Új a terápiában

Energiaterápiák

Új készülékekkel végzett orvoslás segít a krónikus betegeken

A holisztikus orvoslás egyre nagyobb mértékben támaszkodik a bioelektromos készülékekkel végzett terápiákra. Cikkünk áttekintést ad ezekről a módszerekről, hatásaikról és sikeres alkalmazási lehetőségeikről.  

   


Minden sejt, minden szerv, egész szervezetünk életét az energia jelenti. Ha egyensúlyából kibillen, megbetegedhetünk. Az energiaterápiák segítségével aktivizálhatók a szervezet öngyógyító erői

 

Tehetséges, hogy egy újfajta orvoslás korszakának küszöbén állunk? Az új kort a biofizikai gondolkodásmód jellemzi, amely egyre inkább előretör a modern holisztikus terápiákban. Ez az orvoslás arra a tényre támaszkodik, hogy az emberi test energiamatériából áll, és energia hatja át. Funkciói – az anyagcserétől az elektrolit-, víz- és sav-bázis háztartás fenntartásáig – ugyan anyagi szinten játszódnak le, de információk vezérlik és szabályozzák azokat. Az új orvoslás ennek megfelelően bevonja tanításai közé az anyagot, az energiát és az információt egyaránt.

 

A hagyományos orvoslás eddigi gondolkodásmódja molekuláris: azt hisszük, egy meghatározott molekula egy meghatározott reakciót vált ki a szervezetben. A szakemberek csak a kémiát nézik, nem a fizikát. Holott éppen ez utóbbi kínál lehetőséget az orvostudomány jövőbeli kibővítésére. A vegyészek is egyre inkább felismerik, hogy nincs kémia fizika nélkül, és hogy a szervezetben számos olyan folyamat játszódik le, amelyek végső soron fizikai folyamatok.

 

Már a XIX. század végén arról álmodott a híres feltaláló, kutató és elektromérnök, Nikola Tesla (1856–1943), hogy meggyógyítja az embereket a rákból. Ő az úgynevezett longitudinális lökéshullámokkal kísérletezett, és valóban, a rákterápiában megdöbbentően sikeresnek bizonyult. Később azonban inkább az elektromosság területén végzett, úttörő jelentőségű felfedezéseinek szentelte magát. Az orosz Georgij Lakhovszkij (1870–1943) volt az, aki kijelentette: „a tudomány egy szép napon nemcsak az általuk kibocsátott sugárzás alapján fogja tudni felismerni a mikrobák természetét, hanem felfedez majd egy olyan módszert is, amely sugárzás útján gyógyít meg betegségeket.”

 

Az elektromos készülékek, mint ez a nanomásodpercen belül mágneses mezőt generáló szerkezet, gazdagítják a holisztikus orvoslás fegyvertárát

 

A technika és a mérnöki tudomány csupán néhány éve ért el arra a fejlettségi szintre, amely lehetővé tette Tesla terápiás ötleteinek megvalósítását. Ezt a tudást hasznosítja az „új regeneratív orvoslás”, illetve „nem-invazív indukciós terápia” névre hallgató eljárás, amelynek készüléke, a nano-pulzusgenerátor a német és a világpiacot egyaránt meghódítja. A készülék 220-260 megahertzes rezgésekkel dolgozik, amelyeket pulzáló módon, mikromásodperceken belül bocsát ki. Ezt a rendkívül rövid impulzust a legtöbb ember gyenge ütögetésként érzékeli. A döntő tényező, hogy a nagy energiák rendkívül rövid és gyors behatásának köszönhetően nem keletkeznek hőhatások, például bőrpirosodás. Elektródák felhelyezésére sincsen szükség. Sokkal inkább az történik, hogy a mágneses energiapulzálás a szervezet saját energiamezőjét arra a szintre emeli, amely szükséges az egészséges testműködéshez.

 

A rendkívül rövid idejű áramlökések amerikai kutatók szerint is általános orvosi fegyverré fejleszthetők. A „nanopulzusok” állítólag képesek összehúzódásra serkenteni a daganatokat, meggyógyítani a sebeket és eltüntetni a zsírpárnákat. Az egészséges sejtek sejthártyafeszültsége 80–100 millivolt között van. Ha egy sejt megbetegszik vagy degeneratív változáson esik át, akkor hártyafeszültsége csökken. A rendkívül rövid nanopulzusok a kutatók szerint képesek arra, hogy a sejtek elektromos feszültségét újra feltöltsék, és ezáltal elindítsák a gyógyulási folyamatokat. Mivel szinte valamennyi testi megbetegedés összefüggésben áll a sejtek bioenergetikai anyagcseréjével, a nem-invazív indukciós terápia számos betegségnél alkalmazható.

