Új a terápiában

Gyógyítás szimbólumokkal

"Az életet mágikus ideogramok nemzik, biotikus mozgástendenciák építik fel speciális formákká. A nyugvó ősanyagot ez a dinamizmus rendezi különféle ábrákká. Ez annyit jelent, hogy minden forma, tendencia, szín és hang sajátos, pontos kifejezése a benne élő szellemi elvnek." (Szepes Mária)


Mandala

 

Az emberiség már ősidők óta alkalmazza gyógyítás céljából a különböző szimbólumokat, geometrikus jeleket a bőrön. A természeti népeknél a sámánok, az öreg bölcsek ösztönösen tudták, hogy egyes természetes anyagok bizonyos sorrendben történő alkalmazásával, az arányok betartásával, geometriai formák, jellegzetes szimbólumok és színek használatával hogyan tegyenek szert a világegyetemből származó információkra a beteg gyógyulása érdekében. Komoly erőket és energiákat tudtak mozgósítani, például a testfestés, a tetoválás által, bizonyos törzseknél az amulettek, a talizmánok használatával, amelyek mind a végtelenből áradó erőt hivatottak felerősíteni.

 

Izgalmas régészeti lelet került elő az Ötz-völgyi Alpokból. A hétezer éves, gleccserbe fagyott férfi bőrét számtalan helyen borították vonal- és keresztrajzolatok. Ezek gyógyító szimbólumok voltak, amit az innsbrucki kutatóorvosokból álló csoport igazolt. A vizsgálat eredménye szerint a jégbe fagyott embernek ízületi problémái voltak, s a fájdalmat okozó csigolyák kezelésére szolgáltak ezek az ábrák. Hasonló jeleket találtak a régészek Egyiptomban, a pazyrykisztika múmiákon, sőt Mexikóban is. Mik lehetnek ezek az ősi szimbólumok, amelyek legalább tízezer éve ismertek a világ minden táján? A görög nyelvből átvett szimbólum szó egybevetést, összedobást jelent. Jung szerint a szó értelme: őslenyomat, ősminta. Egyszerű megfogalmazásban az ember lelki és szellemi világát alakító létező és ható, de megnyilvánulásaiban csak részlegesen megismerhető sajátosságok, amelyekbe íródtak az emberek tudatába, s mindenki számára adottak, de eltérő módon érvényesülnek. Ezek a jelek egyidősek az emberiséggel.

 

 Színkör

 

Már kőbaltát készítő őseink is e tudás birtokában voltak. Ezek a geometriai formák nemcsak az energiákat keltik életre, hanem igen gyakran tükrözik az etnikai és vallási közösségek eszmerendszerét és ismertetőjegyeit is. Ilyenek a kör, a csillag, a Dávid-csillag, a piramis stb. A tudósok állítják, hogy ezek a formák és jelek a tudatalatti síkján - a rezonancia törvényének megfelelően - az ember morfogenetikus formamezőiben tárolt ősi archetipikus adatokat szólítják meg. Mai tudásunk szerint ezeknek az ábráknak a kozmikus információn túl spirituális, érzelmi és energetikai megnyilvánulásai vannak, amelyek hatnak az emberre. Ezeket a hatásokat tanulmányozta Erich Körbler bécsi mérnök és rezonanciakutató. Megállapította, hogy bizonyos vonalkombinációk és geometriai formák megváltoztatják az információk áramlását. Egyik budapesti előadásán azt mondta: "Ezt úgy kell elképzelni, hogy a sejtek zárlatosak lesznek, s ha megszüntetem a bajt, az információ ismét áramlani kezd. A fájdalom nem más, mint »sejtszintű« zárlat, s ha a megfelelő jellel jó irányba terelem az energiaáramlást, akkor helyreáll a sejtek közötti kommunikáció." Az általa kifejlesztett "új homeopátiás" rendszert számtalan kórházban használják már külföldön.

 

A bőrünk, mint érzékszerv, "plakknak" nevezett antennarendszerként működik. Azért esik jól a masszázs, a bedörzsölések és sikeres a vízgyógyászat, mert a testfelszín nem más, mint egy érzékelő, rezgő, világegyetemre nyíló ablak, egy mágikus tükör, amely minden eseményt nyilvántart, tárol, majd továbbít. Ebben a kozmikus kommunikációs rendszerben a lényegesen fontos információkat elektromágneses rezgésként hordozzák, amelyek hangokká, színekké vagy formákká sűrűsödnek. Eközben a szervezet rendszerében a pozitív impulzusok harmonizáló, építő és erősítő hatással vannak a testi funkcióinkra. A negatív rezgések ezzel szemben károsító és gyengítő hatásúak, egyensúlyhiányhoz, diszharmóniához és betegséghez vezetnek. A pozitív gondolkodás automatikusan emeli az egyén energiaszintjét, míg a negatív gondolatok az emberi szervezet energiavesztését eredményezi. A beteggé tevő negatív információkat azonban helyesbíteni lehet bizonyos szimbólumokkal, geometriai alakzatokkal, színekkel vagy hangokkal.

