Új a terápiában

Immuntréning a tél előtt...


November!... Visszavonhatatlanul itt a hideg évszak, mely óhatatlanul energiát vont el testünktől, de lelkünktől is, ezzel gyengítve immunrendszerünket. Falus professzor úr az "immunrendszer mesés világát" találóan az ún. "Adj király katonát!" játékkal szemlélteti, mely szerint a kórokozók akkor képesek "katonát szakítani" tőlünk, "a királytól", ha a "rendőrség-bíróság-takarítóvállalat", azaz az immunrendszer nem működik jól.

 

Nem árt tehát tisztában lennünk azokkal a fontos tényezőkkel, amelyek mindezt befolyásolják, azaz melyek azok a káros hatások, amelyek úgyszólván „katonát követelnek” az immunrendszertől. Ezek többek között a környezeti ártalmak, a valódi tápanyagot szinte nem is látott "műélelmiszerek", a környezetünket "sterilizáló" vegyszerek, amelyek szervezetünk természetes ellenállását is "sterilizálják" sajnos, és ezek krónikus gyulladásokban, allergiában és egyéb "trónfosztási kísérletekben" nyilvánulnak meg. Ekkor már mi magunk kerülünk veszélybe... és akkor még nem is beszéltünk a mindennapi stressz, valamint a királyságot szintén támogató vagy éppenséggel megbontó tényezőről, az érzelmi egyensúlyról, illetve annak hiányáról. Hiszen tudjuk, hogy az "ép testben ép lélek" fogalma igaz, vagyis ha lelkileg egyensúlyban vagyunk, sokkal nehezebb dolguk van a trónkövetelő baciknak, vírusoknak.

 

Önbecsüléssel és a világegyetemmel való egyensúlyra törekvéssel azonban nagyon sokat tehetünk magunkért.  Szeressük jobban magunkat, engedjünk több pihenést testünknek- lelkünknek! Meg fogja hálálni! Ahogyan az érzelmi életünk rendbetétele akár szakember segítségével is meghálálja önmagát! Az életmódváltás fontos lehet.

 

Szeressük magunkat annyira, hogy jól is táplálkozunk! Immunrendszerünk azt szereti, ha a fehérje, szénhidrát és zsiradék mellett megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyagot, vitamint és bio-, azaz természetes eredetű táplálékot viszünk be testünkbe. Ismét lehet kapni természetes tartósítószereket, sőt természetes tisztítószereket is, amelyek felválthatják a vegyszereredetű ételtartósítók és tisztálkodószerek helyét. Az egészséges életmód, a sport, egy-egy séta a friss levegőn, a falevélgyűjtés, a kis "boldogságok" keresése sokkal kevesebbe kerülnek, mint az alkohol, a cigaretta, a gyógyszerek!

 

Mindig az immunrendszer gyengeségének intő jele, ha könnyen megfázunk, ha náthásak leszünk, ha gyakran fáj a torkunk, gyakran van arcüreggyulladásunk, a téli időszakban gyakran köhögünk, ha gyakran van tapintható nyirokcsomónk, ha sokszor panaszkodunk fogfájásra és sok a gyökérkezelt koronázott fogunk, ha gyakorta felfázunk, hullik a hajunk, vagy hólyaghurutot, petefészek-gyulladást kapunk, vagy prosztatitisz, hasfájás, emésztési panaszok kísérnek minket. Az allergia, ill. az autoimmun-betegség pedig már egyértelműen az immunrendszer betegségét jelzik.

 

Miben segíthetnek a különböző gyógyítók, orvosok, szakemberek?

 

Ha lelki problémái (pl. depresszió, párkapcsolati problémák, munkahelyi és/vagy otthoni stressz, félelmek, önértékelési zavarok, egyéb konfliktusai) vannak, sokat tud segíteni a kineziológia, de éppúgy a homeopátia, a Bach-virágterápia, szükség esetén akár a pszichológia, pszichiátria.

 

Testi síkon azonban elengedhetetlenül fontos az immunrendszer erősítése elsődlegesen az orrgaratban lévő Waldeyer-gyűrű, továbbá a vastagbél, valamint a tápcsatorna rendbetétele, homeopátia vagy izopátia, ill. a vastagbél esetében pl. colon-hidroterápia segítségével. Rendkívül fontos, hogy ne terhelje góc a szervezetet. Amikor szervezetünk blokkolja ugyan a bekerülő mikrobákat, de nem sikerül teljesen legyőzni őket, akkor alakul ki egy a szervezet egésze felé fehérvérsejtekkel és kötőszövettel körülvett, de nem hermetikusan elzárt krónikus gyulladás, vagyis a góc. A szervezetünkben bárhol kialakulhat góc, de az esetek legnagyobb százalékában góckutatás során a felső légutakban (orr-, garat-, arc-, homloküreg, mandula) vagy az emésztőrendszerben, ill. a fogaknál, az epehólyagban, a vesében, a prosztatában találunk krónikus gyulladást.

 

Lényeges alapja mind a góckutatásnak, mind a holisztikus szemléletnek, hogy a szervezetben minden mindennel összefügg, így a gócok, energetikai blokkok a szervezet egészére hatnak, és csak az adott szerv tüneti kezelése nem hozhat teljes gyógyulást. Energetikai zűrzavarral a szervezetben, de legfőképpen a szájban (amalgám, többfajta vagy nem szervezetbarát fémötvözet) nincs ép immunrendszer!

 

A Voll-módszer éppen ezzel a holisztikus szemlélettel, azaz az embert testileg-lelkileg egészében, teljességében vizsgálva, a góckutatást, a szervezet energetikai állapotának, immunrendszerének feltérképezését, a test informatikai vizsgálatát (azaz hogy milyen mérgek, salakanyagok, baktériumok, gombák, vírusok, sugárártalmak gyengítik a szervezet védelmi vonalát), ill. a gócok, a betegségek mélyebb okainak megszüntetését tartja fő feladatának. A módszer segítségével megtudhatjuk azt is, van-e vitaminhiányunk, rendben van-e a bélflóránk, s e fájdalommentes, mégis alapos vizsgálat segítségével megkereshetjük azokat a homeopátiás, izopátiás, allopátiás szereket, amelyeknek segítségével szervezetünk leggyengébb láncszemei egyénre szabottan megerősíthetők.

 

Ha már most akár a legapróbbnak tűnő panaszokat is figyelembe véve törődünk testi-lelki egészségünkkel, és nem csak akkor, amikor már valóban nagy bajt okozhatnak a trónkövetelő baktériumok, mikrobák, akkor nagyon boldog, emlékezetes téli időszaknak nézhetünk elébe, tele ünneppel, örömmel! (x)

Dr. Kecskés Gabriella-Szőke Orsolya
XII. évfolyam 11. szám

Címkék: Medic-Poliklinika, Voll-módszer

Aktuális lapszámunk:
2020. április

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.