 

 

Műtét helyett nanopulzus

A nano-pulzusgenerátorral végzett besugárzás feleslegessé tehet műtéteket. Például jól reagál a kezelésre a térdízület kopása miatti ízületi károsodás, de makacs sebek is, illetve vannak orvosok, akik sejtgyógyító hatása miatt anyagcserezavarok okozta depresszió kezelésére is sikeresen használják. Mások Alzheimer-kór, Parkinson-kór, szklerózis multiplex és rák gyógykezelésében értek el jó eredményeket a készülékkel. Nagyon jól reagálnak a más módszerrel gyakran kezelhetetlen fogászait gócok – általában számos egyéb betegség kiváltó okai – a nanoterápiára, amely ilyen módon a foghúzás szívesen fogadott alternatívájává válik. Olyan orvosok is vannak, akik száraz és nedves makuladegeneráció, szaruhártya-ödéma, vérömleny és egyéb szemészeti megbetegedések esetén vetették be a módszert, és értek el pácienseiknél jelentős látásjavulást.

 

A kislány betegségének okára, a tejallergiára a Voll-féle elektroakupunktúra derített fényt

 

Arra is akadt példa, hogy a Voll-féle elektroakupunktúra megmentette egy kislány életét, aki megmagyarázhatatlan allergiás rohamokban szenvedett. A módszer fényt derített a gyerek súlyos tejallergiájára, és a laktózmentes diéta bevezetése óta a kislány tünetmentessé vált. A Voll-féle elektroakupunktúra (EAV) más rejtélyes tünetekre is fényt deríthet.

 

 

Egy zseniális ötlet: diagnosztika az akupunktúrás pontok mérésének segítségével

A természetgyógyászat történetében az elektroakupunktúra 50-es években történt megszületése nagy jelentőségű esemény volt. Dr. Reinhold Voll német orvosnak támadt az a zseniális ötlete, hogy amennyiben a kínai akupunktúrának igaza van, és a szervek egészségi állapotuknak megfelelően valóban több-kevesebb energiát termelnek vagy használnak fel, akkor lehetséges ennek az energiának a mérése az akupunktúrás pontokon. Dr. Voll – a mérnök dr. Wernerrel együttműködve – ennek a feltételezésnek az alapján alkotta meg az úgynevezett dermatronkészüléket, amely meghatározott akupunktúrás pontokon a bőr elektromos ellenállását méri. A mért adatot a készülék 0 és 100 közötti értéken mutatja. Az elektroakupunktúra a középső, 50-es értéket tartja „egészségesnek”. Az alacsonyabb számok degeneratív folyamatokra utalnak, míg a nagyon magasak gyulladásra. A módszer segítségével tehát információt kaphatunk az egyes akupunktúrás pontokhoz tartozó szervek, illetve funkciókörök energetikai állapotáról.

 

Különleges jelensége ennek a mérésnek az úgynevezett mutatóesés. Ennek során a mutató először megállíthatatlanul magasba emelkedik, hogy utána gyorsan lezuhanjon. Ez az esemény akut egészségi problémát vagy gócot jelez. Erre az a magyarázat, hogy a méreg- vagy salakanyagokkal folyamatosan túlterhelt szerv először minden ingerre kitörő energiával reagál. Ez azonban nem tartós, és nagyon gyorsan kifáradás és elerőtlenedés követi.

 

A kábelszalagban keletkezett energia egy fémlánc segítségével villámlásként jelenik meg

 

A Voll-féle elektroakupunktúra ennek megfelelően a mai napig a következő alapelv szerint dolgozik: méri azoknak az akupunktúrás pontoknak az elektronikus ellenállását, amelyek a meridiánként ismert energiapályák mentén találhatók. Hogy ezek a meridiánpályák valóban léteznek, azt nemrégiben szemléletes módon bizonyították: egy hőképet alkotó kamera segítségével láthatóvá tették a testben lefutó meridiánokat, és ezzel azt is kimutatták, hogy az egyes pályákra a túl- vagy alulingereltség jellemző-e. Az EAV-módszert a szakemberek azért is szeretik, mert biztonságos és a klinikai módszerek szerint is kifogástalannak minősülő diagnosztikai eszközt adott az orvos kezébe. Mindezen túlmenően teljesen fájdalmatlan, és sokkal pontosabb, illetve finomabb, mint az eddig ismert laboratóriumi vizsgálatok.