 

 

A migrén jelgyógyítása

 

Így képes ez az ősi-modern gyógyászat "az élő rendszer biorezonanciáját" kiegyenlíteni. A betegségről tudjuk, hogy külső-belső egyensúlyhiányt, diszharmóniát és az egyetemes isteni rendtől való elszakadást jelzi. Világegyetemünk alapjában véve korlátlanul rendelkezésünkre álló tiszta életenergiából áll. Ez - a "teremtés lélegzete", ahogy keleten hívják - lát el minket éltető erővel, de csak akkor, ha az egyén is akarja, s énjét csendben megnyitja a világmindenség előtt, ami sokak állítása szerint Isten szeretete. Ez az energia erőteljesen reagál gondolataink fajtáira, formáira. A jó gondolatok magukhoz vonzzák ezt az erőt, míg a negatív minőség taszítja.

 

Az életünket a minket körülvevő színek is befolyásolják. Valamennyi sejtünk tartalmaz fényt, amelynek rezgése az ibolyántúli tartományba esik. A fény spektrumai a színek, amelyek bizonyos információkat közölnek, és hatással vannak a hangulatra, az érzelmekre, a lélekre, a vegetatív idegrendszerre, az éteri életenergiára, a gondolatokra és az értelemre. Minden vonalnak, minden színnek megvan már a jelentése.

 

A szivárvány színképe például a teljes emberi szervezetet felfrissíti. A fény szabályozza a test valamennyi ritmusát és ciklusát, s különféle gyógyító energiákat szabadít fel. A fénnyel, a színekkel, a bőrünkre felrajzolt jelekkel, a kristályok energiájával képesek vagyunk önmagunk gyógyítására. A szimbólumokkal ellátott ruhadarabok, párnák, kendők, pólók jelei hatnak ránk. A papírkártyákra festett mandalák ősi motívumainak áldásos hatását valamennyien megtapasztalhatjuk. Ha nézzük ezeket az ősi jeleket, azt érezzük, mintha vibrálnának, fényt árasztanának, amely a lelkünkbe sugárzik. Olyan erő, mint a tűz, amely melegít, és lelkünkbe harmónia, béke költözik. Az ősi kozmikus szimbólumokkal történő gyógyítás egy élő, fejlődő rendszer.

 

Az isiász jelgyógyítása

 

Az információt és energiapotenciálját a bőr közvetíti. A bőr bizonyos pontjain kristálycsoportosulások találhatók, amelyek igen jó vezető képességgel és tömegvonzással rendelkeznek. Ezek a tömörülések a legjobb információközvetítők. A meridián mentén levő akupunktúra pontok és a szervezet közötti kapcsolat már évezredek óta ismeretes. Ezen alapszik az akupunktúra vagy a hasonló ingerterápiák. Felfedezték mára már, hogy a testen több önismétlődési terület található, ezek például a fülön, az arcon a lábfejen és a kézen is megjelennek. Ezért hatásos a lábreflexmasszázs, a fülakupunktúra stb. Az energia áthatás kozmikus törvénye szerint tehát az akupunktúra meridiánrendszere közvetíti az információkat. A megfelelő jeleket a bőrre rajzolva képesek vagyunk a gyermekeinknél a lázat csökkenteni. Mérsékelni a torok gyulladását. Fájdalmat csillapítani. Ezeket a szimbólumokat lemosható, mérgező anyagot nem tartalmazó filctollal rajzoljuk a megadott helyre. Elalvás előtt alkalmazzuk, így a színes ábrák egész éjjel hatnak.

 

A csukló alatt öt széles vonal - amelynek színe a zöld - a gyulladások minden formájánál használható. A jobb csukló a test jobb oldalára, a bal csukló pedig a bal felünkre hat. Azt tanácsolják a jelgyógyítók, ha a gyulladás vagy a fertőzés testünk középső részét támadja meg - például a torokban vagy a gyomorban nyilvánul meg -, úgy egyidejűleg mindkét kézfelületen dolgozhatunk.

 

Plátoni testek

 

Kimerültség, fáradtság esetén rajzoljunk egy három-öt centiméteres felfelé nyitott piros ipszilont a csecsemőmirigy tájékára. Pár perc alatt frissebbek leszünk.

 

Az arcunkon megjelenő pattanást kezelhetjük egy jókora amplitúdójú zöld színű szinusz-szimbólummal.

 

Szemeink, ha fájnak - erős, szúrós nyomásérzésünk alakul ki, öt-öt vékony zöld vonalkával a fájdalom megszüntethető.

 

A migrén ma már szinte népbetegséggé vált, pedig öt függőleges zöld vonallal orvosolható.

Déri Zsuzsánna
XII. évfolyam 1. szám

Címkék: gyógyítás, szimbólumok

Aktuális lapszámunk:
2021. január

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.