Új a terápiában

Hogyan egészíti ki a nyirokterápiát a Joalis?


   

  A Nyirok és Mozgásszervi Központban a nyirokrendszer optimális működését segítjük, és a mozgásszervi problémákat látjuk el. Az izom- és ízületmobilizáló masszázst számos masszázstechnikából fejlesztettem ki, és nagy sikerrel alkalmazzuk igénybe vett, fájdalmas, mozgásbeszűkült testrészekre. Minden terápiát tartáselemzés előz meg, ahol azonnal kiderül, hogy melyik terület mobilizálására van szükség. A testeket globálisan, 3 dimenzióban kezeljük, nem csak testrészenként. Az izmok fellazítását az ízületek mozgásterjedelmének megnövelése követi kimozgatással és sok-sok nyújtással. A Joalis módszerével közösen alkalmazva, tartós, azonnali eredményekkel járó kezelés. Főként szakorvosi javaslatra végezzük a komplex ödémamentesítést, melyet a Joalis módszerével teszünk teljessé. Ennek elemei a kézi nyirokmasszázs, pneumatikus gépi kompressziós kezelés, combtőig pólyázás, életmód-tanácsadás, torna, megfelelő Joalis preparátumok fogyasztása.

   

   

  Az első tünetek

  Amikor a nyirok és vénás rendszer is pangani kezd, jelentkezik a nehézláb-érzés, kellemetlen, feszülő fájdalom a végtagokban, ujjbenyomatot tartó (pitting) ödéma, lábikragörcs, zsibbadás, bizsergés, hasogatás, nyilalló fájdalmak is előfordulhatnak. De lehet különösebb indok nélkül rossz közérzet, gyakori betegeskedés, fáradékonyság, csökkenő teljesítőképesség. Mindezek az 1-es stádiumú nyirokelváltozások tünetei, melyekről gyakran nem vesznek tudomást. Kezelés nélkül az állapot romlásnak indul, és hamar átlép a további stádiumokba, melyek értágulatokkal, refluxos erekkel, angiomákkal, elkötőszövetesedett lerakódásokkal, deformitásokkal, orbánccal, ekcémákkal, ujjak közti hámhiánnyal, nyirokcsorgással, fekélyekkel, papillomatosissal, hyperkeratosissal, mycosissal járhatnak.

   

  Magyarországon az orvosi protokoll szerint vízhajtó szedésével csökkenthetők az ödémás tünetek. Ám gyakran figyelmen kívül hagyják, hogy a vízhajtók a kardiovaszkuláris rendszer problémás működése esetén létrejövő nyirokduzzanatok kezelésekor indokoltak, az összes többiben óriási károkat okozhatnak a nyirokrendszerben. A gyógyszer ugyan kihajtja a szervezetből a híg folyadékot, azonban a nagy molekulájú, zsírdús, fehérjedús anyagok pangva igen gyorsan átépítik a kötőszövetet. Ezekben az átépült szövetrészekben, melyek leghamarabb az ízületek körül jelennek meg, a keringés csekély. Kiváló búvóhelyet biztosítanak a mikroorganizmusoknak és egyéb toxikus anyagoknak, parazitáknak.

   

   

  Mire jó a nyirokmasszázs?

  A nyirokmasszázs minden esetben azonnali pozitív eredménnyel jár. Kiváló lehetőséget biztosít, hogy az erekből és a bőr alatti szövetekből eltávolítsuk a felhalmozódott toxinokat és fertőzési gócokat. Segítségével a méregtelenítési folyamatok felgyorsulnak, így a szervezet öngyógyító folyamatai hatékonyabban tudnak működni.

   

   

  A nyirokprobléma hátterében

  Rendelőnkben megjelenő betegeknek csak töredéke jelentkezik olyan jellegű nyiroködémával, mely szövődményként jelent meg műtétek, balesetek után. Sajnos a roncsolás, hegesedés visszafordíthatatlan, de a további állapotromlás, gyulladások elkerüléséhez nagyban hozzájárulhat a Joalis preparátumok és a hagyományos gyógymódok együttes alkalmazása. A kérdés azonban, hogyan segíthetek tartósan, a többi primer és szekunder nyiroködémával diagnosztizált betegnek a komplex ödémamentesítő programon kívül, mely ideiglenes megoldásnak bizonyult. A választ a Joalis kiváló képzésein kaptam meg. A kikérdezések során gyakran kiderült, hogy nyiroködémájukat emésztési, zsír- vagy cukoranyagcsere-, székelési és vizelési problémák kísérik, ételintoleranciák, gyulladások, nemi betegségek, pszichés problémák, elhagyatottsági konfliktus, depresszív tünetek lépnek fel.

   

   

  Hogyan egészíti ki a Joalist a nyirokterápia és fordítva?

  A Joalis módszerével igazán specifikus és hosszú távon ható oki kezelést lehet végezni a
  nyirokproblémásokon. A két módszer együtt alkalmazva nagyon hatékony! Az EAMset példátlan segítséget nyújt abban, hogy a probléma forrását feltárva, célzott, sejtszintű kezelést biztosítson a Joalis preparátumok által.

   

  A nyirokterápia és a Joalis együttesen alkalmazva gyorsan tehermentesíti a kötőszövetet, nyirokszerveket; nyirok- és vérereket, nyirokcsomókat, mandulákat, lépet, csontvelőt, csecsemőmirigyet és minden belső szervet, mirigyet. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy megannyi készítmény áll már rendelkezésünkre, ezek közül számunkra nagy segítséget nyújt a Lym, Hipp, Enternal, Cranium, Min-Dren, LipoDren, Lipo-Slim, Liv-Dren, Res-Dren, Super-To, Supraren, Tonsila-Dren, Gyno-Dren, Uri-Dren, Vel-Dren, TG, Activ-Col. A két terápia együtt a szervezetnek felbecsülhetetlen segítség. Rendszeres alkalmazásukkal egészségesebb, örömtelibb életet élhetünk.

   

   

  Papp Andrea

  gyógy- és nyirokmasszőr terapeuta

  Nyirok és Mozgásszervi Központ Kecskemét, Dózsa György út 27–29.

  www.nyirokesgerinc.hu

  nyirokesgerinc@gmail.com

   

  További információ:

  www.joalis.hu; info@joalis.hu; mobil: 06-30-813-8676.

   

   

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin februári lapszámában olvashatják!

   

  Papp Andrea
  XXVI. évfolyam 2. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.