 

 

Miért fontos a gondos tesztelés?

Az akupunktúrás pontok mérése a kézen és a lábon kezdődik, ezek a meridiánrendszer kiinduló- és végpontjai. Egy betegnél kerek 120 pontot mérnek, ez alapján állapítják meg, hová koncentrálódik az aktuális probléma. Utána a beteg állapotától függően áttérnek a test további méréspontjaira. Az alapos elő-anamnézis és az ezt követő, méréssel kísért anamnézis alapján döntik el, melyik gyógyszereket fogják tesztelni. E szerekből kell kiválasztani a betegnek leginkább megfelelőt. Ezt a bonyolult munkát csak olyan orvos végezheti el, aki részt vett az EAV-módszer kétéves tanfolyamán, és nagyon jól ismeri az akupunktúrát és a homeopátiát.

 

A Voll-féle elektroakupunktúra esetén bizonyos akupunktúrás pontokon mérik az elektromos bőrellenállást

 

Aki csak felületes vizsgálatot végez, és csak az ujjbegyek pontjait ellenőrzi, valamint nem végzi el a mélyreható anamnézist, annál a beteg túl sok eredményt nem várhat. Így ugyanis sem a fő gondokat nem lokalizálják, sem a megfelelő gyógyszert nem találják meg, hiszen éppen a fontos pontokat nem vizsgálják. A helyesen elvégzett EAV-vizsgálat ezzel szemben nagyon pontos leletet ad, fényt derít például olyan problémákra, mint a környezeti mérgek okozta terhelés, fogbetegségek, gócok, fertőzések, ortomolekuláris hiányállapotok és hormonzavarok. Az EAV olyan diagnosztikai módszer, amely egyénileg és igazolható módon fejti meg a test kóros történéseit, és amellyel a megfelelő gyógyszer is kitesztelhető, így a kezelés különösen hatékony. További előnye, hogy mindig ellenőrizhető, valóban hatékony-e a terápia, és mikor van szükség esetleg változtatásokra.

 

 

Zapperrel a vírusok és baktériumok ellen

A Zapper egy biofrekvencia-generátor, az önsegítés eszköze, amelyet ma már a világ számos pontján sok ezren alkalmaznak. Az amerikai biofizikus és természetgyógyász, dr. Hulda Clark a 90-es évek elején ismerte fel, hogy különféle betegségek bizonyos paraziták – és a velük társult környezeti mérgek – jelenlétére vezethetők vissza. Ezzel egyidejűleg azt is igazolta, hogy az emberi sejtek elektromos kisugárzási energiája a magas frekvenciájú tartományban (1520 és 9460 kilohertz gyerekeknél) található. Ezt a jelenséget nevezte biosugárzásnak. A kutatónő felfedezte, hogy a testben előforduló parazitáknak, baktériumoknak, vírusoknak és gombáknak ugyancsak megvan a maguk egyéni frekvenciája. Ez az emberi sejtekénél jóval alacsonyabb, 77 és 900 kilohertz közötti tartományba esik. Ez a megfigyelés adta dr. Clarknak azt az ötletet, hogy a szóban forgó káros mikroorganizmusokat egy frekvenciagenerátor segítségével célzottan pusztítsa ki a szervezetből. A tapasztalatok szerint ezt a feladatot meglepő sikerrel oldotta meg.

 

A meridiánrendszer elektromos hálóként húzódik végig az egész testen. Ha a test meridiánjait ingerlik, hőkamera segítségével láthatóvá tehetők. Jobb oldali kép: Itt a gyomormeridiánt a mellkas jobb oldali része fölé tett égő cigarettával ingerelték. A másik kép a gyomormeridián feji szakaszát mutatja érzelmi ingerlés után, valamint a páciens arcbénulását 

 

Az egyszerű felhasználó céljaira az úgynevezett Zappert fejlesztette ki. Ez a készülék pulzáló egyenárammal működik, és frekvenciái már 9 voltos elem fesztültségével is képesek a káros mikroorganizmusok egész spektrumát elpusztítani. Megfelelő alkalmazás esetén nincsenek káros mellékhatásai, a legtöbb páciens nem is érzékeli a szervezetén keresztülhaladó áramot.

