Új a terápiában

Hatékony szer a rák ellen

Dohányzók és környezetük fokozottan veszélyeztetettek!


   

  Minden valószínűség szerint az élőlények im­­munrendszere az egyik leghatékonyabb rákellenes fegyver. Erre bizonyíték a spontán tumorregressziók léte emberekben és állatokban egyaránt.

   

  1999-ben rákkutató tudósok arra lettek figyelmesek, hogy egérkísérleteik során egy egér a sok közül soha nem pusztult el rákban, még akkor sem, ha ismételten nagy mennyiségű ráksejteket fecskendeztek az állatba. Ezeknél az egereknél megfigyelték, hogy immunsejtek (leukociták egyik legnagyobb csoportja) vették körül a ráksejteket, amik elpusztították a ráksejteket, miután érintkeztek azokkal. Idősebb kor elérése után a különleges egerek egy kis része elvesztette a daganat elleni rezisztenciáját. Ebből a kutatók arra következtetnek, hogy az idősebb embereknél tapasztalható sokkal gyakoribb rákmegbetegedések oka nem csak az lehet, hogy halmozódnak a genetikai károsodások a sejtekben, hanem az idősebb szervezet rákellenes immunsejtjeinek száma csökken, és nem reagálnak úgy, mint fiatalabb korban. A kutatók később megállapították, hogy bizonyos immunsejtek (természetes ölősejtek, ill. falósejtek) egyenként is képesek megsemmisíteni a daganatos sejteket, egymástól függetlenül, ugyanolyan hatékonysággal.

   

   A falósejt bekebelez és elpusztít három ráksejtet

   

  Az immunrendszer hatékonysága a rákellenes küzdelemben nem új felfedezés. Erre alapozta dr. William Coley a XX. század első felében rendkívül hatékony terápiás módszerét. Két elpusztított baktérium faj keverékéből létrehozott egy injekciót, amellyel mozgásba hozta a szervezet szunnyadó immunrendszerét, amely ily módon felvette a harcot az addig zavartalanul burjánzó ráksejtek ellen. Számos esetben tapasztaltak dr. Coley módszerével spontán regressziókat mai szemmel nézve is teljesen reménytelen, végső stádiumos betegeknél. Egy alapos tanulmány összehasonlította a mai modern terápiák (sugárterápiát kizárva) hatékonyságát dr. Coley módszerének eredményességével. Alapul vették a 10 éves túlélési időt. Döbbenetes eredmény: a modern módszerek statisztikailag nem hatékonyabbak dr. Coley eljárásánál a fejlesztésükre kiadott hatalmas összegek ellenére.

   

  A természetes ölősejtekről több tanulmányban is kimutatták, hogy fontos szerepük van a szervezet tumorellenes védekezőképességének fenntartásában. Hiányuk a tumorok gyorsuló növekedéséhez vezethet. Új felfedezés, hogy a cigarettafüst elősegíti a tüdőtumor-áttétek képződését, miközben elnyomja a természetes ölősejtek tumorellenes aktivitását. Beigazolódott, hogy a cigarettafüst rákkeltő hatását – részben – az immunrendszer működésének elnyomása folytán fejti ki. A természetes ölősejtek aktivitásának hiányát sok helyütt az áttétképződés fokozódásával hozták összefüggésbe.

   

  A természetben található leghatékonyabb immunerősítő gomba eredetű polysaccharidok képesek a természetes ölősejtek aktiválására és az áttétképződések gátlására. A patkónyelv- kivonat egyidejű fogyasztásával számos spontán tumorregressziót is tapasztaltak még végső stádiumos betegek esetében is.

   

  1. A tumorsejt érképző faktort bocsát ki magából   2. A tumorsejt vérellátása biztosított   3.A tumorsejt vérellátásának gátlása speciális gyógygomba-eredetű polysaccharidokkal

   

  A tumorsejtek képesek különböző anyagok kibocsátásával a falósejtek rákellenes hatását elnyomni, sőt, aktiválatlan falósejtek az áttétképződést is elősegíthetik. Ezért rendkívül fontos rákbetegeknél a falósejtek aktiválása, hogy azok a szervezet segítségére siessenek a rákellenes küzdelemben ahelyett, hogy aktiválatlanul az áttétképződést segítsék elő. A fent említett polysaccharidok képesek a falósejtek tumorellenes aktiválására is. A rákkal szemben ellenálló egér esetéből pedig láthattuk, hogy az említett immunsejtek (természetes ölősejtek és falósejtek) a létező leghatékonyabb tumor ellenes fegyverré válhatnak, ha aktiválva vannak. Az említett polysaccharidok (a patkónyelv a Vitanax PX-4 kivonatban) nem helyettesítik, hanem hatékonyan kiegészíthetik az onkológusok által javasolt kezeléseket (sebészeti beavatkozás, kemo- és sugárterápia). Dohányzóknál pedig csökkenthetik a tüdőrák kialakulásának valószínűségét. A különleges polysaccharid-kivonatoknak a tapasztalatok és tudományos kísérletek szerint jelenős a kemo- és sugárterápia káros mellékhatásait csökkentő hatása is.

   

   

  Prof. Dr. Fachet József, az MTA

  orvostudományok doktora, rákkutató,

  immunológus, tudományos tanácsadó,

  a cikk lektora

  Varga Gábor, Dipl.-Kfm.

  a Vitanax PX-4 kifejlesztője, a cikk szerzője


  XIII. évfolyam 7. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. augusztus

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.