Új a terápiában

Immunwellness őszre, télre „természetesen” (2)

 


 

Kedves Olvasók! Mit tehetünk, ha egyszerűen itt élünk, a világnak ezen a hűvösebb féltekéjén, ahol a nyarat az ősz, az őszt a tél váltja fel, míg aztán meg nem érkezik a tavasz... Úgy is mondhatnánk, ez a természet rendje. A hőmérséklet csökkenése azonban nem csak szervezetünk energiáját, hanem immunrendszerünket is gyengítheti. Tudjuk, megfázunk és jön a nátha, a stb. betegségek sora. Bacik, vírusok csak a mi gyengeségünkre várnak!

 

Falus professzor úr az „Adj király katonát" játékkal nagyon szellemesen szemlélteti az „immunrendszer mesés világát". Valójában, ha jön a kórokozó, akkor saját véleményem szerint a „rendőrség+bíróság+takarító vállalattól", vagyis immunrendszerünk állapotától függ, hogy talál-e gyenge láncszemet, s ha nem, akkor szakít magának „katonát".

 

Azt azonban meg kell hagyni, Isten nem véletlenül teremtette a világot olyannak, amilyen, az évszakok váltakozásának természetes egyensúlyával együtt. Ha kívülbelül, azaz mind a makrokozmoszban, mind a mi kis mikrokozmoszunkban, azaz a szervezetünkben minden rendben van, nem kell félnünk at tól, hogy az évszakvá tás felborítja egészségünket.

 

• Ha fennáll ez a természetes egyensúly az életünkben,

• ha az kihívásokkal teli, de nem túlstresszelt,

• ha mind fizikai, mind lelki állapotunk, táplálkozásunk kiegyensúlyozott,

• ha pozitívan nézünk a jövőbe,

• ha a fehérje-, szénhidrát-, zsír bevitel mellett kellő ásványi anyag, vitamin és nyomelem jut a szervezetünkbe,

• ha ép a bőrünk, épek a nyálkahártyáink, különösen a légútjainké, bélcsatornánké, nemi szerveinké, s ép az ezeket borító természetes védő baktériumflóra,

• ha ép a keringésünk,

• ha nem fogyasztunk sok gyógyszert,

• ha nem dohányzunk, nem fogyasztunk sok alkoholt és egyáltalán semmilyen drogot,

• ha nem fogyasztunk sok tartósítószert, egyáltalán vegyszert, nem szívjuk a szennyezett városi levegőt, nem vagyunk úgy káros földsugárzásnak, mint sok elektroszmognak kitéve,

• s végül, ha a már korábban meggyengült immunrendszerünk következtében kialakult krónikus gyulladások és gócok nem terhelik szervezetünket!

 

Ez az egyensúly sajnos azonban mind kívül, mind belül egyre ritkább, lásd nagyban Kathrina hurrikán, cunami, természeti katasztrófák sora, amik jelzik, hogy mi magunk „rontottunk bele" a természet rendjébe. És mindez hatással van a kis mikrokozmoszunkra is...

 

Mindig az immunrendszer gyengeségének intő jele, ha könnyen megfázunk, náthásak leszünk, ha gyakran fáj a torkunk, gyakran van arcüreggyulladásunk, télen gyakran köhögünk, gyakran van tapintható nyirokcsomónk, gyakran fáj a fogunk, sok a gyökérkezelt és koronázott fogunk, gyorsan felfázunk, gyakori a hólyaghurutunk, petefészekgyulladás, prosztatitisz, hasfájás, emésztési panaszok, problémák kísérnek bennünket. Az allergia, az autoimmun-betegség már egyértelműen az immunrendszer betegségei („túlzott fegyverkezés", „kóros hadosztály").

 

Hinni kell a teremtőben, ezzel együtt önmagunkban is, hogy pozitív gondolkodással rátudunk hangolódni a természet áramára, még a megváltozott körülmények között is, és jobb életvezetéssel, életszervezéssel, nagyobb önbizalommal, megfelelő táplálkozással (nyomelemek, vitaminok!), energetizáló mozgással, kikapcsolódással még a nehéz stresszhelyzetekben is örömmel élünk, dolgozunk, jobban pihentetően alszunk, ébredünk!

 

Ha mégis megfázunk, vagy „gyengélkedik" ideig-óráig vagy hosszasan immunrendszerünk? Amikor már mindent megtettünk, szedtünk Echinaceát, 1000 mg C-vi tamint naponta sok folyadékkal, polivitamint, s még mindig vannak bajok, akkor jön a holisztikus gyógyítás, nem pedig az antibiotikum. Utóbbit jó tartalékolni a nehéz napokra - tüdőgyulladás, komoly gennyes elváltozások, magas lázzal járó esetekre. Ilyenkor van szükség a Voll-féle számítógépes diagnosztikára, amely holisztikus szemlélettel az embert természeti lényként, teljességében vizsgálva, a szervezet energetikai állapotának, immunrendszerének feltérképezésére, góckutatásra, a test informatikai vizsgálatára (milyen mérgek, salak anyagok, baktériumok, gombák, vírusok, sugárártalmak azok, amelyek a szervezet védelmi vonalát gyengítik) vállalkozik. Azaz nemcsak a probléma rövidtávú „orvosolgatására", hanem az egész ember hosszútávra történő meggyógyítására. Meg tudhatjuk azt is, hogy van-e vitamin hiányunk, rendben van-e a bélflóránk. E módszerrel megkereshetjük azokat a homeopátiás, izopátiás, allopátiás szereket, amelyekkel a leggyengébb láncszemek megerősíthetők. Egyénre szabottan és az adott időben szükséges immunerősítők is kitesztelhetők, hogy éppen Echinaceára, Aloe Verára, olajfalevél-kivonatra, Phytolaccára, esetleg Bach-virág terápiára, colon-hidroterápiára, kineziológiára, vitamin készítményekre van-e szükség, vagy elegendők-e a nagyon bevált házi szerek, mint amilyenek a hársfa-, a bodzavirágtea stb.

 

Az egészséges, testileg-lelkileg kiegyensúlyozott ember ugyanolyan természetességgel fogadja az évszakok váltakozását, ahogy Isten is megteremtette azt. A legtöbb, amit kívánhatok Önöknek (és magunknak is), hogy az életet nehézségeivel és szépségével, akár csak az évszakok váltakozásait, ezzel a természetességgel, betegség mentesen és örömmel fogadják, éljék meg. Mert akkor tudom, hogy jó munkát végeztünk. És élvezzék mind a késő ősz, mind a tél szépségeit.

Dr. Kecskés Gabriella
XI. évfolyam 11. szám

Címkék: Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.