 

Valamennyi kórokozó elpusztításához minden alkalommal háromszor 7 percig kell „zapperezni”, két alkalmazás között legalább 20 perc szünettel. Az első bevetés során elpusztulnak a paraziták, például a bélmétely, minek következtében felszabadulnak a baktériumok és vírusok, amelyek számára a parazita addig köztes szervezetként szolgált. A kórokozók között előfordulhatnak influenzavíru­sok és Epstein– Barr-vírusok egyaránt. Ha nem történik meg a következő kezelés, akkor például megfázásos tünetek léphetnek fel. A mikroorganizmusok csak a második körben pusztulnak el, ekkor az elhalt baktériumokból újra vírusok szabadulnak fel. Ezeket a harmadik kezelés során pusztítják el. Általában a kezelést naponta háromszor három körben tanácsos elvégezni.

 

 

A terápia különféle lehetőségei

Ezt a standardizált Zapper-kezelést Hulda Clark ma is ajánlja. Időközben azonban világszerte új módszereket fejlesztettek ki a Clark-terapeuták. Vannak például csipkártyával működő Zapper-készülékek, amelyeket konkrét paraziták elpusztítására programoznak be, és szükség esetén célzottan lehet bevetni. Lehetséges Zapper-kezelés speciális elektródákkal, amelyeket a problémás területekre erősítenek, például fogfájás esetén az állkapocsra, vagy májproblémáknál elöl és hátul a hasra, így az áram közvetlenül átjárja a szervet.

 

A Zapper-készülékkel mindenki otthon is gyógyíthatja saját magát

 

Az érzékeny páciensek először egy testrészükön próbálhatják ki, a bőrük eltűri-e a kezelést, mert az adott bőrfelületen kipirosodás vagy hőérzés léphet fel. Különös gondosságot igényel a kezelés, ha az elektródákat közvetlenül a fejre vagy a mell területére kell helyezni. A kezelést nem tanácsos túlzásba vinni, mert olyan kiürülés léphet fel, amely túlzottan igénybe veszi a szervezetet.

 

Ha a páciens úgy érzi, a kezelés eredménytelen, annak sokféle oka lehet. Valószínűleg a problémája többféle okra vezethető vissza, és ennek megfelelően a kezelésnek is többrétegűnek kell lennie. Dr. Clark ilyenkor a Zapper-kezeléssel egyidejűleg gyógynövénykúrát is ajánl, amely megtisztítja a bélrendszert, a vesét és a májat. De a fogászati gócok felszámolása és a környezeti mérgek célzott eltávolítása is ajánlható komplex terápia részeként.

 

 

Alkalmazási területek

A Zapper hatásosságát számos vizsgálatban igazolták, például laboratóriumi körülmények között a rákos sejtek láthatóan összezsugorodtak az áramkezelés hatására, és kétszeri Zapper-behatás után a kezelt tenyészetben 42 százalékkal kevesebb rákos sejt fordult elő, mint a kontrollkultúrában. De az orvoslásban is bevált olyan panaszok esetén, mint például a Lyme-kór, a Lupus-kór vagy a fibromyalgia.

 

Általában elmondható, hogy a kezelés különösen hatékony fertőzéses betegségek, megfázás, nátha, polyarthritis, fibromyalgia és fájdalomállapotok esetén. Aki megfázás nélkül akarja átvészelni a hideg évszakot, annak az első tünetek felbukkanása után tanácsos rendszeresen használnia a készüléket. A fogászati gócokat ugyan nem számolja fel, de megakadályozza onnan a kórokozók továbbterjedését.

 

Az amerikai biológus és biofizikus, dr. Hulda Clark fejlesztette ki az időközben világhírűvé vált Zapper-terápiát

 

A Mexikóban egy klinikát vezető dr. Clark jelenleg súlyos betegségek, elsősorban a rák és az AIDS gyógyítására koncentrál. Bár a mai napig támadásokkal kell szembenéznie, ő maga lehetne a cég reklámja, hiszen 79 évesen is kiváló egészségi állapotban van, és fáradhatatlanul végzi gyógyító- és kutatómunkáját.

 

 

A biorezonancia-terápia serkenti a szabályozó és öngyógyító erőket

Ez a módszer az elektroakupunktúrán alapuló, egyedi fejlesztés. Az eredetileg MORA-terápiának nevezett módszernek – amelyet dr. Franz Morell orvos és E. Rasche mérnök fejlesztett ki – lényege, hogy a beteg szerv(ezet) megzavart rezgését 180 fokkal megfordítva, annak tükörképével csökkentik (invertálás). A beavatkozás során tehát a beteget mintegy a saját testének rezgéseivel kezelik. Ezeket az elektromágneses frekvenciákat a terápiás célnak megfelelően módosítják, majd a biorezonanciás készülék segítségével kábelek és elektródák útján visszajuttatják a páciens szervezetébe. De a rezonanciaelv alapján a mérgektől és az allergénektől is meg lehet szabadítani a szervezetet.

