Új a terápiában

Kellemes ünnepeket, de emésztési panaszok nélkül!


Végérvényes panasz- és tünetmentességet csak akkor érhetünk el, ha magát az embert kezeljük, illetve ha megkeressük a bajok okát, okait és ezeket megszüntetjük.

 

Az emésztési panaszok, az IBS a "modern, civilizált" világ terméke. Az elmúlt 15 év alatt elvégzett több tízezer Voll-vizsgálat birtokában kijelenthetem, a mélyebb összefüggés a megváltozott bélflórában, valamint a megváltozott élet-, táplálkozás-, szokásmódok következtében kialakult immungyengeségben keresendő.

 

A normál flóra bőven tartalmaz "jóságos" mikrobákat, baktériumokat, mint amilyenek a bakterioides fragilis, a laktobacilusok, a bifidus és egyes coli baktériumtörzsek. Ezek szimbiózisban élnek velünk, bizonyítottan segítenek az emésztésben, sőt a vitamingyártásban. Szintén bizonyítottan távol tartják a károkozó kórokozókat! Ha ez a normál flóra kárt szenved az antibiotikumok, a különböző vegyszerek, tartósítószerek, műételek hatására, akkor azonnal jól tudják érezni magukat beleinkben elsődlegesen a gombák, ezek közül is a candidatörzsek. Rájuk nincs szükségünk, és ők egyéb biológiai anyagon is megélnek! Veszélyükkel számolni kell! Szerencsére lezajlott a "candidaőrület", azonban nem szabad elfelejteni, hogy nagyon sok gyógyíthatatlannak tartott betegség hátterében megtalálhatóak! Szinte minden tejcukor- intoleranciás bélflórájában, sok "oka nincs depressziós" fiatal szervezetében stb. Toxinjaikról is még fogunk hallani. Természetesen a candidák mellett a mucor mucedo, az actinomyces israeli, az aspergilus fumigatus, illetve a fusarium gombával is számolni kell a mai nyugati ember bélflórájában! A baktériumok közül a szalmonella, a klosztridiumok, az egysejtűek közül a giardia lamblia, amelyek a leggyakrabban emésztési panaszt okoznak. A megváltozott bélflóra hatására bélférgek, sőt a helikobakter pylori is gyakori vendégünk. Ezekre a mikrobákra nincs szükségünk. Nem segítenek, nem védenek, és ha legyengül az immunrendszerünk, ők megerősödnek, megbetegíthetnek bennünket. Időzített bombák a szervezetünkben. A beszívott levegő, az elfogyasztott étel sem steril. Eddig is bekerült, ezután is bekerül mikroba a szervezetünkbe. A baj az, ha felborul a harmónia, az egyensúly, ha a kórokozó mikrobák túlzottan elszaporodnak, illetve ha túl gyenge az immunrendszerünk! Ha az utóbbi erős, sőt lelkünk is, akkor jöhet a lepra is, nemcsak a madárinfluenza vírusa.

Közelednek az ünnepek, a karácsonyi lakomák ideje, amikor "jóllakunk". De jól is élünk, ha jóllakunk? A karácsonnyal, az ünnepekkel egyre több ember nema meghittséget, a kulináris élvezeteket asszociálja, hanem a félelmet az emésztési panaszoktól, a felfúvódástól, a puffadástól, a görcsös hasi fájdalomtól, a székrekedéstől, a hasmenéstől, a teltségérzettől, netán a gyomorégéstől. Aki ezekkel a panaszokkal már orvosnál is járt, tudja, hogy ha egyébmást nem találtak nála, akkor IBS-e, azaz irritábilis bél szindrómája van. Szép diagnózis, és ha megvan a diagnózis, akkor máris gyógyszerek hada áll rendelkezésre - sajnos ők csak tüneti ellenszerek. Le kell szögezni, hogy nagyon jó, hogy vannak, hatásos tüneti ellenszerek! Azonban évtizedeken keresztül nem lehet csak tüneti szereken, gyógyszereken élni,mert ez megbosszulja magát. Már amúgy is agyonvegyszerezett miliőben élünk, ne vegyszerezzük szándékosan a szervezetünket tartósan!

