Új a terápiában

EMOST, egy ígéretes magyar elektromágneses kezelés

Segíti a sejtek kommunikációját - Új lehetőség az Alzheimer- és a Parkinson-kór kezelésében

A természetgyógyászati és a modern technológiai eljárások kiegészítik egymást, együttes használatuk elősegíthetik a hatékony gyógyítást. E szemléletet erősíti egy új, tudományosan is kutatott magyar elektromágneses készülék, illetve módszer, amelynek angolból eredő rövidített neve EMOST (Electromagnetic- Own-Signal-Treatment), magyarul elektromágneses sajátjel-kezelés.


Az 5 éves tapasztalat alapján az EMOST egészségőrző elektromágneses módszer a következő esetekben is mutatott kedvező hatásokat:  alvásminőség, stresszoldás, frontérzékenység, kedélyzavar, migrén, szív- és érrendszeri betegségek, csonttörés, ízületi betegségek, mozgásszervi betegségek, emésztési zavarok, bélbetegségek, reflux, allergiák, bőrbetegségek, inkontinencia, prosztatagyulladás, magas vérnyomás, meddőség

 

Számos tudományos kísérlet igazolta az alacsony frekvenciájú és gyenge intenzitású elektromágneses sugárzások kedvező alkalmazásának lehetőségét az élő szervezetekre. A kis frekvenciájú és intenzitású elektromágneses terek leggyakrabban tapasztalt előnyös hatásai: gerinceredetű panaszok és izomeredetű fájdalmak csökkenése, az idegek, izmok, ínszalagok és csontok gyulladásos folyamatainak enyhülése, az ízületi duzzadás, az arthrosis, csonttörések gyógyulásának elősegítése, a sérült felületek vérellátásának javítása, különféle allergiás és gyulladási reakciók csökkentése stb. Ezekben az esetekben sokszor a legkisebb javulás is komoly sikert jelent. A legújabb, 2010-es kutatások szerint a kis frekvenciájú és intenzitású elektromágneses sugárzások elősegítik a neurogenezist (új idegsejtek képződése), amely egy új terápiás lehetőség lehet a neurodegeneratív betegségek kezelésben, mint például az Alzheimer-kór vagy a Parkinson-kór.

 

Az EMOST alacsony frekvenciájú és gyenge intenzitású elektromágneses visszacsatolás elvű berendezés, amely a szervezet saját természetes elektromos és elektromágneses sugárzásait alkalmazza, célja az egészségőrzés, az életműködés zavartalansága. Ehhez hasonló elektromágneses készülékeket régóta alkalmaz a biofizikai orvoslás és fizioterápia, de az EMOST több szempontból is alapvetően eltér az eddigi ilyen típusú készülékektől.

 

A legfontosabb, hogy az EMOST készülék természetes, analóg jelfeldolgozású berendezés, ezért az érzékelt és visszatáplált elektromágneses jel információtartalma nagyobb a mesterséges sugárzásokat alkalmazó berendezéseknél. További eltérés, hogy a készülék folyamatos jelfeldolgozású, azaz érzékel - visszasugároz - érzékel - visszasugároz, így a készülék kétirányú kapcsolatban áll a szervezettel, másodpercről másodpercre lépést tart a szervezet adaptációjával. A készülékben hat sávtartományban, különlegesen érzékeny frekvencia- sávszűrők üzemelnek. A készülék eltérő frekvenciatartományban fogadja a szervezetből érkező extrémalacsony intenzitású, természetes forrású elektromos és elektromágneses sugárzást, és a kezelési idő alatt ciklikusan, több kombinációban, a különböző frekvenciatartományokhoz tartozó sugárzásokat csoportosítja és sugározza vissza, amely a bőrfelületen keresztül, egy aranyréteggel fedett lapos elektródán keresztül történik. A különböző kezelési programok különböző viszszasugárzási idő- és sávkombinációkat jelentenek. A készülék előnye, hogy a könnyen hozzáférhető bőrfelületi zónán keresztül hatást gyakorolhat a mélyebben fekvő szervekre, azok sejten belüli és sejten kívüli elektrokémiai folyamatain keresztül, és a sugárzás a szervezet alrendszereit természetes tartományában potencírozza. Az eddigi tudományos kísérletek alapján az EMOST módszer egyik valószínű hatása a szabad gyökös folyamatokon, a sejtek membránján és a sejtek felerősített kommunikációja révén hat.

