Új a terápiában

Intimitás nélkül az intim szférákról

  Vannak olyan betegségek, amik nem hagynak nyugodni minket, nem kímélnek, nincs ilyenkor se karácsony, se más ünnepek, örökös „kísérőkként” állandó részei az életünknek! Láthattuk Viki esetében is, hogy mindig hoz új dolgokat az élet, és bár látszólag nincsenek a különböző krónikus nyavalyák összefüggésben egymással, azért igen gyakran előfordul, hogy a betegségek más betegségeket kreálnak. Hadd adjuk most egy ilyen kis csokrot a felettébb kellemetlen „karácsonyfadíszekből”, de egyben hírt arról is, hogy van remény, mert a legkellemetlenebb, leghosszantartóbb krónikus gyulladásokból, betegségekből is meg lehet gyógyulni, a megfelelő szemlélettel, terápiával, véglegesen, és nemcsak tünetmentesen!  


   

  Nem süthetjük le szemérmesen a szemünket, ha a hüvelyi folyásról van szó. Egyre több nő szenved ugyanis krónikus nőgyógyászati gyulladástól, betegségtől. Az ok a gyakori partnercsere, az immunrendszer legyengülése és az évtizedeken keresztül nyakló nélkül szedett antibiotikumok. Ez utóbbiak a hüvelyben lévő „védőkatonákat”, a tejsavbaktériumokat tönkreteszik.

   

  A nők szervezete anatómiailag védtelenebb, mint a férfiaké. Ám a teremtés koronái sem érezhetik magukat biztonságban, hiszen a szexuális érintkezés során állandó a „pingpongeffektus”, azaz az ide-oda fertőzés. Így dupla áldozatot szedhetnek a hírhedt baktériumok, a szifilisz, a gonorrhoea, a coli, a gombák, élükön a candidával, a vírusok, mint pl. az AIDS, a herpesz, a HPV vagy a legújabb ádáz ellenségek, a sejten belül élősködő chlamydiák, mikoplazmák, ureaplazmák stb.

   

  A folyással érdemes mindig orvoshoz fordulni, ez ha tartós, fertőzés következménye. Akkor is kóros, ha nem jár égő, csípő, viszkető érzéssel, fájdalmas vizeléssel, illetve nem szexuális együttlét előzte meg. Még akinél nem „kopogtatott” ez a tünet, annak is érdemes szűrésre mennie. A krónikus gyulladás, a tünetmentes chlamydia-fertőzés a fő okozója lehet a méhen kívüli terhességnek és a meddőségnek is. De szerepe lehet az érelmeszesedésben és a tüdőasztma kialakulásában is. Voll-vizsgálattal egyszerűen tesztelhetők ezek a mikrobák, és egyszerű esetben homeo- és izopátiával szanálhatók.

   

   

  Gondolatok a vesekövességről

  Még mindig tartja magát az a megtévesztő nézet, miszerint a nagy dózisú C-vitamin vesekövességet okoz. Minden C-vitaminos dobozon szerepel az óva intés, noha ilyen tanulmányokról nemigen olvasni.

   

  Szent-Györgyi és Pauling is az ellenkezőjét bizonyította. Pauling napi 10 gramm, azaz 10 000 mg C-vitamint fogyasztott 92 éves koráig. A vegyhatásnál, mely valóban lehet egy tényező a vesekőképződésben, sokkal inkább a mikrobeális, azaz bakteriális eredet látszik igazolódni. Magyar, szegedi biológusok kutatásai is igazolták a nanobionták, a nanobaktériumok létét. Ezen baktériumok nevüket méretükről kapták, kicsik, és az a jellegzetességük, hogy mésszel, kalciummal képesek magukat körülvenni. (Lehet, hogy ezen mikrobák az érelmeszesedésben is szerepet játszanak? A Chlamydia pneumonie-ről, egy másik atípusos baktériumról ez már beigazolódott.) Mivel a C-vitamin köztudottan erősíti az immunrendszert, kellő mennyiségű folyadékkal, vízzel – ami alapvetően az élethez szükséges is – nemhogy elősegíti, hanem csökkenti a kőképződés kialakulásának lehetőségét. Ami pedig az elhúzódó felszívódású C-vitamint illeti, nem tartom „szövetbarát”-nak. Minek plusz 4 kémiai anyaggal terhelni a szervezetet?! Akkor, amikor a környezetszennyezés csökkentése a cél, talán a szervezetünk kevésbé vegyszerezése sem volna elhanyagolható!