 

Ma már tudjuk, hogy a beleink nyálkahártyájában lévő nyirokszövet (GALT) immunrendszerünk szerves része. Ezért is tartjuk a vastagbelet az immunrendszer és ennek betegsége, az allergia szervének. Már a tudósok is foglalkoznak a természetgyógyászok által emlegetett "lukas bél"-lel, hisz a belek nyálkahártyája egyre kevésbé tudja ellátni védelmi szerepét. Hogyan is tudná, ha pl. a "vastagbél tulajdonosa" állandó stresszben él, már óvodás korában is teljesítményorientált, ingerdús a környezete. Később a nikotin, az alkohol, a drogok csak tovább rontják a "civilizált nyugat" egészségét!

 

Pazar ételeink hiába tartósak, gusztusosak, finomabbak a finomnál! Az üzletek "terülj, terülj asztalkáján" minden van, "mi szem-szájnak ingere". Fogyasztói társadalmunkban fogyaszthatunk, de lassan nem táplálkozhatunk, csak táplálékkiegészítőket újból "fogyasztunk". Az Antarktisz jege pedig már 3 darabra olvadt! Kit érdekel, hisz úgy szaporodunk, mint a gombák, kell a sok műétel, hisz a Föld népessége szinte megtriplázódik!

 

Mi tehát a teendő?

 

Nem szabad elfelejteni, hogy biológiai lények, EGYEDEK vagyunk! Egészségünk létfeltétele a biológiai tiszta forrásvíz. Azután a létfontosságú mikro- és makronutrinsek. Előbbiek a vitaminok, ásványi anyagok, utóbbiak a fehérjék, zsírok, szénhidrátok. Kerülni kell a műételeket (a kakaóvajat nem látott csokoládét, a tejet nem látott tejfölt, az agyontartósítószerezett gyors műételeket)! "Embernek maradni minden körülmények" között: ezt az útravalót édesapámtól kaptam "hamuba sült pogácsaként".

 

Időnként nem árt beleinket is kitisztítani, purgálással, beöntéssel, melynek kényelmes formája a colon-hidroterápia. Ezt mindig kövesse, mint az antibiotikus kúrát is, a normál bélflóra csiráinak a szervezetbe juttatása (pl. Acidophylus, Protexin, Bonolact stb. formájában). Csak használni tudnak a valós vitaminkészítmények, a nagy dózisú C-vitamin.

 

Az immunrendszer és egyáltalán a belek normális működéséhez nemcsak a szájflóra, de a fogak energetikai állapota is fontos. Ezt személyesen is megtapasztaltam.

 

S nem utolsósorban a Voll-módszerrel kitesztelhetők a szervezet energetikai zavarai, gócai, a szervezetet terhelő vegyszerek éppúgy, mint a vastagbelet terhelő kórokozó baktériumok, vírusok, gombák információja. Ez a szervezet informatikai vizsgálatának is tekinthető. Egyúttal az is tesztelhető ezzel a módszerrel, hogy mely homeopátiás, ill. izopátiás szerrel gyógyítható meg a szervezet. Ezzel a módszerrel a szervezet áthangolható, az immunrendszer energizálható, erősíthető, a mikrobák gyengíthetők, a szervezetből kitessékelhetők, energetikai hatásaik megszüntethetők. A szervezet harmonizálható!

 

Mindez türelmet igényel, azonban az eredmény a normális emésztés, és így ismét áldozni tudunk a kulináris élvezetek oltárán, ráadásul a komolyabb betegség kialakulását is megelőzhetjük!

 

Tehát jó étvágyat, egészséget, békességet a karácsonyi és ünnepi étkezésekhez.

Dr. Kecskés Gabriella
XI. évfolyam 12. szám

Címkék: Medic-Poliklinika

Aktuális lapszámunk:
2020. augusztus

A korábbi lapszámaink tartalmának megtekintéséért kattintson IDE.