4. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.