   

  A megoldás igen egyszerű lesz! Homeopátiás szerekkel, a nanobaktériumokból készült nozódákkal, izopátiás szerekkel, melyek a Voll-módszerrel kitesztelhetők, meg lehet majd tőlük és következményeiktől is szabadulni! A jót akarni és tenni is kell!

   

   

  A melléküregek sem mellékesek…

  Nagyon sok ember évekig küszködik ismeretlen eredetű krónikus betegséggel. Ezek mögött általában az immunrendszerünket „sakkban tartó” gócok húzódnak meg. Ezek főleg az arcüregben alakulnak ki. Ennek anatómiai oka, hogy az arcüreg kivezető nyílása magasabban van, mint a legmélyebb pontja. Egy náthánál, orrgaratgyulladásnál nem kevés hurut, váladék, baktérium, gomba, vírus kerül oda, és máris kész a pangás, az újabb felülfertőződés lehetősége.

   

  A diagnózis: arcüreggyulladás. Antibiotikumot kapunk, vagy megcsapolják arcüregünket. Átmenetileg csökkennek ugyan a panaszok, de a gyógyulás nem tökéletes, és kialakul a krónikus gyulladás. Ennek felismerése a hagyományos nyugati orvoslás módszereivel nagyon nehéz. A röntgen, a CT, az ultrahang negatív lelete becsapja az orvosokat, és gyakran a laboratóriumi eredmények sem mutatnak eltérést.

   

  A biofizikai orvoslás mai lehetőségei azonban – például a Voll-módszer – negatív leletek ellenére is igazolhatják a gyógyító gyanúját. Így nagy bajok előzhetők meg, mint pl. a PCP, egyéb reumás ízületi betegségek, vastagbélgyulladás, allergia, szénanátha, asztma, ekcéma, krónikus hörghurut, petefészek-gyulladás és még sok minden más.

   

  A Voll-módszer nemcsak az arcüreggyulladás felismerésében segít, hanem a gyógyításában is. Segítségével ugyanis a betegség oka is megtalálható, s egyúttal kitesztelhetők a szükséges homeopátiás, izopátiás szerek is, amelyek karöltve az orrgarat egy speciális, lokális kezelésével biztos gyógyulást hoznak a betegnek.

   

   

  Candida – a sunyi gomba

  Az emberek 90%-ának szervezetében megtalálható, a legkülönfélébb tünetek okozója. Ismétlődő alhasi görcsök, nőgyógyászati és urológiai gyulladások, emésztőrendszeri betegségek, ízületi panaszok, hajhullás, idegrendszeri zavarok, allergia, elhízás, depresszió, tüdőgyulladás stb. – hogy csak néhányat soroljunk a szervezetünkben másutt is, nemcsak a bélflórában megbújó kórokozó bűnlajstromából.

   

  A kiderítetlen eredetű betegségeknél mindig gondolni kell rá! Agyonvegyszerezett, agyonsugárkezelt, agyonstresszelt környezetünk által legyengült immunrendszerünk nem igazi ellenfele a candidának. Sokféle eljárással, köztük a Voll-módszerrel is jól tesztelhető. S ha kiderült bűnössége, a betegnek sürgősen, de nem szélsőségesen változtatnia kell életmódján és étrendjén. Az orvosnak pedig nagyon körültekintően kell kiválasztania a gyógymódot. A páciens kora és a tünetek súlyossága alapján gondosan mérlegelve írhat fel gombaölő szert vagy homeopátiás, izopátiás szereket. Ha a gombák már nemcsak a bélcsatornában tanyáznak, akkor a diéta nem hoz végleges megoldást, mert a vércukor állandóságának fenntartására a szervezet lebontja a raktárait, önmaga lefogy, de a gombáit továbbra is jól tartja. Ezért mindig fontos a homeopátiás kezelés!

   

  Szép ünnepeket, végleges gyógyulást mindenkinek!

  Dr. Kecskés Gabriella – Bayer Ilona
  XIII. évfolyam 12. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. április

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.