Új a terápiában

Holisztikusan gyógyulni? Gyógyítani!

Medic Poliklinika


Már régóta ismert a holizmusnak azon értelmezése, mely szerint minden mindennel összefügg. Azonban több ennél. Filozófiai fogalom, nézet, mely egészet, teljeset jelent. E szerint a szervezetünk, de egyáltalán a világmindenség egy. A világ egy egységes egész, nemcsak szilárd, folyékony, légnemű anyagainak halmaza, úgy ott, mint utóbbiban minden összefügg, a különböző törvényszerűségek révén.

 

Az ember a test, a lélek és a szellem egysége. Tehát anyag és energia együttesen, éppúgy, mint a világmindenség is. Testünk anyagi megjelenése mellett lelkünk, szellemünk energetikai tevékenység. Minden élő sejtnek, nemcsak a szívizomnak, az izomszöveteknek, ill. az agynak van elektromos tevékenysége, de minden sejtnek mérhető a potenciálja. Sőt minden anyagnak van rezgése, információja. Még az élettelennek is. A szervezetünkben mérhető 36,5 C-fok is nemcsak úgy konstansként van ott, hanem folyamatos energiaáramlás következménye. A Nap energiája is folyamatosan áramlik, hat ránk, úgy, mint a Föld nehézségi ereje, mágneses tere stb. Állandó az energiaáramlás, a mozgás nemcsak az élőlények, de az élettelen anyagok molekuláiban is. Pantha rhei! Minden mozog, áramlik. Sőt anyag és energia egymásba folyamatosan átalakul. (Gondolatainkat, terveinket megvalósítjuk, realizáljuk, „anyagba öntjük”, az anyagból, táplálékból energiát nyerünk.) Einstein, Heisenberg felismerései után az anyag és energia átalakulás (hurelmélet) tudományos igazolása is folyamatban van.

 

Nota bene a tudomány fejlődését a pénz, a tőke finanszírozza, és ezáltal irányítja. Örvendetes azonban, hogy az emberiség mindig többet tud, legalábbis ma többet, mint 2 évvel ezelőtt, s reméljük, 2 év múlva még többet. Természetesen csak akkor, ha nem tesszük tönkre visszafordíthatatlanul földi lakóterünket (fosszilis energiafelhasználás, agyonvegyszerezés stb.). A veszély jelei már érzékelhetőek!

 

Az ember a világmindenség, az „isteni” része, még ha csak kicsiny alkotóeleme is. A saját életében viszont minden ember, mivel egyszeri és megismételhetetlen, világának központja, „istene” is. A részben benne van az egész ember teste, szervezete, lelke, szelleme. Ha tehát belvilága egyensúlyban van környezetével, külvilágával, akkor harmonikus, egészséges. Ha ez a harmónia felborul, akkor megbetegszik. A „civilizáció” már visszaütött bumerángként. Az ember csodálatos szellemi fejlődése mellett elmaradt a testi és lelki fejlődés. Következménye az egyre „betegebb társadalom” (úgy biológiailag, mint társadalmilag), az autista, a depressziós, a lelkileg kiégett, a krónikus betegségben, az allergiában, autoimmun-betegségben, krónikus gyulladásban, daganatos betegségben szenvedők hada. Mindez pedig egyre fiatalabb korban. Oka pedig a teljesítményorientáltság kényszere, a stressz, a sok vegyszer, melyet „tartós”, finom műételekkel megeszünk, a bőrünkre kenünk, a levegővel beszívunk, s végül gyógyír gyanánt nyakló nélkül gyógyszerként nyelünk! Az elektroszmogról, a „megizmosított” mikrobákról nem is beszélve! Mindezek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy meggyógyuljunk, hogy valóban hatékonyan ne csak gyógyítsunk, de: meggyógyítsunk!

 

Az egészségünkért mindannyian elsődlegesen magunk vagyunk felelősek. Legyünk tehát a magunk orvosai! Mérjük fel lehetőségeinket, szokásainkat, körülményeinket! Ne fogadjuk el a reklámok sugallatát, miszerint elég az égi mannát egy gyógyszer formájában várni. „Az leszel, amit megeszel!” Ételben az orvosság! Önmagunknak kell eldönteni, hogy honnan és mit veszünk, eszünk, természeteset-e, vitamindúsat-e. A mérték az érték! Döntsünk mi magunk lehetőségeinkhez képest munkánkról, pihenésünkről, mozgásunkról. Higyjenek benne: az életmódváltást sohasem késő elkezdeni! Gondolatainkat, tetteinket, szokásainkat meg tudjuk változtatni - természetesen akarat és hit kell hozzá!

 

Ha már megtörtént a baj, a megváltozott körülményekhez alkalmazkodó és holisztikus szemléletű gyógyítás segítségével meg tudunk gyógyulni! A csak morfológiai és kémiai szemléletű medicina szerint számtalan betegség, többek között az allergia sem gyógyítható, ha nem csak kezelhető. Ennek oka, hogy a világ lényegét jelentő energetikai szemléletet figyelmen kívül hagyja. A „tudásunk mai szintjén” kitétellel már elfogadható, hisz valóban tudásunk állandóan bővül, változik. Tudják, pantha rhei! A helyzet azonban az, hogy sok betegség esetében még a tudásunk mai szintjén megjegyzéssel sem igaz, mármint hogy nem gyógyítható! Ha energetikailag és holisztikusan is szemlélődünk, vizsgálunk, gyógyítunk, már mindjárt gyógyítható lesz. Ha a legegyszerűbbet, az allergiát tekintjük, az is gyógyítható! Ha nem a diagnózist, a betegséget, az allergiát, ha nem az allergiás beteget és egyéb betegség esetében is a beteget vizsgáljuk és gyógyítjuk! Az allergiás beteg erre jó példa. Nem az allergének változtak meg, ha nem az allergiás beteg immunrendszere, az allergiás beteg teste, lelke. Tehát nem csak allergiateszttel az allergén megkeresése a feladat, hanem a beteget energetikailag, informatikailag, akár a Voll-vizsgálattal is meg kell nézni. Szükség lehet, sőt az esetek nagy százalékában szükség is van a gégész, a fogorvos, a nőgyógyász, az urológus, a lélekgyógyász és a belgyógyász vizsgálatára is. Mindez a beteg tökéletesebb kivizsgálását, nem pedig terhelését jelenti. Ma már egy orvos sem képes a medicina teljes ismeretanyagát birtokolni.

 

Lehet, hogy a gyógyuláshoz fogászati beavatkozásra, mandulaműtétre, uram bocsá! antibiotikumra is szükség lehet.

 

Az energetikai, a holisztikus szemlélet reneszánszával, a törvényszerűségek figyelembevételével, a természettel együttműködve, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, visszaállítható egészségünk. Ha immár homeopátiával is nem az allergia „ellen”, hanem az allergiás beteg gyógyításáért dolgozunk, akkor földi utazásunk csoda lesz és nem szenvedés. Idős-, sőt agg korunkban lehet egészségesen, nagyon magas korban, megfelelő időben végelgyengülésben is távozni az élők sorából, fájdalom nélkül, nem csak félve, rettegve, hanem hittel, emberséggel élni és meghalni. (x)

Dr. Kecskés Gabriella
XI. évfolyam 10. szám

Címkék: Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. szeptember

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.