Új a terápiában

Joalis-termékek: vese-szorongás-immunitás

Tél – a vese tehermentesítésének időszaka


   

  A hagyományos kínai orvoslás az embert egységes egészként kezeli, feltételezi az emberi test, szellem és lélek egyensúlyát. Fontos jellemzője, hogy a testi tünetek mellett kiemelten foglalkozik a beteg lelkiállapotával, a beteget kísérő, illetve annak hátterében álló pszichés problémák feltérképezésével. A több ezer éves filozófiai és gyakorlatra épülő tudomány rendszerébe szervesen beépült az öt elem tana, amely többek között öt alapvető szervet, avagy anyaszervet különböztet meg, melyek közül most a télhez társított vesére irányítjuk a figyelmünket. A vese jellegzetes alakú, nagyjából 10 cm hosszú páros szerv, amely a hasüreg hátsó részében helyezkedik el. Összetett funkciókkal bír, részt vesz a kiválasztásban, az anyagcsere-folyamatokban és a hormonháztartásban is.

   


  A kínai pentagram szerint a veséhez tartozik:

  •  A víz elem, mivel a vese szabályozza a szervezet vízháztartását, és kiválasztja a vízben oldódó anyagokat.

  • A tél évszak, mert télen a víz jéggé fagy, így a vese számára ez kritikus időszak, minden csípőtáji megfázás stresszt okoz a vesének.

  • A félelem, a bizonytalanság és a szorongás, mivel minden külső vagy belső terhelő akadályozhatja a vese munkáját és ezáltal a megfelelő vértisztítást, ami a szervezet számára elfogadhatatlan helyzet, mely szélsőséges esetben akár halálhoz is vezethet.
  • A sóhajtozás és nyögés (tehát a „h” hang kiejtése) oldja a stresszt a vesékben, mivel, a „h” hang kiejtése közben, a tüdő bázisának és a rekeszizomnak a mozgatásával energizáljuk a veséket.

  •  A sós íz, mivel a nátrium-klorid, avagy só mennyiségét a vese szigorúan felügyeli, ezért a vesebetegségekben vagy magas vérnyomásban szenvedőknél vigyázni kell a sózással.

   

  Irányítsuk figyelmünket most a vesével összefüggő érzelemre – a félelemre. A félelem természetes érzelem, szükség van rá az életben, figyelmeztet, ha valami veszélyeztet. Ilyenkor a mellékvesék hormonja működésbe lép, segít megoldani a veszélyes helyzeteket. A túlzott félelem azonban káros lehet és elsősorban a veséket terheli. Hosszú távon kifejezetten gyengítő hatású, depressziók, fóbiák, pánikszindróma stb. alapjául szolgálhat. Ugyanakkor ez visszafelé is igaz, a legyengült veseenergia okozhat állandó félelemérzetet, cselekvőképtelenséget.

   

   

  A félelem gyengíti a veséket, működésük korlátozódik, és ez kihat a szervezet immunitására is. Az immunitás szervezetünk védőpajzsaként működik: védelmet biztosít a kórokozókkal és a különböző toxinokkal szemben. Szervezetünk természetes immunitása gátolja a vírusok működését, megelőzve, hogy  betegséget alakíthasson ki. Különösen fontos szerepet játszik ma, a világban tomboló pandémia esetén. Ezért fokozottan ügyelnünk kell az immunitás megfelelő állapotára, természetes módon támogassuk védekezőképességét. Az idei év számtalan kihívást jelentett számunkra.

   

  Hirtelen minden megváltozott, a jól ismert sémák többé nem működtek, életünk más mederbe kényszerült. Biztonság érzetünk elvesztése, az érintkezés és a szabad mozgás bizonyos mértékű korlátozása sokakban félelmet, stresszt, illetve szorongást váltott ki. A Joalis készítmények segítenek helyreállítani szervezetünk egyensúlyát. Nemcsak tehermentesítik, hanem információval látják el szervezetünket, hogy az adott pillanatban képes legyen a megfelelő immunválaszra.

   

  A téli időszakra ajánlott Uri-Dren + IM + Anxinex készítményekből összeállított kúra a vese tehermentesítését, az immuntás megerősítését, valamint a szorongás leküzdését segíti elő.

   

   

  A Joalis készítmények megvásárolhatók web shopunkban a www. joalis.hu honlapon.

  A módszerrel, illetve a készítményekkel kapcsolatos további információt az info@joalis.hu e-mailcímen kérhet!

   

   

  A cikket a Természetgyógyász Magazin novemberi lapszámában olvashatják!

  Bódis Silvia
  XXVI. évfolyam 11. szám

   Aktuális lapszámunk:
   2020. december

   A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.