 

Kutatásai során dr. Morell arra a következtetésre jutott, hogy az emberi szervezetnek saját energiamezője van, amely képes elektromágneses rezgéseket kisugározni, de fel is venni. Ez az energiaminta folyamatosan változik, például betegségek esetén. Valamennyi ember tehát ősi, személyes rezgésmezőt produkál, amely egészséges, azaz harmonikus, és kóros, azaz diszharmonikus rezgésekből áll. A biorezonancia-terápia célja a diszharmonikus rezgések lebontása, miközben a páciens invertált rezgéseket kap vissza. Dr. Morellnek akkor támadt ez az ötlete, amikor eszébe jutott az a fizikai törvény, amely szerint a rezgéseket önnön tükörképük befolyásolja. Ezt a törvényt ő alkalmazta először az orvostudományban.

 

 

Hulda Clark szerint a szervezetben található élősködők számtalan betegség kialakulásáért felelősek. Alatta: Egy veszélyes parazita, a májmétely

 

A módszer jól beválik allergia, bélgombásodás, migrén, krónikus kimerültség, allergia és reuma esetén, de sikeresen gyógyítható vele a neurodermitisz, a különféle fertőző betegségek, és bevethető dohányzásról való leszoktatás esetén is. A kezelés sikere gyakran attól függ, mennyire fedezhetők fel és eliminálhatók a blokádokat kiváltó és zavaró faktorok, például a környezeti mérgek. Ebben a terapeuta tudása és intuíciója játszik központi szerepet.

 

 

A vitálmező-terápia segít terápiarezisztencia esetén

Míg a biorezonancia-terápia maximálisan 150 kilohertzes elektromágneses hullámokkal dolgozik, addig a vitálmező-terápia a számunkra szinte elképzelhetetlenül magas gigahertz-frekvencia területére hatol be. Központi szerepe a krónikus és terápiarezisztens betegségek gyógyításában van. Sok beteg ugyanis sejtszinten súlyos energiahiányban szenved, és először ezt kell helyrehozni. Csak ha az energiaszint láthatóan megemelkedett, akkor válik a páciens regulációképessé, és akkor szabadítható meg a patologikus terhelésektől.

 

A kullancs által terjesztett Lyme-kór következményei is jól kezelhetők a Zapper-készülékkel

 

Vitálmezőként a test saját elektromágneses energiáinak összességét definiálják, amelyek csak élő, vitális szervezetekben lépnek fel és ott elektromágneses mezőt képeznek. A sugárzáshiány kiküszöbölésére fejlesztették ki a vitálmező-terápiát. Ennek során megkísérelték megérteni, hogyan épül fel az energia a természetben, hogy utána képesek legyenek azt serkenteni.

 

A nap fénye például elektromágneses sugárzásból áll. A benne található energia nélkülözhetetlen a Föld és lakói számára. A vitálmező-terápia során a természetes környezeti sugárzásnak az energiafelépítéshez nélkülözhetetlen, fontos alkotóelemeit mesterséges módon állítják elő, és koncentrált formában juttatják be a páciens szervezetébe. A kerülőutak nélkül érkező sugárzást a sejtek közvetlenül fel tudják venni.

 

Ezeknek az energiaterápiáknak a jövője már megkezdődött. Érdekes lesz megfigyelni, hogyan fejlődnek tovább. A kutatás remélhetőleg gyorsan halad majd előre, hogy minél több páciensnek a javára válhasson.

 

A nap fénye elektromágneses sugarakból áll. A vitálmező-terápia abból indul ki, hogy a sejtek sugárzáshiányát célzott energiaadagolással helyre kell hozni

 

Fontos tudnunk,

hogy ha valakinek pacemaker, egyéb implantátum vagy fém van a szervezetében, akkor erről a kezelés megkezdése előtt szólnia kell a terapeutának. A szájban található fogfémeknél is előfordulhat, hogy nemkívánatos módon energetizálódnak. Terhes  anyáknak is ajánlatos kezelés előtt szakembertől tanácsot kérniük.

- emel -
XIII. évfolyam 4. szám

Címkék: energiaterápiák, krónikus betegségek

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.