 

Az 5 éves tapasztalat alapján az EMOST egészségőrző elektromágneses módszer a következő esetekben is mutatott kedvező hatásokat: alvásminőség, stresszoldás, frontérzékenység,kedélyzavar, migrén, szív- és érrendszeri betegségek, csonttörés, ízületi betegségek, mozgaásszervi betegségek, emésztési zavarok, bélbetegségek, reflux, allergiák, bőrbetegségek, inkontinencia,prosztatagyulladás,magas vérnyomás, meddőség.

 

Az EMOST rendszer témákra csoportosított, előre programozott és egymásra épített kezelési sorozatokat tartalmaz, melyek a célszervet és a célszervhez funkcionálisan kapcsolódó társszerveket  együtt érintik. Az EMOST berendezés többéves nagyszámú tapasztalat alapján kialakított kezelési programcsomagokkal dolgozik, egyszerű használata biztos hátteret ad a kezelést végző személy számára.

 

Amikor valaki helyre szeretné állítani egészségét, akkor nem feltétlen célravezető csak egyetlen gyógymódtól várni a gyógyulást. A legtöbb esetben nem lehet meggyógyulni csak a gyógyfüvektől, csak a kineziológiától, csak a csontkovácsolástól stb. A gyógyulást gyakran többfajta terápia együttes alkalmazása hozhatja meg igazán. Az EMOST módszer nagy segítség lehet mind a hagyományos orvoslásnak, mind a természetgyógyászattal foglalkozóknak. A szervi betegségek, elváltozások esetén és a pszichés problémáknál egyaránt sikeresen lehet alkalmazni a készüléket, az EMOST kezelés sok esetben akár helyettesítheti is az adott természetgyógyászati terápiát. A kezelések közben gyakori, hogy a központi idegrendszerre, a pszichére alkalmazott programok alkalmazásakor a szervi betegségek is javulnak. Ennek vélhető oka, hogy a készülék többek között az alacsony agyhullám tartományban is dolgozik, az 1-10 Hz-es tartomány pedig az alvás regenerációs fázisának tartománya. Ha erre a tartományra tudunk hatást gyakorolni, akkor egyúttal javulhat az alvásminőség, csökken a stressz-szint, javul a hormonális egyensúly, és a pszichoszomatikus eredetű betegségek kialakulásának kockázata is vélhetően csökken. Az alanyok már az első EMOST- kezelés alatt többnyire nyugodt pszichés állapotról számolnak be, és gyakran kezelés közben el is alszanak.

 

Egy tematikus egészségőrző kezelési sorozat 5-6 kezelést foglal magában, amely heti egyszer 45 perc elfoglaltságot jelent. A változások gyakorta már az első kezelést követően  felismerhetőek, és az egymásra épülő kezelések befejeztével pedig hosszan tartó hatást eredményeznek, melynek vélhető oka, hogy a szervezet regulációs képessége kedvezően változik.

 

A BioLabor által kidolgozott EMOST módszert 2010-ben bemutatták a Pécsi Nemzetközi Közegészségügyi és Megelőző Medicina c. konferencián is. Az EMOST berendezéssel kapcsolatos folyamatosan zajló tudományos publikációk és kísérletek biztosíthatják, hogy ez a módszer és készülék szélesebb körben elterjedve segítse az emberek egészséges életét a jövőben, itthon és nemzetközileg is. E módszer azoknak lehet megfelelő, akik a természetes hatásmechanizmusokat kedvelik, és elfogadják a haladó technikai fejlődéseket, illetve az egészségőrzésre figyelmet szentelnek.

Lukács Tünde
XVII. évfolyam 2. szám

Címkék: Alzheimer-kór, elektromágneses sajátjel-kezelés, EMOST, Parkinson-kór, sejtkommunikáció

Aktuális lapszámunk:
2020. október

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.